Results 1 to 9 of 9

Thread: Outlook crashes when adding Group Schedule

  1. #1
    spinaltoad is offline Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    13
    Rep Power
    7

    Default Outlook crashes when adding Group Schedule

    Outlook crashes every time I create a group schedule. When outlook restarts, it will immediately crash. The only way to prevent it from crashing is to turn off the internet connection. (After creating a group Schedule, it will crash every time it starts to sync.)

    If I delete the group schedule, it will sync perfectly.

    I've tried on different configurations and clean installs of windows xp and office 2007. I have attached the dump and log files.
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Hi,
    Sorry you're having trouble. Please contact Zimbra support, and send those files. I wish I could help more

  3. #3
    sam
    sam is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    821
    Rep Power
    10

    Default

    what are the exact steps you take when creating a group schedule? IE, which menu items, buttons do you click?
    Sam Khavari

    :: :: [ Zimbra ] :: :: [ Bugzilla ] :: :: [ Product Portal ] :: :: [ Wiki ] :: :: [ Downloads ] :: :: [ . ] ::

  4. #4
    spinaltoad is offline Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    13
    Rep Power
    7

    Default

    Actions --> View Group Schedules

    Then I clicked on "New"

    at the prompt
    "Type in name of group schedule"
    I type: Group 1

    Then group Calendar screen comes up. I can type about 1 or 2 emails fro the GAL in, then the whole thing crashes. Also, I wait and don't anything in, it will also crash. It will crash with 0 people in the group, or 1 or more people in the group.

    But, It will only crash if its online, and trying to sync to the server. Which I guess it tries to do automatically after creating a group.

  5. #5
    henry's Avatar
    henry is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    126
    Rep Power
    8

    Default

    Fill free to fill bug request.
    If you using ZCO 5 look at %TEMP%\zco-cores directory
    There may be crash dump created. Attach it to the bug if it exists.
    Regards
    Henry

  6. #6
    spinaltoad is offline Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    13
    Rep Power
    7

    Default

    I filled out a bug request, and I am attaching the zimbra crash dump
    Attached Files Attached Files

  7. #7
    spinaltoad is offline Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    13
    Rep Power
    7

    Default

    The fix for the bug was posted. But, I'm still getting the error, even after I disable logging on the server. Does Mapi have its own logging?

    Bug 25409 - Outlook crashes when syncing group schedules.
    5.0.2 crashes only when logging is enabled

  8. #8
    henry's Avatar
    henry is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    126
    Rep Power
    8

    Default

    I meant 5.0.2+ ZCO (was built 2/2/2008)
    It should be available on the support portal.
    Itís not packaged with the 5.0.2 servers.
    5.0.2 servers have build from 1/29/2008

    And you need to switch off ZCO logging.
    Regards
    Henry

  9. #9
    spinaltoad is offline Member
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    13
    Rep Power
    7

    Default

    I went to
    C:\Program Files\Common Files\System\MSMAPI\1033\ZCOLogCtl.exe

    Logging was disabled.
    I'll see if I can grab a nightly build

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 13
    Last Post: 07-20-2007, 03:21 AM
  2. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM
  3. Replies: 13
    Last Post: 10-31-2005, 04:22 PM
  4. Replies: 18
    Last Post: 10-30-2005, 09:12 PM
  5. Certify Error on (re)install
    By rodrigoccurvo in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 09-23-2005, 09:04 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •