Results 1 to 2 of 2

Thread: [SOLVED] Unable to send or receive e-mail within zimbra

  1. #1
    admmcoe is offline Junior Member
    Join Date
    May 2011
    Posts
    6
    Rep Power
    4

    Default [SOLVED] Unable to send or receive e-mail within zimbra

    I'm totally new to ZIMBRA VM Appliance. I'm using VMPlayer to test the Z-Appliance.

    We set up an evaluation instance of Zimbra Collaboration Suite Appliance on our local area network. We are running ZCA on our local network wehre we also have our corporate mail server. To avoid disrupting existing email operations, we have not changed our DNS MX record during the evaluation.

    We created two local ZCA accounts but get the following error when account 1 sends an email to account 2:

    May 2 15:23:12 asegvmail postfix/smtp[500]: 641AA360A4: to=<hmirsky3@asegvmail.aseg.com>, relay=none, delay=444, delays=444/0.03/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)
    May 2 15:23:12 asegvmail postfix/smtp[501]: CE5E43609E: to=<hmirsky2@asegvmail.aseg.com>, relay=none, delay=566, delays=566/0.03/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]:10024: Connection refused)

    Is there an additional configuration setting we may have missed? Any help would be appreciated.
    The following has been accomplished:

    Downloaded the appliance
    Powered on the appliance
    Created password for the virtual machine
    Established the Zimbra Hostname
    Completed the Admin Email address
    Completed the Admin Password
    Successfully Auto-fetch trial license
    Accessed the Zimbra Administration Console
    Completed static IP addresses
    Verified the Zimbra server has a Host (A) record in DNS
    Created two Email accounts

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,480
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by admmcoe View Post
    We set up an evaluation instance of Zimbra Collaboration Suite Appliance on our local area network. We are running ZCA on our local network wehre we also have our corporate mail server. To avoid disrupting existing email operations, we have not changed our DNS MX record during the evaluation.
    That won't wqork, you need valid DNS A & MX records (plus a valid and correct hosts file) pointing to your Zimbra server. Go to the wiki and read the articles on Split DNS and Split Domain' (for co-existence with your current server).
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Big Fubar on 5 FOSS GA Upgrade
    By uxbod in forum Administrators
    Replies: 24
    Last Post: 01-21-2008, 03:37 AM
  2. Replies: 22
    Last Post: 12-02-2007, 05:05 PM
  3. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM
  4. 3.1 on FC4 problems
    By cohnhead in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 05-26-2006, 11:16 AM
  5. Seeming variety of problems on suse-9.1
    By Crexis in forum Installation
    Replies: 52
    Last Post: 03-04-2006, 12:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •