Hi all, Ive been trying last two days to connect Outlook 2003 with m Zimbra Server through Funambol but Im not able to do ..
The software versions I have are:

At the server side:
CentOs 5.3
Zimbra 6.0
Funambol 7.1.1
ZimbraFunambol Connector: version posted at this thread (for Zimbra 6)

At the client Side:
Windows XP Prof
Outlook 2003
Funambol Outlook Sync Client v7.2.1

In order to install Funambol I followeb the Wiki guide:

**In my server I haver running Apache and Mysql to host a joomla webpage. Then when I installed Zimbra I enabled just https to access webmail and
Zimbra Admin following the recomendation of the wiki (ZimbraApache - Zimbra :: Wiki).

When I configure Funambol with the Funambol Admin Console I write "https://mail.mydomain.com:7071/service/soap" inside Zimbra URL in all sync sources (cal, event,scal ...) in orther to sync by https and not http (disabled for webmail and Admin Console)...

Then I sync and I have the following error:

[2009-09-23 12:09:14,848] [funambol.transport.http] [INFO] [4D922C8D1EFE3AB608A337045E36D61B] [] [] [] Handling incoming request
[2009-09-23 12:09:14,848] [funambol.transport.http] [INFO] [4D922C8D1EFE3AB608A337045E36D61B] [] [] [] Request URL:

http://mail.mydomain.com:8080/funambol/ds
[2009-09-23 12:09:14,848] [funambol.transport.http] [INFO] [4D922C8D1EFE3AB608A337045E36D61B] [] [] [] Requested sessionId: null
[2009-09-23 12:09:15,519] [funambol.handler] [INFO] [4D922C8D1EFE3AB608A337045E36D61B] [fol-Ty0yNzptYW5nZWwudmVsYXNjbw==] [jacatalan] []

jacatalan/fol-Ty0yNzptYW5nZWwudmVsYXNjbw== logged in.
[2009-09-23 12:09:15,627] [funambol.zimbra] [INFO] [4D922C8D1EFE3AB608A337045E36D61B] [fol-Ty0yNzptYW5nZWwudmVsYXNjbw==] [jacatalan] [] LOAD

ZimbraConnector 0.5.02
[2009-09-23 12:09:15,667] [funambol.transport.http] [INFO] [4D922C8D1EFE3AB608A337045E36D61B] [fol-Ty0yNzptYW5nZWwudmVsYXNjbw==] [jacatalan] [] Request

processed.
[2009-09-23 12:09:26,355] [funambol.transport.http] [INFO] [4D922C8D1EFE3AB608A337045E36D61B] [fol-Ty0yNzptYW5nZWwudmVsYXNjbw==] [jacatalan] []

Handling incoming request
[2009-09-23 12:09:26,356] [funambol.transport.http] [INFO] [4D922C8D1EFE3AB608A337045E36D61B] [fol-Ty0yNzptYW5nZWwudmVsYXNjbw==] [jacatalan] [] Request

URL: http://mail.mydomain.com:8080/funambol/ds
[2009-09-23 12:09:26,356] [funambol.transport.http] [INFO] [4D922C8D1EFE3AB608A337045E36D61B] [fol-Ty0yNzptYW5nZWwudmVsYXNjbw==] [jacatalan] []

Requested sessionId: 4D922C8D1EFE3AB608A337045E36D61B
[2009-09-23 12:09:26,415] [funambol.engine] [INFO] [4D922C8D1EFE3AB608A337045E36D61B] [fol-Ty0yNzptYW5nZWwudmVsYXNjbw==] [jacatalan] [] Starting

synchronization ...
[2009-09-23 12:09:26,962] [funambol.zimbra] [ERROR] [4D922C8D1EFE3AB608A337045E36D61B] [fol-Ty0yNzptYW5nZWwudmVsYXNjbw==] [jacatalan] [card] I/O Error
javax.net.ssl.SSLHandshakeException: sun.security.validator.ValidatorException: PKIX path building failed:

sun.security.provider.certpath.SunCertPathBuilderE xception: unable to find valid certification path to requested target
at com.sun.net.ssl.internal.ssl.Alerts.getSSLExceptio n(Unknown Source)

Reading and reading on internet I found some posible solucion to my ssl problem. I replaced Funambol certificate by Zimbra ssl certificate doing this:
#cp /opt/zimbra/java/jre/lib/security/cacerts /opt/Funambol/ds-server/lib/security
#/opt/Funambol/bin/funambol stop && /opt/Funambol/bin/funambol start


After doing this I have the following error:

[2009-09-23 11:52:35,601] [funambol.transport.http] [INFO] [7551037BA36ECD30549E89ED6C446859] [] [] [] Request URL:

http://mail.mydomain.com:8080/funambol/ds
[2009-09-23 11:52:35,601] [funambol.transport.http] [INFO] [7551037BA36ECD30549E89ED6C446859] [] [] [] Requested sessionId: null
[2009-09-23 11:52:35,648] [funambol.handler] [INFO] [7551037BA36ECD30549E89ED6C446859] [fol-Ty0yNzptYW5nZWwudmVsYXNjbw==] [jacatalan] []

jacatalan/fol-Ty0yNzptYW5nZWwudmVsYXNjbw== logged in.
[2009-09-23 11:52:35,705] [funambol.zimbra] [INFO] [7551037BA36ECD30549E89ED6C446859] [fol-Ty0yNzptYW5nZWwudmVsYXNjbw==] [jacatalan] [] LOAD

ZimbraConnector 0.5.02
[2009-09-23 11:52:35,712] [funambol.transport.http] [INFO] [7551037BA36ECD30549E89ED6C446859] [fol-Ty0yNzptYW5nZWwudmVsYXNjbw==] [jacatalan] [] Request

processed.
[2009-09-23 11:52:35,991] [funambol.transport.http] [INFO] [7551037BA36ECD30549E89ED6C446859] [fol-Ty0yNzptYW5nZWwudmVsYXNjbw==] [jacatalan] []

Handling incoming request
[2009-09-23 11:52:35,991] [funambol.transport.http] [INFO] [7551037BA36ECD30549E89ED6C446859] [fol-Ty0yNzptYW5nZWwudmVsYXNjbw==] [jacatalan] [] Request

URL: http://mail.mydomain.com:8080/funambol/ds
[2009-09-23 11:52:35,991] [funambol.transport.http] [INFO] [7551037BA36ECD30549E89ED6C446859] [fol-Ty0yNzptYW5nZWwudmVsYXNjbw==] [jacatalan] []

Requested sessionId: 7551037BA36ECD30549E89ED6C446859
[2009-09-23 11:52:35,998] [funambol.engine] [INFO] [7551037BA36ECD30549E89ED6C446859] [fol-Ty0yNzptYW5nZWwudmVsYXNjbw==] [jacatalan] [] Starting

synchronization ...
[2009-09-23 11:52:36,023] [funambol.zimbra] [ERROR] [7551037BA36ECD30549E89ED6C446859] [fol-Ty0yNzptYW5nZWwudmVsYXNjbw==] [jacatalan] [stask] I/O Error
java.io.IOException: HTTPS hostname wrong: should be <mail.mydomain.com>
at sun.net.http://www.protocol.https.HttpsClien...oofing(Unknown Source)

.....

Really my hostname is "vs-zimbra.mydomain.com" and not mail.mydomain.com (thats my dns to access from internet ...)

If somebody has any idea about how I may resolve this problem, please let me know...

Thanks very much for your time.
Best Regards.

Miguel Velasco