Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 21

Thread: ZCO 6.0 - Issues

  1. #1
    olecoot is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Texas
    Posts
    47
    Rep Power
    6

    Default ZCO 6.0 - Issues

    We upgraded our system to NE 6.0 yesterday and all went relatively smooth. However ZCO 6.0 is a little different animal. When we installed the connector, none of the Zimbra options showed in Outlook. Toolbar was not there, none of the option items under any of the menus. I removed and reinstalled several times, each time removing the Zimbra related files, such as .zbd then uninstalling the connector.

    I finally went back to the latest version of 5.18 and low and behold .... everything is back as it should. Anyone else having these issues? I'm on Outlook 2007 SP2 MSO.

    Thanks in advance!

  2. #2
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default

    There may be an install issue with 6.0 -- I have heard of this happening. After installing 6.0, if you still don't see our menu items, try these commands:

    cd \Program Files\Common Files\system\MSMAPI\1033 (assuming USA)
    regsvr32 /u /s LSMSSP32.dll
    regsvr32 /u /s SharingAddin.dll
    regsvr32 /u /s ShutdownAddin.dll
    regsvr32 /s LSMSSP32.dll
    regsvr32 /s SharingAddin.dll
    regsvr32 /s ShutdownAddin.dll

    Let me know what happens after you try this.

  3. #3
    olecoot is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Texas
    Posts
    47
    Rep Power
    6

    Default

    That fixed it.

    Thank you.

  4. #4
    ab5602 is offline Project Contributor
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Detroit, MI
    Posts
    67
    Rep Power
    7

    Default

    Also experienced this issue on a new/fresh install of ZCO v6. I've filed a bug for this, please vote!

    Bug 40876 – ZCO v6 fails to register DLLs. All ZCO menu items are missing

  5. #5
    abalint is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Hungary
    Posts
    57
    Rep Power
    6

    Default Task share

    Hi,

    I share my task list for my boss, but he don't look in outlook.
    What is the problem?
    My server is 6.0, my connector is 5.0.18.

    Thanks your answer.

  6. #6
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default

    I assume you mean that your boss is not seeing your task list in Outlook. Did your boss do File->Open Other User's Mailbox? In ZCO, we're not yet automatic with mounting stores.

  7. #7
    abalint is offline Senior Member
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Hungary
    Posts
    57
    Rep Power
    6

    Default

    Thx it works

  8. #8
    support.txdistlcms.org is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    39
    Rep Power
    7

    Default

    I have basically this same problem after an upgrade from 5.0.18GA to 6.0.1GA.

    After installing the 6.0.1 msi, started Outlook. It failed with the following error:

    Zimbra MAPI was unable to load the information service LSMSSP.DLL

    Removing the msi, and data store, and then going into control panel and removing the profile, then finally reinstalling the msi brought Outlook back. However, all the zimbra menu choices were gone. (e.g. Open other user's mailbox, Zimbra Server Rules, Out of Office Assitant, Mailbox Quota.)

    Just ran the regsvr32 commands listed in post two, and everything appears to be back now. Bit nervous about doing this for all of the workstations in the office though.

  9. #9
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default

    Bug 40876. Fixed in 6.0.2. Running the regsvr 32 commands, although a pain, should not cause any issues.

  10. #10
    support.txdistlcms.org is offline Active Member
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    39
    Rep Power
    7

    Default

    Thanks for getting back to me so quickly. I put the following in a .bat file on the server share with the msi update (so I could not get in trouble with any misspellings):

    C:

    cd \Program Files\Common Files\system\MSMAPI\1033
    regsvr32 /u /s LSMSSP32.dll
    regsvr32 /u /s SharingAddin.dll
    regsvr32 /u /s ShutdownAddin.dll
    regsvr32 /s LSMSSP32.dll
    regsvr32 /s SharingAddin.dll
    regsvr32 /s ShutdownAddin.dll

    The upgrade went fine on the second workstation. On the third however, when I attempt to start Outlook I get:

    "The add-in SharingAddin.dll could not be installed or loaded. This problem may be resolved by using Detect & Repair on the Help menu."

    Then Outlook (all workstations running Office 2003) closes. I ran the batch manually, and it all seems fine. Rebooted the system, ran the MSI again and did a repair install. Ran the MSI to remove it (did not remove profile) and then ran the MSI yet again to install again. All with same error.

    Suggestions?

    Will 6.0.2GA be released soon?

Page 1 of 3 123 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. ZCO against which Zimbra server: compatibility?
    By rm2008 in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 3
    Last Post: 06-15-2009, 08:27 AM
  2. ZCS 6.0 NE Private Beta!
    By jholder in forum Announcements
    Replies: 0
    Last Post: 05-22-2009, 10:20 AM
  3. Hangs on "Loading" screen
    By gbr in forum General Questions
    Replies: 16
    Last Post: 06-19-2008, 01:01 PM
  4. .53 Will Not "Launch" in FF 2.0.0.6
    By jhoelz in forum Installation Help
    Replies: 4
    Last Post: 08-04-2007, 09:01 PM
  5. Mixing and matching ZCO versions with ZCS versions?
    By vshah in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 3
    Last Post: 12-21-2006, 05:45 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •