Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: Outlook Connector not compatible with ZCS version

  1. #11
    dahamsta is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    53
    Rep Power
    8

    Default

    Got sorted on Friday. New licence. Odd this wasn't caught in upgrade testing, I'm glad I don't have a bigger install base right now.

  2. #12
    justinfx is offline Starter Member
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    1
    Rep Power
    4

    Default

    Having the same problem. I wish sales/support would answer the phone so I could get my users back online. Argh!

  3. #13
    maumar is online now Elite Member
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Small village in the center of Italy
    Posts
    349
    Rep Power
    8

    Default

    this bug was opened in bugzilla and now it appears to be closed
    Bug 56939 – When upgraded to ZCS 7, MAPIConnectorAccountsLimit is set to 0 in license file.

  4. #14
    sdrury is offline Special Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    168
    Rep Power
    7

    Default

    My support request has been met with this response:
    "It looks like the license is active, but the license shows that you do not have any MAPI license with you.

    If you see the MAPI accounts limit mentioned in the license, it shows '0'.

    Due to this no MAPI profile will work and hence the users using Outlook cannot sync with the server, they will have to use Zimbra Web Client to check there mails.

    Have you purchased MAPI License? In case if you have purchased MAPI license, the license file that you got is not displaying proper information and so you will have to get a proper license file from the sales person."

    Since when does Zimbra sell MAPI licenses? They supply components as part of the NE license then out of the blue customers find out "have you bought the license for that?".
    Disappointing.

  5. #15
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by sdrury View Post
    Since when does Zimbra sell MAPI licenses? They supply components as part of the NE license then out of the blue customers find out "have you bought the license for that?".
    Disappointing.
    See comment #2 from the bug report mentioned above: Bug 56939 – When upgraded to ZCS 7, MAPIConnectorAccountsLimit is set to 0 in license file.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #16
    sdrury is offline Special Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    168
    Rep Power
    7

    Default

    It's obvious that some people (like me) are not reading through the whole release notes document.

    I usually scan the notes and miss small sections, which in the end is to my own peril.

    The change apparently happened from 7.0, but I do not see any mention of this in 7.0 release notes.

    Sean.
    Last edited by sdrury; 03-14-2011 at 01:46 PM.

  7. #17
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,582
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by sdrury View Post
    The change apparently happened from 7.0, but I do not see any mention of this in 7.0 release notes.
    The bug comment says the change has been made to the 7.0.1 Release Notes and, I'm guessing, they haven't made it to the web site download page yet.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #18
    sdrury is offline Special Member
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    Brisbane, Australia
    Posts
    168
    Rep Power
    7

    Default

    No probs - just waiting to hear from a sales rep now....

    Sean.

  9. #19
    brianhildebrandt is offline Starter Member
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    2
    Rep Power
    4

    Default Resolved

    I was having this issue as well. Started digging in around licensing and found that while the license was installed, it was not yet activated. Go to Global Settings -> License and check that your license is activated.

    I activated the license and the Outlook Connector began functioning properly.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Trouble Sending mail - All Messages deferred!
    By SiteDiscovery in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 09-03-2009, 04:52 AM
  2. Outlook 2007 Beta Overview
    By GregA in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 19
    Last Post: 03-03-2008, 04:24 PM
  3. Debian - Upgrade from 4.5.6
    By magikman in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 01-19-2008, 12:59 PM
  4. Replies: 5
    Last Post: 05-10-2007, 08:13 AM
  5. ZCS 3.2 Beta Available
    By KevinH in forum Announcements
    Replies: 31
    Last Post: 07-07-2006, 03:46 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •