Results 1 to 2 of 2

Thread: Why does ZCO prevent rules from working?

  1. #1
    rcooke is offline Starter Member
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Ajax, ON, Canada
    Posts
    1
    Rep Power
    1

    Question Why does ZCO prevent rules from working?

    I setup a test on a Windows 7 PRO 64-bit machine (6.1.7601 Service Pack 1 Build 7601).

    I installed MS Office 2013 Pro Plus, and applied all updates so Outlook is version 15.0.4569.1503 (MSO 15.0.4605.1000) 32-bit

    Check that rules work:
    1. Added a Gmail test account
    2. Created a personal PST file. Created a folder "inbox" in it.
    3. Created a mail rule to copy all incoming Gmail messages into the PST inbox, and mark the Gmail version as "read".
    4. Sent test message into Gmail, next mail check it was read and copied into the folder. ie Rules work

    Now install ZCO plugin:
    1. Exit Outlook and install the plugin
    2. Restart outlook, get some warning about incompatible Outlook option, click OK - I assume this disable it automatically?
    3. Register my Zimbra account, everything syncs OK.
    4. Add back my PST file
    5. Add back my Gmail account
    6. Re-create the rule to copy new Gmail messages into the PST inbox folder
    7. Add a new rule to copy new Zimbra message into the PST inbox folder.
    8. Send a test message to Gmail and Zimbra (two seperate messages, sent via a 3rd account)
    9. Messages appear in respective inboxes, but NOT in the common inbox - ie the Rules did not work.


    My Zimbra provider (Special AI) had me download and install the 32-bit version of the plugin from a file named "ZimbraConnectorOLK_8.0.4.864_x86.msi".

    I put in a ticket with my provider too: [SpecialAI #349375]

    Anybody seen this before?

    Thanks in advance for any help or insight you can offer.
    Rich.

  2. #2
    brf
    brf is offline Intermediate Member
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    17
    Rep Power
    7

    Default

    Unless it's changed in recent years, Outlook rules are disabled by default with ZCO (though there's an option somewhere to re-enable them). You're supposed to use Zimbra Server Rules, which should appear as an option inside Outlook. For example, in Outlook 2007 I have two menu options: Tools->Rules and Alerts, and Tools->Zimbra Server Rules. The latter is what is supposed to be used.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Create "One-Click-Rules", move rules
    By Werner in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 07-13-2011, 02:49 AM
  2. Create "One-Click-Rules", move rules
    By Werner in forum Developers
    Replies: 1
    Last Post: 07-13-2011, 02:49 AM
  3. Rules not working
    By derek.rose in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 4
    Last Post: 04-22-2010, 07:59 AM
  4. [SOLVED] spam rules in salocal.cf.in not working
    By SageMajor in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 04-15-2010, 01:46 PM
  5. Zimbra NE Pro server rules not working on Outlook
    By magolon in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 15
    Last Post: 11-10-2009, 09:00 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •