Results 1 to 5 of 5

Thread: Trouble displaying mail in inbox

  1. #1
    Verbunk is offline Active Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Boston
    Posts
    38
    Rep Power
    9

    Unhappy Trouble displaying mail in inbox

    Hi Guys,

    Originally I thought I had a problem with fetchmail but it turns out that I'm having a problem displaying new mail in my inbox. I can see the messages archived in gmail (I use fetchmail to grab this mail) yet don't show up in my zimbra mailbox. I have sent some test messages b/w my external email addresses and run fetchmail by hand and verified that it does see the messages and does download them without throwing a bounce. I just don't know where they are going. I have checked trash, junk, and the rest of my folders, no luck. Lastly I sent myself an email from within zimbra and it did not show up. I have verified in the fetchmail output that it is sending it to my correct email on the zimbra install (RCPT TO Poking around the admin interface I noticed that they are in the deferred tab under the mail queues. Clicking the flush button had no effect.

    The last problem I fixed was permissions issues preventing tomcat from starting (answer found in forum), this was about a week ago, other than that's things have been quiet.

    This seems dangerous as I don't want my mail to bounce. Any suggestions?

    -Joshua
    Last edited by Verbunk; 06-30-2006 at 02:44 PM.

  2. #2
    bobby is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    518
    Rep Power
    10

    Default

    does it give a reason why they're being deferred?

  3. #3
    Verbunk is offline Active Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Boston
    Posts
    38
    Rep Power
    9

    Default

    I don't see any sort of error/status message in the 'deferred' tab. However the messages switch from the active tab to deferred tab. At least the total counts in these two tabs seems to flip-flop. Is there someplace special to look for error/status messages other than the log directory /opt/zimbra/log ?

  4. #4
    bobby is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    518
    Rep Power
    10

    Default

    postqueue -p
    /var/log/zimbra.log

  5. #5
    Verbunk is offline Active Member
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Boston
    Posts
    38
    Rep Power
    9

    Default

    Great! postqueue -p reveals the server is trying to send the messages to a server with a different IP than it's address.

    It seems fiddling with the hosts file and the firewall dhcp naming it will eventually work (I went to dinner and it was all fixed when I came back :P)

    Hope this helps someone else. The key to know is make sure Zimbra can resolve your ip accurately.
    Last edited by Verbunk; 06-30-2006 at 09:05 PM.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 01:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  3. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM
  4. DynDNS and Zimbra
    By afterwego in forum Installation
    Replies: 30
    Last Post: 04-01-2007, 03:34 PM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •