Results 1 to 2 of 2

Thread: HTC TYTN II push mail problem with zimbra not with exchange 2007

  1. #1
    mabombo is offline Intermediate Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    17
    Rep Power
    6

    Red face HTC TYTN II push mail problem with zimbra not with exchange 2007

    I have an HTC TYTN II with windows mobile 6.1.

    CE OS 5.2.21009 (Build 20931.1.5.0)

    ROM Version 1.65.24.36
    Protocol Version 25.94.40.06h


    I can sync all with activesync but the push mail not works.
    After the first sync, the phone can't stay connected to the server.
    Activesync is going to gray.
    So if i sync manualy or scheduled it works but in pushmail not.
    I just configured the phone to have mail as arrived

    I don't use wireless conn but 3g Conn (Vodafone)

    This phone with tha same configuration works grate with exchange 2007. With this server the push mail works very well.

    In the logs of the device connected to zimbra i can see

    CtrlLog1.txt

    2009-02-16 14:54:46 SyncBegin <sync xmlns="http://schemas.microsoft.com/as/2004/core" type="interactive"/>
    2009-02-16 14:54:46 KeepAwake On
    2009-02-16 14:54:46 EngineBegin Microsoft Exchange, 2.5
    2009-02-16 14:54:47 EstConnection WOI NOT requested
    2009-02-16 14:54:47 EstablishConn hr=0x0, handle=0x45c52b0a, pri=0x8000, status=0x10, flags=0x400000, wait=0
    2009-02-16 14:54:47 ConnInfo Type=1, Subtype=10, Secure=0, Descr=Vodafone Web GPRS
    2009-02-16 14:54:50 AutdMode Old=Http (v1), New=Http (v1)
    2009-02-16 14:55:18 EngineEnd hr=0x0, Synchronized.

    2009-02-16 14:55:19 SyncEnd
    2009-02-16 14:55:19 AutdMode Old=Http (v1), New=Http (v1)
    2009-02-16 14:55:19 Heartbeat Begin heartbeat series
    2009-02-16 14:55:19 Scheduled 2009-02-16 18:00:19, handle=0x00000000, hr=0x0
    2009-02-16 14:55:19 EstConnection WOI requested
    2009-02-16 14:55:19 EstablishConn hr=0x0, handle=0xa5871c56, pri=0x200, status=0x10, flags=0x460200, wait=0
    2009-02-16 14:55:19 ConnInfo Type=1, Subtype=10, Secure=0, Descr=Vodafone Web GPRS
    2009-02-16 14:55:19 AutdPing Sending folder list. Folder count = 4
    2009-02-16 14:55:19 AutdPing Ping sent. Heartbeat = 780
    2009-02-16 14:55:20 DormantHint Dormant mode on [Ping]
    2009-02-16 14:55:20 KeepAwake Off
    2009-02-16 14:55:20 KeepAwake On
    2009-02-16 14:55:20 WinInetClbk Cancel WinInet retry
    2009-02-16 14:55:20 AutdPing Ping received. HR = 80072eff
    2009-02-16 14:55:20 Heartbeat Heartbeat failed, hr = 0x80072eff
    2009-02-16 14:55:20 Heartbeat Delaying heartbeat for 478 secs
    2009-02-16 14:55:21 KeepAwake Off
    2009-02-16 14:55:36 Scheduled 2009-02-16 18:00:19, handle=0x00000000, hr=0x0
    2009-02-16 14:55:46 KeepAwake On
    2009-02-16 14:55:48 KeepAwake Off
    2009-02-16 14:55:48 KeepAwake On
    2009-02-16 14:55:49 KeepAwake Off
    2009-02-16 14:55:49 KeepAwake On
    2009-02-16 14:55:55 KeepAwake Off
    2009-02-16 14:55:59 KeepAwake On
    2009-02-16 14:56:00 KeepAwake Off
    2009-02-16 14:56:00 KeepAwake On
    2009-02-16 14:56:00 KeepAwake Off
    2009-02-16 14:56:00 KeepAwake On
    2009-02-16 14:56:03 KeepAwake Off
    2009-02-16 14:56:03 KeepAwake On
    2009-02-16 14:56:09 KeepAwake Off
    2009-02-16 14:56:09 KeepAwake On
    2009-02-16 14:56:13 KeepAwake Off

    Ping Microsoft Exchange2.txt

    =-= Build 19974 =-=
    =-= No XIP Information Available =-=


    =-=-[mailer.epress.it]-=-=


    =-=- [16/02/2009 14:55:0220.000] -=-=
    =-=-=-= Client Request =-=-=-=
    POST Microsoft-Server-ActiveSync?User=mauro.casiraghi&DeviceId=E3185787C 0EBDD331A78C28362ABA2F1&DeviceType=PocketPC&Cmd=Pi ng
    MS-ASProtocolVersion: 2.5
    Content-Type: application/vnd.ms-sync.wbxml
    User-Agent: MSFT-PPC/0.0.0

    -=-=-=- Start of Body -=-=-=-
    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><Ping xmlns="Ping:"><HeartbeatInterval>780</HeartbeatInterval><Folders><Folder><Id>7</Id><Class>Contacts</Class></Folder><Folder><Id>10</Id><Class>Calendar</Class></Folder><Folder><Id>2</Id><Class>Email</Class></Folder><Folder><Id>15</Id><Class>Tasks</Class></Folder></Folders></Ping>

    =-=- [16/02/2009 14:55:0220.000] -=-=
    =-=-=-= Server Response =-=-=-
    HTTP/1.1 401 Unauthorized
    Date: Mon, 16 Feb 2009 13:55:20 GMT
    X-Powered-By: Zimbra Collaboration Server
    Pragma: no-cache
    Public: OPTIONS, POST
    Allow: OPTIONS, POST
    MS-Server-ActiveSync: 6.5.7638.1
    MS-ASProtocolVersions: 2.0,2.1,2.5
    Content-Type: text/html; charset=iso-8859-1
    Content-Length: 1408
    WWW-Authenticate: BASIC realm="Zimbra"
    Via: 1.1 mailer.epress.it
    Connection: close


    -=-=-=- Start of Body -=-=-=-
    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><Ping xmlns="Ping:"><HeartbeatInterval>780</HeartbeatInterval><Folders><Folder><Id>7</Id><Class>Contacts</Class></Folder><Folder><Id>10</Id><Class>Calendar</Class></Folder><Folder><Id>2</Id><Class>Email</Class></Folder><Folder><Id>15</Id><Class>Tasks</Class></Folder></Folders></Ping>

    Please HelpMe

    Mauro

    We have one zimbra server zimbra-5.0.13_GA_2791 installed on Redhat Linux Enterprise 5.3 32bit.
    This server is on internet and the components installed are

    antispam Running
    antivirus Running
    imapproxy Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running
    We are testing the push mail service with this phone

    HTC TYTN II

    WindowsMobile 6.1 Professional

    CE OS 5.2.21009 (Build 20931.1.5.0)

    Radio Version 1.65.24.36
    Protocol Version 25.94.40.06H

    PROBLEM

    The phone can connects to the server via Microsoft ActiveSync. After the sync during I donít have problems, the telephone stay connect to the server. We can see with netstat Ėnat the connection ESTABLISHED.
    During this time I can receive mail in pushmail mode. After some minutes of inactivity, the connection goes in FIN_WAIT1 and in FIN_WAIT2 after this I canít see connection active.

    If a try to send mail with web client, I canít receive mail in pushmail mode. Only if I sync manually the phone, I can receive mail and the connection with the server is restored.

    In The ActiveSync.rar I stored the activesync log of my device.

    We have tested the push mail also with HTC TYTN, and HTC DIAMOND and they have the same problem.
    With Nokia and Mail for exchange the service push mail works perfectly

    PS:

    My phone with the same configuration connected to our Exchange 2007 works perfectly in pushmail mode
    Last edited by mabombo; 02-17-2009 at 11:29 AM. Reason: Other Info

  2. #2
    iway is offline Partner (VAR/HSP)
    Join Date
    May 2008
    Posts
    432
    Rep Power
    6

    Default

    What Zimbra version do you use?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  2. [SOLVED] Zimbra logwatch.
    By nishith in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 06-10-2009, 04:42 PM
  3. Replies: 30
    Last Post: 01-13-2009, 08:00 AM
  4. Issues...
    By timothyalangorman in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 11-19-2007, 10:43 AM
  5. huge log size
    By rmvg in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 10:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •