Results 1 to 5 of 5

Thread: [SOLVED] E-Mails aren't sent

  1. #1
    virtualmarc is offline Active Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Essen, Germany
    Posts
    28
    Rep Power
    4

    Default [SOLVED] E-Mails aren't sent

    Hello,

    If I want to send E-Mails they weren't sent and I don't get an error message.
    The Mail-Queue says "Postponed (5)" (hope this is translated correctly. My inetrface is in german) but doesn't list anything.
    I tried it with the local E-Mailaddress and external E-Mailaddresses.

    Has anyone an idea how t ofind out what the problem is an how to fix it?

    Regards,
    Marc

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,566
    Rep Power
    57

    Default

    You need to look in the log files and see what error messages you find.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    virtualmarc is offline Active Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Essen, Germany
    Posts
    28
    Rep Power
    4

    Default

    Ok, thanks.
    Looked for the right Log at the wrong location.
    I found an Entry:

    Jun 21 06:56:14 lisa postfix/smtp[20514]: 161452B0110: to=<XXXX@XXXXX.XX>, relay=none, delay=2152, delays=2152/0.04/0/0, dsn=4.3.5, status=deferred (mail for lisa.my-serv.eu loops back to myself)
    The Target Mail address is valid.
    lisa.my-serv.eu is my Zimbra Server.

    I entered the URL of the Zimbra Server as Relay Server, because otherwise he tried to send E-Mails on the Mailserver from an external account which failed because of relay access denied. (addresses like spam@lisa.my-serv.eu doesn't exist on the external server.)

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,566
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by virtualmarc;220221I
    I entered the URL of the Zimbra Server as Relay Server, because otherwise he tried to send E-Mails on the Mailserver from an external account which failed because of relay access denied. (addresses like spam@lisa.my-serv.eu doesn't exist on the external server.)
    What you've done in the highlighted text is incorrect, you need to reverse that change. If you're behind a NAT oruter (or firewall) you need to set-up a Split DNS - have you done that and if not then you must.
    Last edited by phoenix; 06-21-2011 at 08:58 AM.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    virtualmarc is offline Active Member
    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Essen, Germany
    Posts
    28
    Rep Power
    4

    Default

    Mhh ok. Set it back to the default (Empty).
    If I get banned I'm writing with a log from the other server.
    It was two times after installing Zimbra where I marked all spam as spam.
    It tried to send the mails over an externam server who sais relay access denied and banned me because of too many failure trys.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. sending all mails to smart relay host
    By th27 in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 06-10-2011, 08:57 AM
  2. Only Admin can receive and send mails
    By yasanthau in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 05-28-2011, 04:23 AM
  3. Migration of Qmail mails to zimbara
    By akhader in forum Migration
    Replies: 5
    Last Post: 05-27-2010, 03:08 AM
  4. Replies: 5
    Last Post: 06-18-2008, 01:50 AM
  5. "NO APPEND failed" message when migrating mails
    By tkrag@mostlyharmless.dk in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 05-18-2007, 06:25 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •