Results 1 to 7 of 7

Thread: Get Pidgin working with Zimbra

  1. #1
    dpmchris is offline Special Member
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Chicago
    Posts
    105
    Rep Power
    7

    Default Get Pidgin working with Zimbra

    I set up a how-to for getting Zimbra Jabber Instant Messaging on Pidgin for my other IT staff here as we just recently got it going under 5.0.4, hopefully it can help others.

    See the article here.

    Feel free to use this, or to comment or add!

  2. #2
    DeanWard is offline Junior Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    8
    Rep Power
    7

    Default

    Worked like a charm, thanks!

  3. #3
    neoanderthal is offline Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Southern California
    Posts
    12
    Rep Power
    7

    Default Also verified...

    with Zimbra 5.0.5 GA on Ubuntu 7.10 x64 with Pidgin 2.4.1.

    Great tip - thanks!

  4. #4
    imarks001's Avatar
    imarks001 is offline Active Member
    Join Date
    May 2006
    Location
    Reston, VA
    Posts
    34
    Rep Power
    9

    Default

    How did your get your server to use to SSL?

  5. #5
    neoanderthal is offline Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Southern California
    Posts
    12
    Rep Power
    7

    Default

    I didn't have to do any additional configuration on my end - it would appear that SSL support comes preconfigured.

  6. #6
    gnyce is offline Advanced Member
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    outside Philadelphia
    Posts
    214
    Rep Power
    7

    Default One minor correction - Pidgin "Resource" to zcs

    You need to change (in Pidgin, the account setup) the Resource to "zcs".

    If you do not, then from the webclient IM window, you will not correctly see the status of anyone signed in via Pidgin (using the Resource of "Home") - it will always appear "off-line".

    Once you change the resource within Pidgin to "zcs" and sign in, the status will correctly display (of that person) from the webclient.

    greg

  7. #7
    neoanderthal is offline Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Southern California
    Posts
    12
    Rep Power
    7

    Default

    That issue just came up today, and here you've help fix it, without even knowing. Thank you very much!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 02-04-2010, 10:06 AM
  2. zmperditionctl start asking for password
    By k7sle in forum Administrators
    Replies: 32
    Last Post: 02-20-2008, 11:13 AM
  3. Cleanup after many upgrades
    By tobru in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 12-23-2007, 09:21 AM
  4. [SOLVED] Error Installing Zimbra on RHEL 5
    By harris7139 in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 09-25-2007, 11:39 AM
  5. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 11:38 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •