Results 1 to 5 of 5

Thread: slapadd erro back_hdb.la file not found

  1. #1
    Hadyn is offline Starter Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    2
    Rep Power
    2

    Default slapadd erro back_hdb.la file not found

    Hi I am following the 32bit to 64bit migration and get to the following:

    j. Type /opt/zimbra/openldap/sbin/slapadd -q -n 0 -F /opt/zimbra/data/ldap/config -cv -l /backup/ldap-config.bak.


    When I do this I get the following errors


    slapadd: could not add entry dn="cn=config" (line=1):
    507fa1ba lt_dlopenext failed: (back_hdb.la) file not found
    slapadd: could not add entry dn="cn=module{0},cn=config" (line=41):
    slapadd: could not add entry dn="cn=schema,cn=config" (line=57):
    slapadd: could not add entry dn="cn={0}core,cn=schema,cn=config" (line=912):
    slapadd: could not add entry dn="cn={1}cosine,cn=schema,cn=config" (line=1143):
    slapadd: could not add entry dn="cn={2}inetorgperson,cn=schema,cn=config" (line=1308):
    slapadd: could not add entry dn="cn={3}zimbra,cn=schema,cn=config" (line=1348):
    slapadd: could not add entry dn="cn={4}amavisd,cn=schema,cn=config" (line=6554):
    slapadd: could not add entry dn="olcDatabase={-1}frontend,cn=config" (line=6686): Already exists
    slapadd: could not add entry dn="olcDatabase={0}config,cn=config" (line=6706): Already exists
    Unrecognized database type (monitor)
    507fa1ba olcDatabase: value #0: <olcDatabase> failed init (monitor)
    slapadd: could not add entry dn="olcDatabase={1}monitor,cn=config" (line=6724):
    507fa1ba str2entry: invalid value for attributeType objectClass #1 (syntax 1.3.6.1.4.1.1466.115.121.1.38)
    slapadd: could not parse entry (line=6742)
    _#################### 100.00% eta none elapsed none fast!
    Closing DB...


    What am I doing wrong?

    Thank you for any help you can give :-)

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,585
    Rep Power
    57

    Default

    Which version of ZCS are you using on those servers?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Hadyn is offline Starter Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    2
    Rep Power
    2

    Default

    The one we are migrating from is 6.0.10 and the new one is 8.0. It is the VMWare appliance you can just download.


    Cheers

    Hadyn

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,585
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by Hadyn View Post
    The one we are migrating from is 6.0.10 and the new one is 8.0. It is the VMWare appliance you can just download.
    The reason you're getting the error is because both versions of ZCS on the old and new server need to be the same (with the obvious difference of 32bit & 64bit systems). Second paragraph from the wiki article:

    IMPORTANT: The ZCS release you install on the 64-bit server must be the same release as installed on the 32-bit server. The server can have a different operating system.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,285
    Rep Power
    10

    Default

    I would also note it is not valid to restore a 6.0 LDAP configuration database to an 8.0 LDAP configuration database.

    You go through the entire upgrade process. I.e., you need to migrate from 6.x 32-bit to 6.x 64-bit, and then migrate forward to 8.0 from there, so that the LDAP configuration database changes that need to be made are done properly.
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 404 file not found or permission denied
    By Puma1337 in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 01-05-2010, 09:36 PM
  2. Replies: 39
    Last Post: 12-30-2009, 03:54 PM
  3. [SOLVED] /opt/zimbra/libexec/zmgengraphs file not found
    By demades in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 12-09-2009, 02:42 AM
  4. Site errors/File not found?
    By mmorse in forum /etc
    Replies: 0
    Last Post: 12-09-2008, 02:33 PM
  5. zmbackup file not found
    By linuxwarm in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 03-06-2006, 09:58 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •