Page 40 of 106 FirstFirst ... 3038394041425090 ... LastLast
Results 391 to 400 of 1052

Thread: Z-Push Zimbra Backend (Push Email, Contacts, Appointments & Tasks)

  1. #391
    liverpoolfcfan's Avatar
    liverpoolfcfan is online now Outstanding Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Dublin, IRELAND
    Posts
    710
    Rep Power
    6

    Default

    Please look for a PM from me (under your account name at the rop right of the page if you are unfamiliar with this site)

    Turn on WBXML_DEBUG in wbxml.php and ZIMBRA_DEBUG in config.php - try to do a sync, and send me a copy of the log file.

    I will take a look at it.

    You might have a corrupted appointment ?

    Or, is it possible that calendar sync is not turned on by default ?

  2. #392
    mangue is offline Junior Member
    Join Date
    May 2010
    Location
    France
    Posts
    6
    Rep Power
    5

    Default

    Liverpoolfcfan identified an appointment with a bad UID. Removing it solves the issue. Thanks!

  3. #393
    liverpoolfcfan's Avatar
    liverpoolfcfan is online now Outstanding Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Dublin, IRELAND
    Posts
    710
    Rep Power
    6

    Default Corrupted Appointment UID - what to look for

    Quote Originally Posted by mangue View Post
    Liverpoolfcfan identified an appointment with a bad UID. Removing it solves the issue. Thanks!
    As it might help others in finding such corrupted appointments, I will show you the lines from his log file as an example.

    With WBXML_DEBUG set to true, you will get the z-push core debug messages that show the communications between the phone and server.

    The UID field in the communications between the server and phone contains a Unique ID for the appointment.

    For a good appointment, created on zimbra, it will look something like this

    Code:
    12/15/10 11:40:35 [29104] O        <POOMCAL:UID>
    12/15/10 11:40:35 [29104] O        ad9d2c16-2abb-4303-a265-f9f50c0227f4
    12/15/10 11:40:35 [29104] O        </POOMCAL:UID>
    Appointments generated on a phones may use a different format, but the UID should contain all ASCII characters.

    Here are the log lines for the corrupted appointment that was breaking the sync

    Code:
    12/15/10 11:40:35 [29104] O        <POOMCAL:UID>
    12/15/10 11:40:35 [29104] O        )řu˕H
    ´𲪧U
    12/15/10 11:40:35 [29104] O        </POOMCAL:UID>
    Hopefully that garbage comes through on the forum - but if not it contains a bunch of non-ASCII characters.

    Removing that corrupted appointment from the zimbra server calendar allowed the sync to complete successfully.

  4. #394
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Brazil
    Posts
    14
    Rep Power
    4

    Default

    I'm having problems synchronizing Nokia E71 with MfE 3.00.050 on z-push 1.4.3.486 using BackendZimbra R47.

    Log debug.txt

    12/16/10 10:34:04 [13067] Start
    12/16/10 10:34:04 [13067] Z-Push version: 1.4.3 486
    12/16/10 10:34:04 [13067] Client IP: XXX.XXX.XXX.XXX
    12/16/10 10:34:04 [13067] PHP Version: 5.1.6 - Zimbra Z-Push Backend Version: 47
    12/16/10 10:34:04 [13067] START Logon { username = teste@domain.com.br; domain = domain.com.br; password = <hidden> }
    12/16/10 10:34:04 [13067] SOAP message: <soap:Envelope xmlns:soap="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope">
    <soap:Header><context xmlns="urn:zimbra">
    <session id="" />
    <notify seq="0" />
    </context></soap:Header>
    <soap:Body><AuthRequest xmlns="urn:zimbraAccount">
    <account by="name">teste@domain.com.br</account>
    <password>**********</password>
    <attrs><attr name="uid"/></attrs>
    <prefs><pref name="zimbraPrefTimeZoneId"/></prefs>
    </AuthRequest></soap:Body>
    </soap:Envelope>
    12/16/10 10:37:13 [13067] SOAP Error:
    12/16/10 10:37:13 [13067] ERROR: curl_exec - (7) couldn't connect to host
    12/16/10 10:37:13 [13067] END Logon { connected = false }
    12/16/10 10:37:13 [13067] Access denied: backend logon failed.
    12/16/10 10:37:13 [13067] end
    12/16/10 10:37:13 [13067] --------

    Any suggestions?

  5. #395
    liverpoolfcfan's Avatar
    liverpoolfcfan is online now Outstanding Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Dublin, IRELAND
    Posts
    710
    Rep Power
    6

    Default

    12/16/10 10:37:13 [13067] SOAP Error:
    12/16/10 10:37:13 [13067] ERROR: curl_exec - (7) couldn't connect to host
    Most likely you have made a mistake in defining your zimbra server - in config.php

    Code:
    define('ZIMBRA_URL', 'http://yourzimbraserver.yourdomain');

  6. #396
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Brazil
    Posts
    14
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by liverpoolfcfan View Post
    Most likely you have made a mistake in defining your zimbra server - in config.php

    Code:
    define('ZIMBRA_URL', 'http://yourzimbraserver.yourdomain');
    liverpoolfcfan,

    My config.php is correct

    define('ZIMBRA_URL', 'http://mail.domain.com.br');


    Any idea of some other solution?
    Last edited by Felipe Nolasco; 12-16-2010 at 06:00 AM.

  7. #397
    liverpoolfcfan's Avatar
    liverpoolfcfan is online now Outstanding Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Dublin, IRELAND
    Posts
    710
    Rep Power
    6

    Default

    For starters, please describe how you set this up.

    Is z-push on the same server as zimbra ?

    What http port is zimbra listening on ?

    Can you "wget http://mail.domain.com.br" from the z-push folder ?

  8. #398
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Brazil
    Posts
    14
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by liverpoolfcfan View Post
    For starters, please describe how you set this up.

    Is z-push on the same server as zimbra ?

    What http port is zimbra listening on ?

    Can you "wget http://mail.domain.com.br" from the z-push folder ?
    Thanks, I found the problem.
    Was in the iptables rule (table mangle).
    Now I need to figure out why is not updating the mailbox.

  9. #399
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Brazil
    Posts
    14
    Rep Power
    4

    Default

    New entries are syncing, but not old items.
    Any idea?

  10. #400
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Brazil
    Posts
    14
    Rep Power
    4

    Default

    I can receive only 50 emails in my inbox.
    Calendar, send and receive operate normally.
    Any idea about this limitation?

Page 40 of 106 FirstFirst ... 3038394041425090 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Similar Threads

  1. z-push and zimbra backend problem
    By ben1967 in forum Mobility
    Replies: 9
    Last Post: 11-14-2012, 11:29 PM
  2. z-push and zimbra backend problem
    By ben1967 in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 11-11-2012, 02:11 PM
  3. [SOLVED] Z-push Zimbra backend workaround
    By Inchoate in forum Mobility
    Replies: 6
    Last Post: 01-19-2012, 04:22 AM
  4. [SOLVED] Z-push Zimbra backend workaround
    By Inchoate in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 10-31-2010, 07:06 AM
  5. Replies: 348
    Last Post: 10-11-2010, 05:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •