Results 1 to 10 of 10

Thread: [SOLVED] Private appointment with connector

  1. #1
    mikets is offline Active Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    41
    Rep Power
    9

    Default [SOLVED] Private appointment with connector

    Hi,

    I found that the outlook connector does not synchronize private appointments of a shared calendar.

    User1 has a calendar A
    User2 has a calendar B and shared calendar SA from User1
    User1 create a private appointment in its calendar A with outlook connector
    User2 not view the private appointment in calendar SA with outlook connector but its appear from web client.

    User2 should be able to see that the time is occupied without seeing the contents since the appointment is private.
    User2 does not see that the period is busy.
    That's a bug from connector?

    Best Regards

  2. #2
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default

    This is actually intended behavior, because it seemed to us that Outlook Exchange acts this way. Comment#5 of bug 28753:

    =========
    If the mailbox owner mounts a secondary store and the mailbox owner is not
    granted the ability to view private appointments, all private appointments are
    not viewable in any form.
    =========

    Now we are hearing otherwise. See bug 33299. This is under review right now.

  3. #3
    bsn
    bsn is offline Intermediate Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    15
    Rep Power
    7

    Default private appointments are not showing up in outlook

    Hi @all,

    are there any news on this?

    I find it very confusing, if the private appointments from a shared
    calender do not show up in outlook. I do see them in the zimbra
    webinterface.

    The bugreport Bug 33299 – when subscribing to calendars in outlook 2003 and 2007 private events are not seen is confusing to me as it reports that something is fixed but not any additional informationen.

    Can someone please give me more details or a possible workaround on this?

    Thank you,

    bsn

  4. #4
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default

    Nothing has really been fixed on this yet, but we will begin work on it. Fix should be in 5.0.17.

  5. #5
    buttadee is offline Active Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Boston, MA
    Posts
    37
    Rep Power
    6

    Question is this fixed in 5.0.18?

    Hi, based on Frank's last comment, I was hopeful that the release of 5.0.18 would contain a fix for this. I don't see bug 33299 in the release notes, however, so I'm guessing the answer is no. Seeing bugzilla's listing for bug 33299 being "verified" on 5.0.17 led me to think it might be, though I may be understanding the bug lifecycle incorrectly, too. Any word on this? Thanks!

  6. #6
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default

    This is fixed in 5.0.18. Did you try it and have issues? The fix is definitely there. Let me know if it's not working.

  7. #7
    buttadee is offline Active Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Boston, MA
    Posts
    37
    Rep Power
    6

    Default

    No, we haven't had a chance to install it yet (we jsut received the notification last night), but would be more motivated to do so if we thought that issue was addressed. That's why I was trying to figure out ahead of time. I guess I should have used the Product Portal to tell me--I see now that it's listed in the "long view." Glad I asked. We will install it on our test system next week and then we can verify again.

    Thanks!!

  8. #8
    mikets is offline Active Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    41
    Rep Power
    9

    Default

    Thank you it works now in version 5.0.18

  9. #9
    buttadee is offline Active Member
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    Boston, MA
    Posts
    37
    Rep Power
    6

    Default 5.0.18 also works for me

    Finally had a chance to test this today against our upgraded test email server. I downloaded and installed the ZimbraOlkConnector-5.0.18_GA_3009_5.0.3064.18.msi from the admin console and the combination of upgraded connector and upgraded server made private appointments in Manager-shared-calendars show up as expected. I can only see a blocked-off chunk of time, with the private key icon in the corner, just like in the web client.

    Thank you, Frank.

  10. #10
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,504
    Rep Power
    57

    Default

    If the fix works I guess you can mark this thread Solved?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra Connector create double appointment in Calendar
    By americo in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 6
    Last Post: 04-22-2011, 05:36 AM
  2. Private appointment class in an ICS import
    By zyg in forum Migration
    Replies: 0
    Last Post: 05-09-2008, 08:08 AM
  3. Outlook 2007 Beta Overview
    By GregA in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 19
    Last Post: 03-03-2008, 04:24 PM
  4. Replies: 2
    Last Post: 06-29-2007, 10:32 AM
  5. Outlook/Zimbra Private Appointments Issue
    By Smurthey in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 0
    Last Post: 03-09-2007, 07:29 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •