Results 1 to 5 of 5

Thread: 5.0.2 Network Advanced Date Search

  1. #1
    wirtsi is offline Intermediate Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    16
    Rep Power
    7

    Default 5.0.2 Network Advanced Date Search

    Hi there ...

    I upgraded to 5.0.2 yesterday (which worked really nice, good job guys! ...

    the advanced date search function seems to be broken. I suppose it has something to do with the time format ...

    Error is
    Code:
    2008-02-12 13:55:22,933 INFO  [btpool0-105] [name=d.xxx@xxx.com;mid=48;ip=89.247.47.238;ua=ZimbraWebClient - FF2.0 (Mac)/5.0.2_GA_1975.U
    BUNTU6;] SoapEngine - handler exception
    com.zimbra.cs.mailbox.MailServiceException: Couldn't parse query: after:"8.2.08"
    Code:mail.QUERY_PARSE_ERROR Arg:(curTok, STR, "8.2.08") Arg:(colNo, NUM, "8") Arg:(parserErr, STR, "INVALID_DATE")
    date returns Tue Feb 12 14:05:34 CET 2008

    Any ideas on how to fix this? Or should I file a bug?

    Thanks in advance

    wirtsi
    Last edited by wirtsi; 02-12-2008 at 06:49 AM.

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,568
    Rep Power
    57

    Default

    Are you saying that you've search for this date string: after:"8.2.08" - if you have then that's not the correct format. Check this article on the wiki for the correct date format. If that's not what you've done then a more comprehensive description of the problem might help.
    Last edited by phoenix; 02-12-2008 at 06:33 AM.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    wirtsi is offline Intermediate Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    16
    Rep Power
    7

    Default

    Hi Bill

    no, that after:"14.2.08" string is created automatically when I open up advanced search and click on the "Search by date" icon.

    So I assumed that the "Search by date" thingy somehow uses the wrong date format. The log string I posted earlier is what I found in mailbox.log ... the client gives me "Seach request could not be analysed".

    Any ideas?

    wirtsi

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,568
    Rep Power
    57

    Default

    I think you should file that as a bug, if I use the advanced client with German (I assume that you have the language set?) then I get the same problem.

    Welcome to the forums.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    wirtsi is offline Intermediate Member
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    16
    Rep Power
    7

    Default

    Thanks for the warm welcome

    Yeah, German's the language, bug is files under

    Bug 24538 - Advanced Date Search fails with German language


    Thanks for your help

    wirtsi

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  2. Error on date search
    By iain in forum Users
    Replies: 7
    Last Post: 05-01-2008, 05:29 AM
  3. ZCS 5.0.2 OS - Advanced Compose Form - a 2MB xfer?
    By dowdle in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 02-20-2008, 02:48 PM
  4. [SOLVED] Unable to save advanced search in ZCS5
    By turnbulm in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 01-07-2008, 04:48 AM
  5. [SOLVED] Searching message headers?
    By gkra in forum Users
    Replies: 2
    Last Post: 08-11-2007, 08:26 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •