Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Connect Blackberry to Zimbra C.S. Open Source Edition

  1. #1
    lowlow is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    50
    Rep Power
    6

    Default Connect Blackberry to Zimbra C.S. Open Source Edition

    Hi all,

    Recently we migrated from good old postfix to zimbra. We have several mobile users, like android, but that seems no problem.
    We do have a problem connecting with a Blackberry, we have to fill in some info, like zimbra-specific emailaddress etc
    Please check the screenshot(!)

    Our domain from outside
    mailserv.example.be
    The hostname of our zimbraserver:
    zimbramail.gent.example.be

    This wizard persistently doesn't want us to connect & we tried everything.

    On the other hand, when I try connecting via mail2web via port 143 -> no success.

    Or is it impossible to connect this way?

    Thanks in advance!
    Attached Images Attached Images
    Last edited by lowlow; 03-23-2010 at 09:14 AM.

  2. #2
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    What IMAP ports have you exposed to the Internet ?

  3. #3
    lowlow is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    50
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    What IMAP ports have you exposed to the Internet ?
    Those are: 143 (and 25)
    I should say that this Blackberry-thing only supports port 143

  4. #4
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    Are you specifying the account as user@domain.com ? if you check /opt/zimbra/log/mailbox.log you should see the account connecting and why it is being rejected.

  5. #5
    lowlow is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    50
    Rep Power
    6

    Default

    Thanks for you reply!

    This is what we found in the log after having tried to connect via the blackberry config website:

    Code:
    2010-03-23 17:49:55,921 INFO  [LmtpServer-1683] [ip=192.168.0.82;] lmtp - Delivering message: size=4019 bytes, nrcpts=1, sender=donotreply@proximus.blackberry.com, msgid=<21361364.744.1269355809161.JavaMail.rim@ui026.bisx.produk.on.blackberry>
    2010-03-23 17:49:55,923 INFO  [LmtpServer-1683] [name=hk@gent.example.be;mid=11;ip=192.168.0.82;] mailop - Adding Message: id=31801, Message-ID=<21361364.744.1269355809161.JavaMail.rim@ui026.bisx.produk.on.blackberry>, parentId=-1, folderId=2, folderName=Inbox.
    2010-03-23 17:49:55,932 INFO  [LmtpServer-1683] [] ProtocolHandler - Handler exiting normally

  6. #6
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    That shows a successful connection

  7. #7
    lowlow is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    50
    Rep Power
    6

    Default

    Still, not good enough for blackberry!
    Attached Images Attached Images

  8. #8
    lowlow is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    50
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    That shows a successful connection
    We were just thinking out loud, could it be because it's the Open Source edition? 'without blackberry support'

    Thank in advance

  9. #9
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,016
    Rep Power
    24

    Default

    That is Vodaphones BIS service isn't it ? It should just be connected via IMAP.

  10. #10
    lowlow is offline Senior Member
    Join Date
    Mar 2009
    Posts
    50
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    That is Vodaphones BIS service isn't it ? It should just be connected via IMAP.
    Indeed, but no means to get it connected..!
    We thought about maybe filling out the wrong info, although we tried everything

    Our domain from outside (= our router that port-forwards to the zimbra mailserver)
    mailserv.example.be
    The hostname of our zimbraserver:
    zimbramail.gent.example.be

    For example, for 'email address' we wrote h.k@mailserv.example.be while the user on the server is h.k

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 15
    Last Post: 11-24-2009, 08:46 AM
  2. ISP mail connection errors out
    By egottwald in forum Error Reports
    Replies: 1
    Last Post: 10-13-2008, 10:59 PM
  3. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  4. Major Issue - 5.0RC2 NE to 5.0GA NE failed
    By DougWare in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 01-06-2008, 09:56 PM
  5. 4.5 Upgrade failure
    By brained in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 03-03-2007, 03:30 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •