Results 1 to 4 of 4

Thread: Problem sync ZCS 6.0.2 / ZCO 6.0.5691.1

  1. #1
    dsacchet is offline Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    10
    Rep Power
    6

    Default Problem sync ZCS 6.0.2 / ZCO 6.0.5691.1

    Hello,

    one of my user has a problem of sync between outlook and the server. When creating folder and put message in it, sometimes the server doesn't reflect the change.

    For example, we create the folder "Very important" in Outlook, put a message from the inbox in it, and then in the web interface, the folder does'nt appear.

    When using the Zimbra Toolbar to see original message, we see the message, so I suppose it is on the server, put the metadata databases is not up2date.

    I made a log with ZCOLogCtl with only http error as requested in similar thread. I also read the existing threads but they seem to not match my issue.

    Thanks to help me ...

    Best regards

    Denis Sacchet
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default

    This looks pretty messed up -- most of the soap requests get errors. Do have any issue with your Chats folder?

    6.0.1 is pretty old. I would get 6.0.4 (at least the Outlook connector -- in this case you can run 6.0.4 ZCO with a 6.0.1 server if you have to).

    Another thing I would try is to create a brand new Outlook profile and try again.

  3. #3
    dsacchet is offline Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    10
    Rep Power
    6

    Default

    What is the Chats folder ???

    I didn't try to upgrade to 6.0.4 but I finally made a brand new profile which seemed to resolve to problem.

    I would like to avoid this solution as some messages seemed to be only into the .zdb and not on the server (messed up metadata ???).

    The person configured a pop3 account which stored directly the downloaded message into the .zdb file, and those message seems to have strange metadata (with zimbra toolbar, some attributes were unknown)

    I am waiting for news from my client, hope the brand new profile + pop3 directly from zimbra server solved the issue.

    Thanks

    Best regards

    Denis Sacchet

  4. #4
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default

    Chats folder is something in the web client (related to IM) that isn't synced to Outlook unless IM is enabled on the server. I saw some issue in the logs related to it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Sync problem on client - Invalid sync format
    By joschi in forum Error Reports
    Replies: 0
    Last Post: 07-29-2009, 07:37 AM
  2. ZCS sync with open exchange
    By the_dude_75 in forum Users
    Replies: 0
    Last Post: 08-28-2008, 10:10 AM
  3. Replies: 6
    Last Post: 05-29-2007, 10:01 AM
  4. ZCO sync problem "too large mailbox"
    By Fabio in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 09-26-2006, 08:30 AM
  5. ZCO Initial Sync
    By vertigox in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 6
    Last Post: 08-30-2006, 10:35 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •