Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: [SOLVED] BES Express 5.0.2 Installer crashing on W2k8 R2 64Bit

  1. #1
    jedler is offline Starter Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    1
    Rep Power
    5

    Angry [SOLVED] BES Express 5.0.2 Installer crashing on W2k8 R2 64Bit

    Hello all,

    I am trying to install BES Express 5.0.2 on an Windows 2008 R2 Server Standart 64Bit. What I have done so far:



    Now, when trying to install the BES Express 5.0.2, the installation constantly crashens, when I try to get past the MAPI-Preferences (see attachement). When I click on "Next", the installation crashes.

    Any hints?

    Best regards,

    Jens
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    sin_x is offline Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    12
    Rep Power
    5

    Default

    I had the same problem and it seems it was to do with Active Directory.
    I resolved it by doing a dcpromo on the server.

    The next issue I had after getting past that step was right at the end of the installation where the installer crashed on the 2nd last page (I think). Installer was trying to use the BESMgmt database that was created before doing a dcpromo. If this happens to you, just rename the database (on the screen before your attached screenshot) to something else. I made it BESMgmt2, and everything worked after that.

    Good luck.

  3. #3
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,292
    Rep Power
    13

    Default

    I'm having the same issue (installer hangs) on the same screen.

    I've made the dcpromo, launched the setup as the correct user (besadmin in the domain) but it hangs when I click on "Next" on the "MAPI settings" page.

    Is there anything special to put in the fields ("Microsoft Exchange Server" and "Mailbox")?

  4. #4
    sin_x is offline Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    12
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by Klug View Post
    I'm having the same issue (installer hangs) on the same screen.

    I've made the dcpromo, launched the setup as the correct user (besadmin in the domain) but it hangs when I click on "Next" on the "MAPI settings" page.

    Is there anything special to put in the fields ("Microsoft Exchange Server" and "Mailbox")?
    Yeah,
    I had that as well. I had to un-install BESx, reboot and then restart the installation.

  5. #5
    sin_x is offline Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    12
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by Klug View Post
    I'm having the same issue (installer hangs) on the same screen.

    I've made the dcpromo, launched the setup as the correct user (besadmin in the domain) but it hangs when I click on "Next" on the "MAPI settings" page.

    Is there anything special to put in the fields ("Microsoft Exchange Server" and "Mailbox")?
    Oh, and on the MAPI settings page, I just used my server's fqdn, and besadmin as the username.

  6. #6
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,292
    Rep Power
    13

    Default

    ZCS server FQDN or BES server FQDN?
    With or without ":7071" at the end?

    I've tried all I could think of (as well as "localhost") but nothing "works".

    The "Check Name" button always answers "The setup application could not contact the Microsoft Exchange Server to check the name of the mailbox".
    And bypassing the test (clicking on "Next") hangs the application (with no error message, obviously).
    Last edited by Klug; 11-30-2010 at 06:02 AM.

  7. #7
    sin_x is offline Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    12
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by Klug View Post
    ZCS server FQDN or BES server FQDN?
    With or without ":7071" at the end?

    I've tried all I could think of (as well as "localhost") but the setup hangs each time (with no error, obviously).
    ZCS fqdn, without :7071.
    Did you try uninstalling blackberry enterprise and re-doing the installation?

  8. #8
    sin_x is offline Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    12
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by Klug View Post
    ZCS server FQDN or BES server FQDN?
    With or without ":7071" at the end?

    I've tried all I could think of (as well as "localhost") but nothing "works".

    The "Check Name" button always answers "The setup application could not contact the Microsoft Exchange Server to check the name of the mailbox".
    And bypassing the test (clicking on "Next") hangs the application (with no error message, obviously).
    I forgot to mention, after I did a dcpromo, I re-ran the install as a different domain user. I got the hanging and crashing because the mail profiles were created as administrator, and not the new user.

    Make sure you re-create the BlackBerryServer and BlackBerryServer_MailStoreProfile mail profiles if your are running as a different user.

  9. #9
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,292
    Rep Power
    13

    Default

    Gosh, you're right !

    I've removed and relaunched the BES setup but forgot the mail profiles...
    I'm trying this right now.

  10. #10
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,292
    Rep Power
    13

    Default

    That was it!

    Thanks a lot 8)

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Unable to add users into BES Express
    By MiguelPerez in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 10
    Last Post: 03-01-2011, 12:30 PM
  2. BES Express + ZCS + Samba Domain
    By mackoftrack in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 9
    Last Post: 12-16-2010, 05:50 AM
  3. Getting past MAPI profile in BES installer?
    By cash@tcho.com in forum Zimbra Connector for BlackBerry
    Replies: 4
    Last Post: 04-12-2010, 01:40 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •