Results 1 to 4 of 4

Thread: Filters - Bug or Design?

  1. #1
    pointdee is offline Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    6

    Default Filters - Bug or Design?

    So THOUGHT I created a Zimbra Server Rule in Outlook that said

    If a mail is from person x AND had specific words in the subject AND had an attachment then delete it

    What I ACTUALLY created was

    If a mail is from person x OR had specific words in the subject OR had an attachment then delete it

    To my way of thinking if multiple criteria are selected these should be ANDed together not ORed. To make matters worse the emails seem to be permanently deleted rather than sent to Trash. Additionally the only way to change this was through the web interface for the filters where I changed the condition to match only if ALL conditions are met

    Using Outlook 2003SP3 with ZCO 5.0.2913.15 and Server 5.0.15_GA_2850

    Is this by design or have I missed something?

    Thanks

  2. #2
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default

    On the last page of the Zimbra rules Wizard (Finish Rule setup) you should select All Conditions instead of Any condition.

  3. #3
    pointdee is offline Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    11
    Rep Power
    6

    Default

    Ok. My fault. I missed something.

    Cheers

  4. #4
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default

    As for permanently deleting the email, this is how the Zimbra server works. If you want it in the trash, instead of deleting, you should say "File into folder" Trash (server side) or "Move to the trash folder" (Outlook side).

    Perhaps we should do what Outook does and have a "delete" and "permanently delete" as conditions.

    But we do have everything you need to do now, but perhaps it's not as intuitive as it could be.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Bug 31450 followup
    By ezu in forum General Questions
    Replies: 37
    Last Post: 03-04-2009, 10:46 PM
  2. 5.0.6 is out!
    By mmorse in forum Announcements
    Replies: 0
    Last Post: 05-23-2008, 01:16 PM
  3. 5.0.4 is live!
    By mmorse in forum Announcements
    Replies: 0
    Last Post: 03-24-2008, 03:27 PM
  4. 5.0.3/.4 is out!!!
    By mmorse in forum Announcements
    Replies: 0
    Last Post: 03-20-2008, 04:20 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •