Results 1 to 8 of 8

Thread: Outlook 2007 with Connector - error SharingAddin.DLL

  1. #1
    lorin is offline Starter Member
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    1
    Rep Power
    8

    Default Outlook 2007 with Connector - error SharingAddin.DLL

    When I use Outlook Connector v. 4.5.7 with Outlook 2007, it doesn't create a Zimbra profile and throws the following error. But Outlook 2007 works fine using the v. 4.5.4 connector. I have to use hte 4.5.7 Import Wizard, of course.

    Error when starting Outlook (Outlook Error):

    "The Add-in "Zimbra Client Extension" (SharingAddin.DLL) cannot be loaded and has been disabled by Outlook. Contact your Add-in manufacturer for an update..."


    Anybody else?

  2. #2
    sam
    sam is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    821
    Rep Power
    11

    Default

    as reported earlier in the forums, you must use a 5.0 connector with outlook 2007. while there are reports of 4.5.x connectors working with outlook 2007, you will run into many bugs, some subtle.
    Sam Khavari

    :: :: [ Zimbra ] :: :: [ Bugzilla ] :: :: [ Product Portal ] :: :: [ Wiki ] :: :: [ Downloads ] :: :: [ . ] ::

  3. #3
    pfilias is offline New Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    3
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by lorin View Post
    When I use Outlook Connector v. 4.5.7 with Outlook 2007, it doesn't create a Zimbra profile and throws the following error. But Outlook 2007 works fine using the v. 4.5.4 connector. I have to use hte 4.5.7 Import Wizard, of course.

    Error when starting Outlook (Outlook Error):

    "The Add-in "Zimbra Client Extension" (SharingAddin.DLL) cannot be loaded and has been disabled by Outlook. Contact your Add-in manufacturer for an update..."


    Anybody else?
    I am actually using the Outlook Connector on Vista 32 with Outlook 2007 and version 5.0.15, and I get this exact same error. Even if I uninstall the connector, I get this same error. I don't even know where Outlook is trying to load this from.

  4. #4
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default

    Try going into Tools->Trust Center->Addins. Then in the dropdown at the bottom, select Exchange Client Extensions and say go. Then uncheck Zimbra Client Extension.

    Now leave Outlook and restart it. See what happens.

    The Zimbra Client Extension really should be enabled. At this point, you might want to uninstall the connector (via Add Remove Programs) and reinstall.

    Don't know if this will work, but it's worth a try.

  5. #5
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default

    Another thing you might want to try first is to delete the extend.dat file. This is Outlook's local cache of the registry entries that describe the extensions. It is located in:

    C:\Documents and Settings\<username>\Local Settings\Application Data\Microsoft\Outlook

    Make sure Outlook is shut down, delete this file, and open Outlook again. The file will be recreated.

  6. #6
    fsiegel is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,334
    Rep Power
    10

    Default

    On Vista, extend.dat may be in:

    C:\Users\<username>\AppData\Local\Microsoft\Outloo k -- can't remember offhand.

  7. #7
    pfilias is offline New Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    3
    Rep Power
    6

    Default

    Thanks... I actually got frustrated and removed Office 2007 and reinstalled it. After that, it worked!

  8. #8
    kookastu is offline Junior Member
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    7
    Rep Power
    5

    Default SharinAddin.dll + Outbox hang

    Hi,

    I've been having a very similar issue with a couple of our users recieving the "The Add-in "Zimbra Client Extension" (SharingAddin.DLL) cannot be loaded and has been disabled by Outlook. Contact your Add-in manufacturer for an update..." error. This is also appears to alternate with mailbox being stuck in the Outbox and the only remedy is to restart Outlook 2007.

    Just to confirm we're running Outlook 2007 Professional with Zimbra OLK Connector 6.0.5_GA_2213_6.0.5846.5 and this is on a Windows XP Pro machine and 7 Pro.

    I've tried the following -

    1. Zimbra Connector Repairs + re-installs
    2. Office 2007 Repairs + re-installs
    3. New mail profile
    4. New desktop profile with new mail profile
    5. New Machine only copying across her archive pst file and downloading a fresh copy of her mailbox from the server

    Both use a couple of persona's which appear as an account button on a new email composition window so I'm not sure if that could be causing the issue?

    Any help/advice would be greatly appreciated folks...but as you can see from above, re-installing office 2007 didn't resolve for me

    Thanks in advance

    Stu


    Quote Originally Posted by pfilias View Post
    Thanks... I actually got frustrated and removed Office 2007 and reinstalled it. After that, it worked!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 4.0.4 to 4.5.6 upgrade failed in network edition
    By chenthil in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 08-27-2007, 09:36 AM
  2. [SOLVED] Simple backup question...
    By dameron in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 08-25-2007, 09:36 PM
  3. 5.0 Install tasks
    By JoshuaPrismon in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 06-06-2007, 12:18 PM
  4. httpd resident in memory but not accessible
    By AlexanderH in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 05-11-2007, 09:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •