Results 1 to 5 of 5

Thread: [SOLVED] Rolling Connector Out to Users

  1. #1
    Mike Oliveri is offline Active Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    31
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] Rolling Connector Out to Users

    Does anyone know of an easier way to roll the Outlook Connector out to users than having them run it? The major problem I'm running into for our students is they're attempting to run the msi file but are running into permissions problems writing a dll to a folder in the C:\Program Files\Common Files directory tree. I tried elevating the students to Power Users on those machines but still no luck, and I'd really rather not make students Administrators on our lab machines.

    Has anyone found a better way to handle this?

    Mike

  2. #2
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Have you tried a login script for the domain? If your students are grouped into a user group, then you can specify specific login scripts for those users.

    Then you can have the script run the installer using the "runas" command. For me, I just created a dummy admin, and put it in the runas, that way users didn'tget my admin pw.

    I also created a script to log who logs into the domain. That way, I could tell if anyone was using that un/pw.

    Kind of complicated. Another method might be to use remote installation services, but that only works on nt based machines.

  3. #3
    Mike Oliveri is offline Active Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    31
    Rep Power
    7

    Default

    I may have to look into a runas option the kids can maybe run by hand. Thanks for the tip. We only need to do this in one lab for kids in certain classes, so I didn't want to mess with rolling it out to large groups via Active Directory.

    Windows is always such a PITA with this kind of thing...

    Mike

  4. #4
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Quote Originally Posted by Mike Oliveri View Post
    I may have to look into a runas option the kids can maybe run by hand. Thanks for the tip. We only need to do this in one lab for kids in certain classes, so I didn't want to mess with rolling it out to large groups via Active Directory.

    Windows is always such a PITA with this kind of thing...

    Mike
    Yep. I was an admin for a school district for 6 years. I 100% understand.

    How about Norton Ghost? They have features now where you can roll out images over the network. I did 2 labs at the same time in about 30 min.

    The only problem was they all had the same names. That takes longer.

    john

  5. #5
    Mike Oliveri is offline Active Member
    Join Date
    May 2007
    Posts
    31
    Rep Power
    7

    Default

    They were already ghosted over the summer.

    Here's a question -- does each user have to run the connector on their own profile, or does it only need to be run once per machine?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  2. Testing restore on OSE with missing users upon completion
    By dmmincrjr in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 07-05-2007, 07:29 PM
  3. Users' address book
    By alimovz in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 03-16-2007, 04:11 PM
  4. Replies: 7
    Last Post: 09-29-2006, 10:07 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 06-16-2006, 08:52 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •