Results 1 to 6 of 6

Thread: [SOLVED] upgrade Outlook Connector / Outlook Crash / sync failing

  1. #1
    moetiker's Avatar
    moetiker is offline Loyal Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Olten, Switzerland
    Posts
    82
    Rep Power
    8

    Unhappy [SOLVED] upgrade Outlook Connector / Outlook Crash / sync failing

    How to make an upgrade of Outlook Connector without troubles.

    Most of the time after an upgrade as now from 5.0.6 to 5.0.10 I have big troubles to get Outlook stable again.

    Now Outlook is crashing after it is open up. I find out that I can delete the profile and make a new one. after this it's working again.

    What are the steps to debug the crashing outlook after an upgrade and failing syncing?

    thanks Manuel

    ps: I did remove the dump
    Last edited by moetiker; 10-16-2008 at 02:47 AM. Reason: security

  2. #2
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default

    If you're crashing, there should be a crash dump created in the Temp\zco-cores folder. [Documents and Settings\<username>\Local Settings\Temp\zco-cores. If the dump isn't very big (200K or so), you can post it here, and I can analyze it. If it is huge, then you can send it to support.

    If it's 5.0.10, it's possible you are running into bug 32309, which has been fixed in 5.0.11. The dump will tell us.

  3. #3
    moetiker's Avatar
    moetiker is offline Loyal Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Olten, Switzerland
    Posts
    82
    Rep Power
    8

    Default

    Thanks for your answer. where can I download the fixed version 5.0.11?
    I did upload the dump in my first message
    Last edited by moetiker; 10-15-2008 at 11:37 AM.

  4. #4
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default Crash -- bug 32309

    Sorry -- I didn't see your crash dump. I just looked at it, and yes, it is bug 32309. 5.0.11 is not out yet. It is in a patched version of 5.0.10 -- not sure what the procedure is getting that. If you're really interested in getting that, I can check into it.

    The issue is that in 5.0.10, the default behavior when getting a local failure is to send the local failure to the Inbox as well as the Local Failures folder. The problem here is with a delegate store -- it's trying to send it to the inbox and crashing. It doesn't always crash, but you seem to be in that state.

    What you can do is to add this DWORD value to the Windows registry:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Zimbra\turnOffInboxFai lures

    Set it to 1.

    Local Failures will now only go to the Local Failures folder, as before. You will no longer crash.

    Let me know how this works.

  5. #5
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default Crash -- bug 32309

    Note that the registry value should be:

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Zimbra\turnOffInboxFai lures

  6. #6
    moetiker's Avatar
    moetiker is offline Loyal Member
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Olten, Switzerland
    Posts
    82
    Rep Power
    8

    Smile testing

    it looks good. in my test account, the real test will be tomorrow. holding finger crossed....

    it works in production to. thanks for your help. I think this should be published in a patch or new version.
    the bug generated about 5h work !!!
    Last edited by moetiker; 10-16-2008 at 02:39 AM. Reason: add on

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 13
    Last Post: 11-20-2008, 12:42 PM
  2. Outlook shows mails double after upgrade to 5.0.9 connector
    By thomas.schlatter in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 2
    Last Post: 08-29-2008, 06:47 AM
  3. Hangs on "Loading" screen
    By gbr in forum General Questions
    Replies: 16
    Last Post: 06-19-2008, 01:01 PM
  4. zdesktop issue report (2008-05-22 17:25:42): mail.NO_SUCH_MSG
    By John Marsden, FH Ba in forum Error Reports
    Replies: 0
    Last Post: 05-23-2008, 02:49 AM
  5. Question about phone and Outlook sync
    By redhat in forum Zimbra Mobile
    Replies: 4
    Last Post: 02-08-2007, 09:54 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •