Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Problem using dimdim zimlet

  1. #1
    wodel is offline Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    6
    Rep Power
    5

    Default Problem using dimdim zimlet

    HI,

    I have tried to deploy dimdim zimlet in
    - zimbra network 5.0.16
    - zimbra network 5.0.18
    - zimbra network 6 RC1

    without success, I have got the same problem


    I have a dimdim server working on (on my LAN):
    ht tp:// flux.mydomain.com/dimdim/

    I have installed and deplyed the dimdim's zimlet without error in mailbox.log

    I have put these values in the zimlet preference:

    collaboration workspace url: ht tp://flux.mydomain.com/dimdim/
    network profile: LAN


    but I can't neither start nor join a meeting, I get this message:

    room busy check failed! try again!

    and I have no errors in mailbox.log

    any idea???

  2. #2
    adelmoral is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    36
    Rep Power
    7

    Default i have same problem but only 6.0.0

    I have same problem but only zimbra 6.0.0 .I have dimdim server in my lan , i modifiy zimlet for these cuestion, url, ip,port etc and zimlet found so far in5.0.18 zimbra server , but un 6.0 not found .the mesage is check room is busy. Also the dimdim original zimlet, for conect webmeting.dimdim.com not found to0.
    Last edited by adelmoral; 09-11-2009 at 06:39 AM. Reason: modify threath

  3. #3
    adelmoral is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    36
    Rep Power
    7

    Default the problem apear after upgrade ubuntu os

    In owr instalation the problem appear after update and upgrade ubuntu server.

  4. #4
    adeelarifbhatti is offline Advanced Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    188
    Rep Power
    6

    Exclamation

    I am also having the same issue???



    Any suggestions or help???
    Using 5.18
    regards
    Adeel

  5. #5
    deploylinux is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default room issues

    there seems to be a few issues
    a) zimlet automatically assumes room name is same as email address (when we create meetings from the dimdim website we use a different room name).
    b) authentication -- there should be some place where authentication information is requested (only place I could find was a config_zimlet.xml type file where a preauthkey was requested but I couldn't find any documentation for it.
    c) there also appears to be almost zero documentation for the zimlet

    All together, the zimlet gives a very poor appearance for dimdim..doesn't seem to be ready at all for ZCS6. Does it really work under 5?

  6. #6
    adelmoral is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    36
    Rep Power
    7

    Default 5.18 found.

    Hi all.
    At ZCS 5.18 in ubuntu 8.04 tls found with the original zimlet and using internal dimdim vmware machine too.
    At zdesktop 1.0 found too.
    I think that the problem is java versión , because when I upgrade original ubuntu , dimdim zimlet isn´t found.

  7. #7
    adeelarifbhatti is offline Advanced Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    188
    Rep Power
    6

    Exclamation

    Hi all,
    I don't think of any good documentation provided for zimlets.
    I had worked alot for Astarisk PBX integration, Default Asterisk zimlet and dimdim zimlet to be integrated with zimbra 5.18.


    But no luck still. Can any one give me some details of deployment of that.

    Regards
    Adeel

  8. #8
    deploylinux is offline Junior Member
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default Not ubuntu specific

    Problem is occuring on RHEL5 too and with Zimbra 6.0.2.

  9. #9
    adeelarifbhatti is offline Advanced Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    188
    Rep Power
    6

    Default

    Mu OS is rhel 5.2 64 bits, and zimbra is 5.18 64 bits

  10. #10
    adelmoral is offline Active Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    36
    Rep Power
    7

    Default more

    Problem appear too in ubuntu 8.04 TLS , CentOS 5.2 , with ZCS 5.18,5.19 , 6.0.1 , 6.02 Network edition an open source edition too.
    We have one serve with 5.18 GA NE , with ubuntu 8.04 TLS without update and found OK, but we update 8.04 in other server the problem appear .

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimlet: Consuming calendar entries
    By joshm in forum Zimlets
    Replies: 3
    Last Post: 10-18-2012, 06:26 AM
  2. Testing DimDim Zimlet...Have Questions...
    By Chewie71 in forum Zimlets
    Replies: 2
    Last Post: 05-20-2009, 04:38 AM
  3. Changing the label of the zimlet in the zimlet panel
    By bogdan.mocanu in forum Zimlets
    Replies: 1
    Last Post: 08-12-2008, 04:07 AM
  4. Zimlet translation & adaptation
    By Klug in forum I18N/L10N - Translations
    Replies: 5
    Last Post: 01-31-2008, 02:52 AM
  5. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •