Results 1 to 6 of 6

Thread: Visual C++ Debug Library (Debug Assertion Failed)

  1. #1
    Roman B. is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    28
    Rep Power
    5

    Default Visual C++ Debug Library (Debug Assertion Failed)

    Hello, I am in the process of installing the Zimbra connector for outlook 2003 on a machine and I keep getting the same error message repeatedly. The error occurs during the last stage of the syncing process. The error message is a follows:

    "Debug Assertion Failed!
    Program: C:\PROGRA~\MI1933~1\OFFICE11\OURLOOK.EXE
    File: dbgheap.c
    Line: 1143

    Express: _CrtIsValidHeapPointer(pUserData)"

    All help would be appreciated.

  2. #2
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default

    Sounds like a bug. What version of ZCO are you using, and what are you doing when you get the error? Also, do you have the latest version of Outlook 2003? You need SP3.

    This sounds like what can happen if you allocate memory in one DLL and try to free it in another. We've had bugs like this in the past. So is this a new or old version?

  3. #3
    Roman B. is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    28
    Rep Power
    5

    Default

    Thanks for the quick response! The ZCO version is 6.0.6. When the error pops up it gives you the option to "Abort", "Retry", "Ignore", then outlook stops responding. I do have office sp3 installed. I have tried uninstall/reinstalling office 2003 and ZCO but didn't have any effect.

  4. #4
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default

    I didn't mean what do you do when the error occurs -- I meant what operation caused you to get the error in the first place?

    Do you have any other suspicious Outlook addins installed?

  5. #5
    Roman B. is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    28
    Rep Power
    5

    Default

    The error occurs during stage 2 of 3 Send/Receive process.

  6. #6
    cadinor is offline Active Member
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Sabadell
    Posts
    38
    Rep Power
    4

    Default

    Excuseme my poor english I use translator:

    I really feel the same on three computers using Outlook 2007 and Zimbra 6.0.6. This week will update to Zimbra 6.0.7 to obtain the latest version of ZCO. If I have luck and it will work correctly I commented with you
    Departamento ISP
    http://www.cadinor.com
    Barcelona (Spain)

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 'Couldn't access Yahoo! Zimbra Desktop server"
    By chirag1 in forum Error Reports
    Replies: 37
    Last Post: 06-12-2011, 05:14 PM
  2. [SOLVED] Sudden problem synching with gmail
    By bouchardpie in forum Error Reports
    Replies: 8
    Last Post: 09-09-2010, 09:50 AM
  3. Can no longer start desktop
    By foobaz in forum General Questions
    Replies: 12
    Last Post: 04-02-2010, 04:06 PM
  4. [SOLVED] Zimbra desktop slowed down the system
    By hvle in forum General Questions
    Replies: 5
    Last Post: 03-23-2009, 05:32 PM
  5. Moving to different server
    By AaronW1000 in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 07-03-2008, 07:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •