Results 1 to 7 of 7

Thread: Filters

  1. #1
    enzymus is offline Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    7
    Rep Power
    6

    Default Filters

    Do I have to create all of my mail filters for my web version and my desktop version of Zimbra? I spent many hours creating filters for my desktop client, and noticed none of the transferred to my online version on the web. Arent these filters supposed to be stored on the server?

    Thanks
    Justin Marsh
    Zimbra User

  2. #2
    soxfan is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Massachusetts
    Posts
    965
    Rep Power
    10

    Default

    You shouldn't have to re-create your filters in the web-client. I started out using the web client and when I switched to trying ZD all my filters were there. I just tested the opposite; created a filter in Zimbra Desktop and it showed up when I logged into the web-client.

    Were you off-line when you created the filters?

  3. #3
    enzymus is offline Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    7
    Rep Power
    6

    Default

    I was online the entire time. I use a wireless connection to a cable modem. So I'm always on. If that were the case I would think the filters would synchronize after I regained a connection anyway.
    Justin Marsh
    Zimbra User

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,566
    Rep Power
    57

    Default

    Synchronising filters from the ZD to the server also works for me. Do you have any filters already in the Web UI? If not, try creating one and see if it sync to the desktop and your others they sync after that.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    enzymus is offline Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    7
    Rep Power
    6

    Default 2 sets of filters

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Synchronising filters from the ZD to the server also works for me. Do you have any filters already in the Web UI? If not, try creating one and see if it sync to the desktop and your others they sync after that.
    Yeah I seem to have 2 sets of filters. One for the ZD and one for the Web I. I would have to think that the Web Interface is reading off of the server to get my filters, since I wouldn't presume it could store them as cookies. So Its strange that my desktop app inst seeing them too. Could this be a setting on the Zimbra server, to not store filters locally?
    Justin Marsh
    Zimbra User

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,566
    Rep Power
    57

    Default

    Filters will be synchronised between the ZD & Web UI and vice versa. If I create a filter in ZD on a new empty account that exists on the server it gets synchronised to the server - there's only one set of filters. Which version of ZD & Zimbra server are you using?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    enzymus is offline Junior Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    7
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Filters will be synchronised between the ZD & Web UI and vice versa. If I create a filter in ZD on a new empty account that exists on the server it gets synchronised to the server - there's only one set of filters. Which version of ZD & Zimbra server are you using?
    We are using server version zcs-5.0.14_GA_2850.UBUNTU8_64 and the absolute latest downloaded version of the desktop for windows. I just deleted all of my filters in the web version. I then restarted the web gui and the desktop gui. all of the deleted filters did not delete anything from the desktop version. All of the filters web version remained deleted.
    Justin Marsh
    Zimbra User

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. mail filters (fileinto) not working
    By jw3193 in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 01-07-2009, 02:52 PM
  2. Applying Mail Filters on Existing Mails
    By sammi101082 in forum General Questions
    Replies: 9
    Last Post: 12-08-2008, 11:21 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 05-03-2007, 01:37 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 04-06-2007, 07:07 AM
  5. imapsync and mail filters
    By Coilcore in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 08-10-2006, 08:21 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •