Results 1 to 7 of 7

Thread: Zimbra is

  1. #1
    marcineczek is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    5
    Rep Power
    8

    Default Zimbra is

    Hello,

    It looks like it is Zimbra that is hitting our office network. The problem is like this: When you click Send/receive, then send receive settings, then Show progress, status is processing.

    I am using WinXP Sp2 + Office 2003 + Outlook plugin - version 4.5.115.0.

    Any suggestion are very welcome.

  2. #2
    chh
    chh is offline Advanced Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    196
    Rep Power
    9

    Default

    Is it the first time you sync your Outlook?
    If yes and if you have some mail in your mailbox it can really take some time as Outlook will get every mail and store it locally.
    If no I would recommend to turn on logging and then either post it here or contact support.

    Christian

  3. #3
    marcineczek is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    5
    Rep Power
    8

    Default Zimbra is hitting our network

    Hi,

    Thank you for your response.

    No, unfortunately is not the first time. It's been a week since we installed this plugin, and start to migrating to Zimbra.

    Yes, I have turned the turn on logging and after this I have sent it to Zimbra support – from that logger.

    Right now I have the following conclusion:
    - The worst situation is on machines which were updated from Office 2002 to 2003.
    - Lack of memory on those machines – only 384MB installed.

    How can I posted the log file on the forum – it has more then 500KB.

    Any suggestion is most appreciated.

  4. #4
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Well, there can be so many things that can cause that problem.

    I suppose the first thing I'd do is to check the audit log to see if your outlook is connecting.

    /opt/zimbra/log/audit.log

  5. #5
    marcineczek is offline Junior Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    5
    Rep Power
    8

    Default Zimbra is hitting our network

    Hi,

    I think this issue is now resolved.
    The most likly scenario was like that:
    - Office 2002 was originally installed on that machines
    Then we upgraded those machines – to MS office 2003, then Zimbra plugin for Outlook has been installed.

    The problem was that we have installed Zimbra plugin for Outlook, before updating Office 2003 – especially Service Pack 2.

    So the resolution was like this:
    - uninstall Zimbra plugin for Outlook
    - installing Office 2003 Service Pack 2
    - install Zimbra plugin for Outlook,
    - Synchronization works OK now.

    Well, next time after upgrade we will install Office 2003 Service Pack 2.

    Thank you all for reading and posting some comments.

  6. #6
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by marcineczek View Post
    The problem was that we have installed Zimbra plugin for Outlook, before updating Office 2003 – especially Service Pack 2.
    That was likely the problem, the ZCO isn't supported on anything less than Outlook 2003.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    jonnyRo is offline Project Contributor
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    88
    Rep Power
    9

    Default

    How is ZCO playing with Office 2003 Service Pack 3?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Clamav problem ? What's happening ?
    By aNt1X in forum Installation
    Replies: 23
    Last Post: 02-14-2008, 05:43 AM
  2. Zimbra shutdowns every n hours.
    By Andrewb in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 08-14-2007, 08:55 AM
  3. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 07:38 PM
  4. Monitoring : Data not yet avalaible
    By s3nz3x in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 11-30-2005, 07:18 PM
  5. FC3 Install and no zimbra ?
    By aws in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 10-09-2005, 04:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •