Results 1 to 4 of 4

Thread: [SOLVED] Installation problems: Connector 6.0.4_GA_2038_6.0.5797.4 on WinXP / Outlook

  1. #1
    mschiff is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Hamburg, Germany
    Posts
    6
    Rep Power
    5

    Question [SOLVED] Installation problems: Connector 6.0.4_GA_2038_6.0.5797.4 on WinXP / Outlook

    Hi all,

    I am currently evaluating zimbra and want to try the outlook connector for our windows users.

    Connector is:
    ZimbraOlkConnector-6.0.4_GA_2038_6.0.5797.4.msi

    Client: Win XP Pro SP3 (german) with Outlook 2007 (german)

    The installer fails to create a profile:

    zimbra01.png

    and when I try to add a profile manually, choosing the zimbra provider i get this message:

    zimbra02.png

    German message says:
    "Error: Storage could not be configured (127). Invalid source detected.
    Path to PST-File:
    Prepend teh path to the mspst32.dll file to your PATH variable, that has been installed with outlook.
    The directory normally is: c:\program files\common files\system\msmapi\1031"

    I already searched the forum for errors like this. I poked around a lot with copying msmapi32.dll and mspst32.dll here and there, setting PATH to those directories.. but all with no luck.

    Any Idea what might be wrong here? I thought Outlook 2007 on Win XP is a supported setup...

    -Marc
    Last edited by mschiff; 02-08-2010 at 06:09 AM.

  2. #2
    dstoliker is offline Senior Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Salt Lake City, UT
    Posts
    50
    Rep Power
    7

    Default

    I ran into the same problem today (only with the English version). Did you find a solution?

  3. #3
    mschiff is offline Junior Member
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Hamburg, Germany
    Posts
    6
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by dstoliker View Post
    I ran into the same problem today (only with the English version). Did you find a solution?
    Hi, yes, sorry for posting it so late:

    For some reason, the MSMAPI\1031 folder still exists after deinstalling
    Office2007 (was Outlook only) completely.

    Maybe this is some old files left over from Outlook 2003? (I did an upgrade 2003 -> 2007 some time ago)

    Deinstall connector again.

    Then remove MSPST32.DLL file from the MSMAPI\1031 folder.

    The DLL had Version 11.0.8164 (I guess 11.* belongs to
    office11 and was the cuplrit, leftover after Outlook2003 to Oulook2007
    upgrade)

    Please tell me if that worked for you. Thx.

    -mschiff

  4. #4
    dstoliker is offline Senior Member
    Join Date
    May 2007
    Location
    Salt Lake City, UT
    Posts
    50
    Rep Power
    7

    Default

    Thanks for the reply!

    The user's system doesn't have a MSMAPI/1031 directory. It only has c:\Program Files\Common Files\System\Mapi\1033 and a copy of MSPST32.DLL is in there.

    There was also a copy of the DLL in the Office12 directory.

    I checked the versions on each and the one in the 1033 directory appears to be left over from Office 10.

    I'm going to have the user do a repair install to see if that will straighten out the DLL issues.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Outlook 2007 used with Access 2007
    By glassman in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 0
    Last Post: 10-30-2007, 09:28 AM
  2. Major problems with outlook connector
    By M.Meijer in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 12
    Last Post: 10-29-2007, 03:21 PM
  3. Outlook 2007 connector problems
    By fred3us in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 9
    Last Post: 09-05-2007, 01:11 PM
  4. Problems with attachments and Outlook
    By bjdraw in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 09-27-2006, 07:23 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •