Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 12 of 12

Thread: Outlook connector cannot connect to the Zimbra server

  1. #11
    kc.desilva is offline Starter Member
    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    2
    Rep Power
    2

    Red face Thanks heaps .. Rafael

    Thanks heaps .. Rafael
    Yes I did that and managed to copy file to a windows PC . I upload the file to ftp site from the ZCA and then download and installed the certificate to the trust root local on my testing PC.
    However, I did a stupid mistake before in hand .. I used the ‘do-release-upgrade’ command on root and that actually stuffed the authentication and web access.
    So I'm yet to try out this ..

    Rgds,
    KC De Silva


    Quote Originally Posted by grafiky View Post
    Hi,

    Download ZCO

    After that I would like to suggest you few more steps so that you do not face the certificate issue, please follow these steps on your server:-
    First you will have to obtain the self-signed certificate from the server. The certificate is in the form or PEM file, which cannot be installed on the windows system so we need to convert the certificate file.

    For this you will have to follow the steps mentioned below: -

    1. Log on to your server as root and go to the directory "/opt/zimbra/ssl/zimbra/ca"

    2. Run the command: -

    $ openssl x509 -in ca.pem -out cacert.der -outform DER ( as root )

    This will generate a file called cacert.der in the same directory. Copy this file and store it on the windows system on which you want to import the certificate.

    Once you have it on the windows system, double click it and install it, if you are using Windows XP then you can go with the default settings to install the certificate but if you are using Windows Vista or 7 then make sure you install the certificate in 'Trusted Root Certification Authorities' container while installing the certificate.

    Once this is done, you are good to go and start using Outlook with ZCO.

    Regards,
    Rafael

  2. #12
    bhwong is offline Outstanding Member
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Singapore
    Posts
    500
    Rep Power
    7

    Default

    I done this before in Zimbra v6. But now when I execute "openssl x509 -in ca.pem -inform PEM -out MyCertificatecrtcer -outform DER" in Zimbra v7, it said openssl is currently not installed.

    Does Zimbra v7 no longer need openssl? Is there any issue if I proceed to install it?

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 12
    Last Post: 03-23-2011, 09:39 PM
  2. Did I miss something? (Zimbra GA 6.0.8 on Ubuntu 10.04)
    By vpetersson in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 10-26-2010, 06:29 AM
  3. My Zimbra Server crashed this morning...
    By glitch23 in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 04-07-2008, 01:28 PM
  4. zmtlsctl give LDAP error
    By sourcehound in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-11-2007, 03:48 PM
  5. Mail logs
    By Rick Baker in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 01-17-2006, 04:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •