Results 1 to 7 of 7

Thread: LDAP: error code 17 - ZimbraAutoProvMode: attribute type undefined

  1. #1
    mailer is offline Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    11
    Rep Power
    2

    Question LDAP: error code 17 - ZimbraAutoProvMode: attribute type undefined

    Hi,

    i decided to give zimbra a try and throw it on an existing RHEL 6.3 Server. Installation was fine and straight forward.
    But now i want to import some user accounts from existing ldap-repository and therefore looked at documentation at:

    http://www.zimbra.com/docs/ne/8.0.2/...rnal_LDAP.html

    but the first step throws the following error:
    --
    # su - zimbra
    $ zmprov
    prov> md example.com zimbraAutoProvMode EAGER
    ERROR: account.INVALID_ATTR_NAME (invalid attr name: [LDAP: error code 17 - zimbraAutoProvMode: attribute type undefined])
    --

    What is wrong here? This is a fresh install, and nothing was done except to log in as admin and looking around the page.

    regards,
    -daniel

  2. #2
    Raunaq's Avatar
    Raunaq is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Bangalore
    Posts
    171
    Rep Power
    2

    Default

    Please give your Zimbra version

  3. #3
    mailer is offline Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    11
    Rep Power
    2

    Default

    $ zmcontrol -v
    Release 7.2.3_GA_2872.RHEL6_64_20130304145016 RHEL6_64 NETWORK edition.

  4. #4
    Raunaq's Avatar
    Raunaq is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Bangalore
    Posts
    171
    Rep Power
    2

    Default

    Daniel,

    Use ZCS 8.X if you want auto-provisioning feature.

  5. #5
    mailer is offline Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    11
    Rep Power
    2

    Default

    thanks for the suggested solution.

    Unfortunately, the 8.X doesnt work either, i will try to open a new thread. Hopefully i get the first mail to send inside the 60-day timeframe =)

  6. #6
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,262
    Rep Power
    10

    Default

    It works for me just fine:

    Code:
    zimbra@zre-ldap002:~$ zmprov cd example.com zimbraAutoProvMode EAGER
    726b0397-69e9-48cb-92aa-b7bb839c5f57
    zimbra@zre-ldap002:~$ zmprov gd example.com zimbraAutoProvMode
    # name example.com
    zimbraAutoProvMode: EAGER
    
    zimbra@zre-ldap002:~$ zmprov cd test.com
    c338d65e-00bf-4964-9cf9-ae4f493e58e6
    zimbra@zre-ldap002:~$ zmprov md test.com +zimbraAutoProvMode EAGER
    zimbra@zre-ldap002:~$ zmprov gd test.com zimbraAutoProvMode
    # name test.com
    zimbraAutoProvMode: EAGER
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  7. #7
    mailer is offline Member
    Join Date
    Apr 2013
    Posts
    11
    Rep Power
    2

    Default

    i upgraded to 8.0.3 and it is working.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 03-12-2011, 07:04 AM
  2. zimbraGalLdapAttr: attribute type undefined
    By muzzol in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 11-18-2009, 01:09 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 01-17-2008, 05:32 PM
  4. Replies: 6
    Last Post: 09-01-2006, 09:28 AM
  5. Replies: 2
    Last Post: 05-24-2006, 10:01 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •