Results 1 to 4 of 4

Thread: Problems Searching "Re" in Subject Line

  1. #1
    mmluba's Avatar
    mmluba is offline Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    11
    Rep Power
    7

    Default Problems Searching "Re" in Subject Line

    So, I've been extremely boggled lately doing searches. I work for a school that's implementing Zimbra and I've read through all the documentation regarding searches. Maybe I'm doing something wrong or maybe I'm not. In our tech setting we have tickets from our troubleshooting database sent to us via email, when we reply, the same subject line is used with the obvious Re tag in it. But when I search for the following, I don't get appropriate results with Re in them.

    subject:"Re" AND subject:"has been assigned to the"
    subject:"Re*" AND subject:"has been assigned to the"

    Any ideas?

  2. #2
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Welcome to the forums,
    Are you starting in the proper folder those email's are contained withing when you're searching? (try adding is:anywhere on that string)
    Also checkout: Search Tips - Zimbra :: Wiki

  3. #3
    mmluba's Avatar
    mmluba is offline Member
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Milwaukee, WI
    Posts
    11
    Rep Power
    7

    Default

    Thanks for the tip, but alas 5.0.4 and 5.0.2 doesn't seem to like "Re", "Re:", or "Re*" in the basic search line as I get no results in combination with the is:anywhere

    Messages I'm looking for have this as the subject line:
    Re: Ticket ... has been assigned to the

    If I search: subject:"Re" AND is:anywhere

    I get messages that have Re in brackets that are separate from the one at the beginning of the subject line, for example:

    Re: [*.edu: Re: [*.edu: Ticket *:Recover Request]]
    (* were input by me to protect the idenity of client's email addresses)

    Any ideas? It would appear Zimbra isn't including Re in it's searches if it's a reply (that sits at the begining of the subject line).

    UPDATE: It has been suggested (by one of our email administrators) that perhaps it's a feature put in by Zimbra during indexing to prevent it from becoming a stop word during searches. Which would explain my difficulties. But can this be substantiated?
    Last edited by mmluba; 03-31-2008 at 06:38 AM. Reason: Important Typographical Error

  4. #4
    dkarp is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default

    Zimbra normalizes the subject (stripping "Re:", "Fwd:", "Fw:", "(fwd)", etc.) when slotting emails into conversations. It then indexes the normalized subject.

    So yes, the behavior you're seeing is intentional.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Firewall rules
    By rmvg in forum Installation
    Replies: 16
    Last Post: 09-04-2007, 02:20 PM
  2. Spam training problem...
    By TaskMaster in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 05-08-2007, 09:49 AM
  3. Modify Subject Line
    By arcsnoy in forum Users
    Replies: 1
    Last Post: 03-29-2006, 05:38 PM
  4. Replies: 18
    Last Post: 03-20-2006, 02:22 PM
  5. M3 problem with shares
    By titangears in forum Users
    Replies: 4
    Last Post: 01-12-2006, 01:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •