Results 1 to 4 of 4

Thread: [SOLVED] Configure pidgin/gaim with Zimbra5?

  1. #1
    speculatrix is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] Configure pidgin/gaim with Zimbra5?

    Hi,
    we've built a test box for zimbra 5 to try things out before migrating from 4.5, and are especially keen to get messaging working so that we can stop staff using 3rd party servers.

    so, we have two email addresses set up, test1@example.com and test2@example.com

    my configuration is as follows:
    Protocol: XMPP
    Screen name: test1
    Domain: example.com
    Resource: Gaim
    Password: *****
    Local alias: blahblah
    --
    Force old (port 5223) SSL: off
    Allow plaintext auth over unencrypted streams: ON
    Connect port: 5222
    Connect Server: zimbra5test.example.com
    Proxy type: No Proxy

    we cannot get pidgin (aka gaim) to login to the jabber server, I have tried many different things - I can "tcpdump" and see the attempts to connect on port 5222 if I do not enable ssl; I can also make pidgin attempt to connect to 5223 too, but it always says simply "Not Authorised".

    I know my pidgin installation is working as I'm logged in to googletalk's xmpp service.

    BTW, when logged in to webmail, we can send messages between accounts but the messages do not arrive!

    thanks
    Paul
    Last edited by speculatrix; 01-03-2008 at 04:33 AM.

  2. #2
    speculatrix is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Default

    if I use the webmail interface and send a message from user test1, I get this

    ERROR: chat-test1%example.com-0


    weird, huh?

  3. #3
    speculatrix is offline Junior Member
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Lightbulb Solved!

    d'oh, turns out my colleague was playing with the ldap settings, so although I'd changed my password in the webmail interface, it wasn't actually changing it, and thus the 'cant login' message was correct.

    therefore my configuration posted above was correct

    sorry!

  4. #4
    gnu2tux is offline Intermediate Member
    Join Date
    May 2008
    Posts
    17
    Rep Power
    7

    Default

    IM works fine for me in the webmail client, however, I can't get any external client eg PSI, Pidgin etc to work.

    I get a read error in Pidgin or an error in XML stream if I use PSi.

    I am following the connection guidelines to the letter as per the guide at https://zimbra.dpm-net.com/home/cgol...gin_for_Zimbra

    I'm using ZCS 5.0.1NE and also 5.0.5NE on the test box.

    I've tried various other things like the XMPPEnable commands but again, no luck.

    Anyone any idea why this isn't working for me? Zimbra support reckon this should work fine but haven't yet been able to help.

    Regards,

    Ali

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. How can i configure the log?
    By danny.sierra@omtech.net in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 09-07-2007, 07:35 AM
  2. Replies: 0
    Last Post: 08-09-2007, 12:54 AM
  3. I am not able to configure Thunderbird...
    By salilrane in forum Users
    Replies: 5
    Last Post: 07-26-2007, 10:38 PM
  4. How to configure PO zimlet?
    By tonythemediaguy in forum Zimlets
    Replies: 5
    Last Post: 07-04-2007, 11:51 PM
  5. Configure snmp after installation?
    By bjdraw in forum Administrators
    Replies: 12
    Last Post: 05-22-2007, 09:31 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •