Results 1 to 10 of 10

Thread: Configuration after memory increase

  1. #1
    sdejean is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Chartres - France
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Thumbs down Configuration after memory increase

    i'm using zimbra as an appliance and i increase memory from 1GB to 3Gb but i don't see any changes in performance neither in memory usage.
    what configuration file should i change ?
    thanks

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,488
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by sdejean View Post
    i'm using zimbra as an appliance and i increase memory from 1GB to 3Gb but i don't see any changes in performance neither in memory usage.
    what configuration file should i change ?
    You've actually given no details of what the problem is nor which version of Zimbra (or virtualization platform) you're using. How about some more details on how you're determining there's a problem?

    What do you mean by 'no change in performance'? What do you expect to happen? Do you actually have a 'performance problem'? Have you made any changes to Zimbra to improve it's performance on a 1GB system?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,488
    Rep Power
    56

    Default

    What are the specifications of the host machine? Are there any other VMs on this host? What else is the host machine used for?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  4. #4
    sdejean is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Chartres - France
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default

    hello, sorry for no detail post ...

    I'm having Zimbra open source edition 6.0.9 GA Release
    installed on a vmware server 2.0 (linux edition) with 3Gb of RAM allocated to this virual machine and 32Gb of disk space.

    I have performance problem with administration/web interface (imap/pop access through outlook is OK) and i expect the cause could be java not having enough memory.

    The first access to administtation after rebooting is ok, but after closing and opening it one hour later, the interface is stuck (loading in progress - not yet logged). I notice that even is the interface is stuck the load of cpu is low !

    When i try to restart zimbra (zmcontrol stop, and zmcontrol stop) i take more than 10 minutes to stop and 10 minutes to start. it is normal ?

    After start and stop, no change on web interface access.
    When i installed zimbra on 1gb system i did not make any change.

    thanks for any ideas.

  5. #5
    sdejean is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Chartres - France
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default

    there is 2 VM on the host (my old email server - ubuntu 8.04 with pop/imao courrier only)

    An other point : i'm using firefox 3.6 to connect to administration interface
    thanks

  6. #6
    raj's Avatar
    raj
    raj is offline Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA, Canada and India
    Posts
    777
    Rep Power
    10

    Default

    try
    su - zimbra
    zmlocalconfig -e mailboxd_java_heap_memory_percent=40
    zmlocalconfig -e mysql_memory_percent=30
    zmcontrol stop
    zmcontrol start
    Raj
    i2k2 Networks
    Dedicated & Shared Zimbra Hosting Provider

  7. #7
    sdejean is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Chartres - France
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default

    hello raj,
    thank you for your commands.

    i execute everything and up to now it's better than ever.
    i will let run the server running for a few days and i'll give you my complete feedback.

    thanks

    seb

  8. #8
    raj's Avatar
    raj
    raj is offline Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA, Canada and India
    Posts
    777
    Rep Power
    10

    Default

    if you are runinng VM the you should read the linked thread and also try the workaround i posted there..will help too

    High CPU spikes every 1 minute

    Raj
    i2k2 Networks
    Dedicated & Shared Zimbra Hosting Provider

  9. #9
    sdejean is offline Junior Member
    Join Date
    Mar 2010
    Location
    Chartres - France
    Posts
    5
    Rep Power
    5

    Default

    hello raj,
    thank you for the workaround about memory increase because it's working perfectly from the 7th of december and admin interface is working great as well as imap/pop services.

    i will have a look at your link.

    seb

  10. #10
    raj's Avatar
    raj
    raj is offline Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA, Canada and India
    Posts
    777
    Rep Power
    10

    Default

    Glad to know its working for you..yeah the cpu fix will help you too.

    Happy Holidays

    Raj
    i2k2 Networks
    Dedicated & Shared Zimbra Hosting Provider

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. memory related issue on FC5
    By simonellistonball in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 06-07-2006, 08:40 AM
  2. Zimbra on a VDS - Memory Problems
    By Oswald-Kolle in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 05-18-2006, 05:51 AM
  3. Won't start with too much memory on 32 bits
    By rodrigoccurvo in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 02-02-2006, 11:03 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 12-28-2005, 09:28 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •