Results 1 to 2 of 2

Thread: z-push + zimbra Session Id changed - OLD [XX] -> NEW [XX]

  1. #1
    cr0n is offline Trained Alumni
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    Poland
    Posts
    3
    Rep Power
    5

    Default z-push + zimbra Session Id changed - OLD [XX] -> NEW [XX]

    Hi,
    I have a strange problem with the change of sessions, when I'm sending email from my android 2.3.3 (SGS+) and at the same time I'm logged in to Zimbra webmail:
    My configuration below:

    Centos 5.6
    z-push-1.5.5-790
    zimbraBackend51.4
    PHP version: 5.3.8
    Zimbra Release 6.0.14_GA_2928.RHEL5_64_20110802123437 CentOS5_64 FOSS edition

    Everything is working correctly: I can sync my mails, calendars, contacts, et.
    The problem is, when I send mails from a mobile, I noticed "session id changed" in debug.txt quite often:

    11/09/11 19:39:38 [29955] [l@domain.com] Session Id changed - OLD [15932] -> NEW [15940]
    11/09/11 19:39:38 [29955] [l@domain.com] Found 0 message changes
    11/09/11 19:39:38 [29955] [l@domain.com] Initializing message diff engine
    11/09/11 19:39:38 [29955] [l@domain.com] 1 messages in state
    11/09/11 19:39:38 [29955] [l@domain.com] Found 0 message changes
    11/09/11 19:39:38 [29955] [l@domain.com] Initializing message diff engine
    11/09/11 19:39:38 [29955] [l@domain.com] 1 messages in state
    11/09/11 19:39:38 [29955] [l@domain.com] Found 0 message changes
    11/09/11 19:39:38 [29959] [l@domain.com] Initializing message diff engine
    11/09/11 19:39:38 [29959] [l@domain.com] 1 messages in state
    11/09/11 19:39:38 [29959] [l@domain.com] Send SyncRequest
    11/09/11 19:39:38 [29959] [l@domain.com] Session Id changed - OLD [15935] -> NEW [15941]
    11/09/11 19:39:38 [29959] [l@domain.com] Found 0 message changes
    11/09/11 19:39:38 [29959] [l@domain.com] Initializing message diff engine
    11/09/11 19:39:38 [29959] [l@domain.com] 1 messages in state
    11/09/11 19:39:38 [29959] [l@domain.com] Found 0 message changes
    11/09/11 19:39:38 [29959] [l@domain.com] Initializing message diff engine
    11/09/11 19:39:38 [29959] [l@domain.com] 1 messages in state
    11/09/11 19:39:38 [29959] [l@domain.com] Found 0 message changes
    11/09/11 19:39:40 [29938] [l@domain.com] Initializing message diff engine
    11/09/11 19:39:40 [29938] [l@domain.com] 1 messages in state
    11/09/11 19:39:40 [29938] [l@domain.com] Send SyncRequest
    11/09/11 19:39:40 [29938] [l@domain.com] Session Id changed - OLD [15936] -> NEW [15942]
    11/09/11 19:39:40 [29938] [l@domain.com] Found 0 message changes
    11/09/11 19:39:40 [29938] [l@domain.com] Initializing message diff engine
    11/09/11 19:39:40 [29938] [l@domain.com] 1 messages in state
    11/09/11 19:39:40 [29938] [l@domain.com] Found 0 message changes
    11/09/11 19:39:40 [29938] [l@domain.com] Initializing message diff engine
    11/09/11 19:39:40 [29938] [l@domain.com] 1 messages in state
    11/09/11 19:39:40 [29938] [l@domain.com] Found 0 message changes
    11/09/11 19:39:41 [29943] [l@domain.com] Initializing message diff engine
    11/09/11 19:39:41 [29943] [l@domain.com] 1 messages in state
    11/09/11 19:39:41 [29943] [l@domain.com] Send SyncRequest
    11/09/11 19:39:41 [29943] [l@domain.com] Session Id changed - OLD [15937] -> NEW [15943]
    11/09/11 19:39:42 [29949] [l@domain.com] Session Id changed - OLD [15938] -> NEW [15944]
    ...
    11/09/11 19:39:42 [29924] [l@domain.com] Session Id changed - OLD [15939] -> NEW [15945]
    ....
    11/09/11 19:39:43 [29955] [l@domain.com] Session Id changed - OLD [15940] -> NEW [15946]
    ...
    11/09/11 19:39:43 [29959] [l@domain.com] Session Id changed - OLD [15941] -> NEW [15947]

    ...
    11/09/11 19:39:45 [29938] [l@domain.com] Session Id changed - OLD [15942] -> NEW [15948]
    ...
    and so on...

    At the same time I noticed this in mailbox.log from zimbra server:

    2011-11-09 19:39:35,514 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] soap - SyncRequest
    2011-11-09 19:39:35,515 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] session - requested session no longer exists: 15933
    2011-11-09 19:39:36,190 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] soap - SyncRequest
    2011-11-09 19:39:36,191 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] session - requested session no longer exists: 15934
    2011-11-09 19:39:37,031 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] soap - SyncRequest
    2011-11-09 19:39:37,032 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] session - requested session no longer exists: 15930
    2011-11-09 19:39:37,129 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] soap - SyncRequest
    2011-11-09 19:39:37,129 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] session - requested session no longer exists: 15931
    2011-11-09 19:39:38,048 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] soap - SyncRequest
    2011-11-09 19:39:38,048 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] session - requested session no longer exists: 15932
    2011-11-09 19:39:38,659 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] soap - SyncRequest
    2011-11-09 19:39:38,659 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] session - requested session no longer exists: 15935
    2011-11-09 19:39:40,536 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] soap - SyncRequest
    2011-11-09 19:39:40,537 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] session - requested session no longer exists: 15936
    2011-11-09 19:39:41,212 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] soap - SyncRequest
    2011-11-09 19:39:41,213 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] session - requested session no longer exists: 15937
    2011-11-09 19:39:42,054 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] soap - SyncRequest
    2011-11-09 19:39:42,054 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] session - requested session no longer exists: 15938
    2011-11-09 19:39:42,151 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] soap - SyncRequest
    2011-11-09 19:39:42,151 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] session - requested session no longer exists: 15939
    2011-11-09 19:39:43,071 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] soap - SyncRequest
    2011-11-09 19:39:43,071 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] session - requested session no longer exists: 15940
    2011-11-09 19:39:43,071 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] session - requested session no longer exists: 15940
    2011-11-09 19:39:43,679 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] soap - SyncRequest
    2011-11-09 19:39:43,680 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] session - requested session no longer exists: 15941
    2011-11-09 19:39:45,559 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] soap - SyncRequest
    2011-11-09 19:39:45,560 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] session - requested session no longer exists: 15942
    2011-11-09 19:39:46,234 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] soap - SyncRequest
    2011-11-09 19:39:46,234 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] session - requested session no longer exists: 15943
    2011-11-09 19:39:47,076 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] soap - SyncRequest
    2011-11-09 19:39:47,121 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] session - requested session no longer exists: 15944
    2011-11-09 19:39:47,173 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] soap - SyncRequest
    2011-11-09 19:39:47,173 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] session - requested session no longer exists: 15945
    2011-11-09 19:39:48,092 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] soap - SyncRequest
    2011-11-09 19:39:48,092 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] session - requested session no longer exists: 15946
    2011-11-09 19:39:48,701 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] soap - SyncRequest
    2011-11-09 19:39:48,701 INFO [btpool0-73://zimbra.domain.com/service/soap] [name=l@domain.com;mid=5;ip=10.0.0.3;] session - requested session no longer exists: 15947
    ...........

    (10.0.0.3 is the internal Apache server where z-push is installed and it is separate server.)

    There would be nothing wrong with that, because I have full functionality, but problem arises when I'm logged in to Zimbra web and my phone is connected to zpush on the same account at the same time, then I "feel" double SOAP requests in browser: clicking on one of the mail execute another requests (my mouse pointer is busy "twice" , not once as before). Finally, my zimbra webmail jumps me to the first thread/mail in my Inbox. It's a bit tedious.

    Has anyone encountered a similar problem?
    The temporary fix is to restart httpd on the z-push server, but after a while the problem occurs again.
    When I'm using 5 minutes interval for syncing (not push), there is no problem.
    Please help.

  2. #2
    liverpoolfcfan's Avatar
    liverpoolfcfan is online now Outstanding Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Dublin, IRELAND
    Posts
    712
    Rep Power
    6

    Default

    I replied to your post on the z-push forum ... but here you have more debug information to work with.


    11/09/11 19:39:40 [29938] [l@domain.com] Session Id changed - OLD [15936] -> NEW [15942]
    ...
    11/09/11 19:39:41 [29943] [l@domain.com] Session Id changed - OLD [15937] -> NEW [15943]
    ...
    11/09/11 19:39:42 [29949] [l@domain.com] Session Id changed - OLD [15938] -> NEW [15944]
    ...
    11/09/11 19:39:42 [29924] [l@domain.com] Session Id changed - OLD [15939] -> NEW [15945]
    ...
    11/09/11 19:39:43 [29955] [l@domain.com] Session Id changed - OLD [15940] -> NEW [15946]
    ...
    11/09/11 19:39:43 [29959] [l@domain.com] Session Id changed - OLD [15941] -> NEW [15947]
    ...
    11/09/11 19:39:45 [29938] [l@domain.com] Session Id changed - OLD [15942] -> NEW [15948]

    Here you are showing that there are 6 separate ping processes running on your phone.

    You need to figure out why your phone is losing connections to the server.

    Are you using wi-fi that turns off when the screen goes off ? That would cause it to lose a connections

    Or do you see any sessions that just die - all should start with a logon and end with a logoff. Are you seeing any end abruptly ? You could have a corrupted meeting/message that is breaking the sync.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. /tmp filling
    By Nutz in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 02-22-2008, 02:00 AM
  2. zmperditionctl start asking for password
    By k7sle in forum Administrators
    Replies: 32
    Last Post: 02-20-2008, 11:13 AM
  3. Replies: 8
    Last Post: 02-27-2007, 04:10 AM
  4. dspam logrotate errors
    By michaeln in forum Users
    Replies: 7
    Last Post: 02-19-2007, 12:45 PM
  5. Unable to start tomcat
    By chanck in forum Administrators
    Replies: 11
    Last Post: 06-11-2006, 12:58 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •