Results 1 to 7 of 7

Thread: ZCO & read receipt

  1. #1
    anteos's Avatar
    anteos is offline Project Contributor
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Italy
    Posts
    56
    Rep Power
    9

    Default ZCO & read receipt

    I know that "read receipt" doesn't works in webclient and that it's the most voted RFE (7257), but I've discovered that "read receipt" doesn't works with ZCO too.
    It's quite strange because in IMAP it works and priority messages are correctly handled (both are header tags).
    Anyone knows a workaround for this issue?
    Stefano Pampaloni
    www.seacom.it

  2. #2
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    I'm afraid not, other than voting for the bug

  3. #3
    shawn.haning is offline New Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by jholder View Post
    I'm afraid not, other than voting for the bug
    I didn't see a bug for the ZCO read receipt issue, only the webmail issue.
    (I was going to go vote for the ZCO)
    Is there not yet one created?

  4. #4
    chimaster is offline Loyal Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    88
    Rep Power
    7

    Default

    Has this progressed at all? I've got a client, Read Receipt turned on everywhere (ZD, ZWC )but nothing coming up in outlook...
    Chimaster
    Geekly goodness in Queenstown, New Zealand
    HeadQuarters N.D.C. www.queenstownhq.co.nz
    Queenstown.com www.queenstown.com
    LiveTouch www.livetouch.co.nz

  5. #5
    dcb
    dcb is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    21
    Rep Power
    5

    Default

    Can you give me the exact scenario in which receipts are not working?

    Which client (OL/ZWC) is sending the message? And which is reading the message?

    Also, can you attach screenshots of the receipt settings in both clients?

    Thanks

  6. #6
    chimaster is offline Loyal Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    88
    Rep Power
    7

    Default

    Hi dcb,

    ZCS 6.0.18
    ZCO 6.0.18
    ZD 7.xx
    Outlook 2007

    Class of service setup to allow Read Receipts (prompt)

    Outside party sending read receipt to ZCS, ZCO collecting from ZCS, no read receipt option displayed.

    I've set the client up with ZD as a temporary solution as the prompt for read receipt comes up on ZD. They seem happy with ZD but others are addicted to outlook so would be good to have it operational there.

    I'll see if I can get some screen shots but I'm not onsite for quite a while
    Chimaster
    Geekly goodness in Queenstown, New Zealand
    HeadQuarters N.D.C. www.queenstownhq.co.nz
    Queenstown.com www.queenstown.com
    LiveTouch www.livetouch.co.nz

  7. #7
    dcb
    dcb is offline Intermediate Member
    Join Date
    Jun 2010
    Posts
    21
    Rep Power
    5

    Default

    So the outside party is sending a message *on which a read receipt has been requested* (rather than sending the receipt itself), and you are seeing no "Would you like to send a receipt" prompt in Outlook?

    OL2007->Tools->Options->Prefs tab->Email Options->Tacking Options.... is "ask me before sending a response" selected?

    Also, does it work if the message is internal e.g. user sends a message with receipt request to themselves?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Read Receipt Status
    By bhickey in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 12-07-2008, 05:59 PM
  2. read and delivery receipt on zimbra webmail?
    By bangsters in forum Users
    Replies: 3
    Last Post: 07-27-2007, 01:45 PM
  3. Relay Issues with windows mobile 5 device
    By astarr in forum Zimbra Mobile
    Replies: 15
    Last Post: 04-19-2007, 04:17 PM
  4. Mail logs
    By Rick Baker in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 01-17-2006, 04:33 PM
  5. Can Not Start MTA
    By JonathanC in forum Installation
    Replies: 53
    Last Post: 12-06-2005, 11:40 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •