Results 1 to 9 of 9

Thread: AntiSpam doesn't work with external POP3 Account

  1. #1
    mauretto79 is offline Intermediate Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    17
    Rep Power
    9

    Default AntiSpam doesn't work with external POP3 Account

    The messages retrieve from external POP3 Account aren't proceeded by antispam.

    Why?

    Antivirus works.

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,568
    Rep Power
    57

    Default

    What evidence do you have that they're not being processed? How are you getting them from an external pop3 account? Which release of Zimbra?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    mauretto79 is offline Intermediate Member
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    17
    Rep Power
    9

    Default

    Because missing this part on original message:

    X-DSPAM-Result: Innocent
    X-DSPAM-Confidence: 0.9997
    X-DSPAM-Probability: 0.0000
    X-DSPAM-Signature: 45b79f64110761815713439
    X-DSPAM-Factors: 27,
    X-Virus-Scanned: amavisd-new at
    X-Spam-Score: -4.203
    X-Spam-Level:
    X-Spam-Status: No, score=-4.203 tagged_above=-10 required=3
    tests=[ALL_TRUSTED=-1.8, AWL=0.471, BAYES_00=-2.599, DSPAM_HAM=-0.5,
    HTML_MESSAGE=0.001, MIME_BASE64_NO_NAME=0.224, UPPERCASE_25_50=0]


    I use Zimbra 4.5.0

    If i use fetchmail it works , if i use POP Accounts inside Zimbra doesn't work.

    Thanks.

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,568
    Rep Power
    57

    Default

    I think there's an entry in bugzilla for that, I'd suggest a search and then vote on it.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    There was a migration bug with the BAYES DB.

    Also, did you manually enabled DSPAM??? If you did, you should know that there is a *known* problem with DSPAM and delivering messages.

    If you don't get that many messages, then it likely won't be an issue.

    Take a look here (I post because it's closed, so you wouldn't find it unless you indicated that you wanted to look for closed bugs):
    http://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=13947
    Last edited by jholder; 01-25-2007 at 08:04 AM. Reason: clairity

  6. #6
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,568
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by wannabetenor View Post
    There was a migration bug with the BAYES DB.
    No, it's not that problem. It seems the POP3 aggregation doesn't feed through the anti-spam, I've checked on my server. Fetch mail from an external account and there's no headers for anti-spam.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    ahhhhhh-
    makes sense.

    I found it, and I see http://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=14047

  8. #8
    Oswald-Kolle is offline Loyal Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    83
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    No, it's not that problem. It seems the POP3 aggregation doesn't feed through the anti-spam, I've checked on my server. Fetch mail from an external account and there's no headers for anti-spam.
    In addition to that - not even filtering is working for these mails... :-(

  9. #9
    dkarp is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    11

    Default Filters are a different story...

    Quote Originally Posted by Oswald-Kolle View Post
    In addition to that - not even filtering is working for these mails... :-(
    Well, that's a separate issue. Right now, when you use POP to fetch another account's contents, the only option is to insert them into a specified folder. Running them through your set of filter rules instead is a planned future feature -- please check bugzilla for it, and add it if it's somehow not yet there!
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. External LDAP - auto Account creation
    By nepenthe in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 08-20-2008, 10:05 AM
  2. upgrade to 4.0.3 antispam does'nt work
    By lucanannipieri in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 11-07-2006, 03:56 AM
  3. POP3 account
    By achow in forum Users
    Replies: 2
    Last Post: 05-08-2006, 04:53 AM
  4. Fetch mail from external POP3 accounts
    By timothyp in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 03-16-2006, 03:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •