Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Error Message (Error_Report.xml File)

  1. #1
    silbro is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Switzerland
    Posts
    45
    Rep Power
    7

    Default Error Message (Error_Report.xml File)

    I got this message. What does it mean ? How can I solve the Problem. I searched the Forum and googled. I didn't find an answer. Parsing usually comes when using special characters, right? Thank you for any help

    Code:
    - <SyncError>
    - <Request>
    - <soap:Envelope xmlns:soap="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope">
    - <soap:Header>
    - <context xmlns="urn:zimbra">
      <userAgent name="ZimbraConnectorForOutlook" version="5.0.3064.18" /> 
      <nonotify /> 
      <noqualify /> 
      <account by="id">fb278ebe-0441-474b-8a60-30addc186c90</account> 
      <authToken>0_a16c6f68232763ea6f652ac3aef9a36c0a14bc80_69643d33363a66623237386562652d303434312d343734622d386136302d3330616464633138366339303b6578703d31333a313235393734303933343435373b747970653d363a7a696d6272613b</authToken> 
      <nosession /> 
      </context>
      </soap:Header>
    - <soap:Body>
    - <AddMsgRequest xmlns="urn:zimbraMail">
      <m aid="0170ac6b-b98f-4d82-b86d-fc6527da5ed1:39a90080-ae76-4614-9054-8d86b3a506b7" l="5" d="1259582700000" f="s" noICal="1" /> 
      </AddMsgRequest>
      </soap:Body>
      </soap:Envelope>
      </Request>
    - <Response>
    + <soap:Envelope xmlns:soap="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope">
    - <soap:Header>
    - <context xmlns="urn:zimbra">
      <change token="18736" /> 
      </context>
      </soap:Header>
    - <soap:Body>
    - <soap:Fault>
    - <soap:Code>
      <soap:Value>soap:Sender</soap:Value> 
      </soap:Code>
    - <soap:Reason>
      <soap:Text>Couldn't parse message</soap:Text> 
      </soap:Reason>
    - <soap:Detail>
    - <Error xmlns="urn:zimbra">
      <Code>mail.MESSAGE_PARSE_ERROR</Code> 
      <Trace>btpool0-214://[SERVER ADDRESS, BEEN REMOVED (because this mustn't be public unless needed ;), thank you for understanding )]/service/soap/AddMsgRequest:1259590219363:c4639c61acde7a3c</Trace> 
      </Error>
      </soap:Detail>
      </soap:Fault>
      </soap:Body>
      </soap:Envelope>
      </Response>
      </SyncError>
    Last edited by ArcaneMagus; 12-02-2009 at 01:05 PM. Reason: wrapped in [code]

  2. #2
    ArcaneMagus's Avatar
    ArcaneMagus is offline Moderator
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Portland, OR
    Posts
    1,147
    Rep Power
    10

    Default

    It looks like this is an error from the Outlook connector, so I am moving this thread over to that forum where it belongs.

    As for your error, it looks like it ran into a message it couldn't parse for some reason.

  3. #3
    silbro is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Switzerland
    Posts
    45
    Rep Power
    7

    Question

    Thank you for moving this thread to the appropriate place.


    I still get errors, i have collected the logs of 3 of those messages and put them in a zip file. I would be really thankful if someone could take a look at this. I just really don't see the problem when examining these files....
    Attached Files Attached Files

  4. #4
    ArcaneMagus's Avatar
    ArcaneMagus is offline Moderator
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Portland, OR
    Posts
    1,147
    Rep Power
    10

    Default

    The log that you posted has nothing to do with the original error. The log looks like it is a contact sync request.

    Your error that you originally posted deals with an AddMsgRequest, possibly a calendar item?

    Somebody who knows about the Outlook connector would need to look into this.

  5. #5
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default

    Agree with the last post. What are you trying to do? Are you sending from Outlook or syncing to Outlook? Enclose the actual local failure message you get as well.

  6. #6
    silbro is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Switzerland
    Posts
    45
    Rep Power
    7

    Default

    Hi all,

    First of all I wish everyone a Happy New Year!!

    I was on vacation and haven't replied in a while. I'm sorry about this, but when I'm on vacation I try to distant myself from all computers

    I have attached the logfiles with the failure notice. I see that these are 2 different sync errors. The users use Outlook 2007 and connect to Zimbra Version 6.0.2. They sync from Outlook to Zimbra and primarily work with Outlook (I'd of course prefer the Web Interface..... ) Thank you guys in advance already.
    Attached Files Attached Files

  7. #7
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default

    Looks like the server is getting an error trying to parse a message in the Sent Items folder being synced from Outlook. If I had a ZCO log, I could probably tell which message it is. Then, perhaps you could delete it, and this would go away.

  8. #8
    silbro is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Switzerland
    Posts
    45
    Rep Power
    7

    Default

    ZCO logfiles? Whiche logfiles do you exactly mean? I added sync.log and mailbox.log hope these are the right files. I'll try and find the message in the outbox.
    Attached Files Attached Files

  9. #9
    JimBobCook is offline Senior Member
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Uk
    Posts
    67
    Rep Power
    6

    Default

    If you go here

    Outlook Troubleshooting Options - Zimbra :: Wiki

    Just under the heading "Using Logging Control for Troubleshooting"

    should be how to get zco logs etc....

    Hope that helps
    Heavy Metal Ftw

  10. #10
    silbro is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Switzerland
    Posts
    45
    Rep Power
    7

    Default

    ah I see. I'm still missing a lot of basics it seems X) I will get those from our customer then.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 14
    Last Post: 09-26-2011, 11:50 PM
  2. centos 5 zimbra 4.5.6 no statistics
    By rutman286 in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 08-14-2007, 09:30 AM
  3. Traslation SVN tree status
    By meikka in forum I18N/L10N - Translations
    Replies: 7
    Last Post: 02-13-2007, 11:13 AM
  4. M3 problem with shares
    By titangears in forum Users
    Replies: 4
    Last Post: 01-12-2006, 01:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •