Results 1 to 3 of 3

Thread: Andoid not recognized as a mobile device

  1. #1
    lindsey is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Urbana-Champaign, IL
    Posts
    68
    Rep Power
    7

    Default Andoid not recognized as a mobile device

    We've had several reports from Android users claiming that the Zimbra Web server doesn't recognize the Android as a mobile device and kicks them to the full Web page by default. Moreso, if they explicitly go to the mobile page and click around they sometimes get booted back to the full-featured Web page anyhow.

    Is there any way to add to the list of devices that are treated as mobile devices by default?

    The issue seems to be very similar to the one that drupal ran into:

    Android 2.1-2.2 not a Mobile browser | drupal.org

    Thanks,

    Chris

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,586
    Rep Power
    57

    Default

    It certainly works for my Android HTC desire using the inbuilt browser or Opera mini and it goes to the mobile version of Zimbra login, which version of Android is installed on the phones?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    lindsey is offline Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Urbana-Champaign, IL
    Posts
    68
    Rep Power
    7

    Default

    All that I have is their HTTP_USER_AGENT string, unfortunately:

    Mozilla/5.0 (Linux; U; Android 2.2; en-us; Nexus One Build/FRF91) AppleWebKit/533.1 (KHTML, like Gecko) Version/4.0 Mobile Safari/533.1

    Is there any way in Zimbra for admins to add strings as mobile devices like was done for drupal in the earlier link to address the same problem? Or is this something that would need to be added by developers to the base code?

    Chris

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] Error running mailboxd after script backup
    By ttortosa in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 10-22-2008, 01:33 AM
  2. Only headers on mobile device
    By carnold in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 12-24-2007, 10:26 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 07-06-2007, 11:44 AM
  4. Replies: 4
    Last Post: 01-25-2007, 03:08 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •