Results 1 to 9 of 9

Thread: imapsync error

  1. #1
    bhickey's Avatar
    bhickey is offline Advanced Member
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    177
    Rep Power
    9

    Default imapsync error

    I'm attempting to move messages from Exchange 5.5 to Zimbra via imapsync.

    When I try, I get the following message:

    exchsvr: No CAPABILITY for AUTHENTICATE CRAM-MD5

    Clear Text login is enabled on Zimbra.

    I've installed the following Perl modules:

    Mail::IMAPClient
    Term::ReadKey
    Net::SSLeay
    Getopt::Long
    MIME::Base64
    Digest::MD5
    IO::Socket::SSL

    Anyone have any insight on how to fix this problem?

  2. #2
    bhickey's Avatar
    bhickey is offline Advanced Member
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    177
    Rep Power
    9

    Default

    Okay...I've resolved my problem even though I don't know it's cause.

    I was using imapsync 1.190, now I've reverted back to imapsync 1.182 and it works.

    I would appreciate it if anyone knows why that would matter.

    Thanks.

  3. #3
    w1nz is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    39
    Rep Power
    8

    Default

    I am getting this same thing now, whether I use authentication mechanism LOGIN or CRAM-MD5, same thing. And it says "NO cleartext logins disabled" whatever that means. I already went into my global settings and enabled clear text login though. /confused

  4. #4
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,316
    Rep Power
    13

    Default

    Did you try to add "--ssl2" (for the second account) ?

  5. #5
    w1nz is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    39
    Rep Power
    8

    Default

    Hmmm, no I haven't done that, where would I add that in this path?

    imapsync --nosyncacls --subscribe --syncinternaldates \
    --host1 server.gtds.lan --user1 yourAccount --password1 yourPassword \
    --host2 zimbra.gtds.lan --user2 yourZimbraAccount --password2 yourZimbraPassword

    I also tried "imapsync --nosyncacls --subscribe --syncinternaldates \
    --host1 server.gtds.lan --user1 yourAccount --password1 yourPassword \
    --host2 zimbra.gtds.lan --user2 yourZimbraAccount --password2 yourZimbraPassword --authmech1 LOGIN --authmech2 LOGIN"

    This is actually my first real experience with RH EL4 or any of the RH versions, so I'm kind of learning as I go through trial and error. Where would i add -ssl2? or even ssl1 for that matter

  6. #6
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,316
    Rep Power
    13

    Default

    I've used imapsync to migrate some customers from CourierIMAP to Zimbra (either CE or NE). I used :
    Code:
    imapsync --nosyncacls --subscribe --syncinternaldates \
       --host1 server.gtds.lan --user1 yourAccount --password1 yourPassword \
       --host2 zimbra.gtds.lan --user2 yourZimbraAccount --password2 yourZimbraPassword --ssl2

  7. #7
    w1nz is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    39
    Rep Power
    8

    Default

    I hate life..... lol. Ok. When adding --ssl2 I get "can't locate IO/Socket/SSL.pm" and when I don't use --authmech1 LOGIN it tries to use CRAM-MD5 by default and it hangs on host 1 for a bit, then says "Error login, socket closed while reading data from server". This is confusing.

  8. #8
    w1nz is offline Active Member
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    39
    Rep Power
    8

    Default

    Ok let's make this easier, this is exactly what I get without --ssl2.

    [root@myzimbraserver imapsync]# ./imapsync --nosyncacls --subscribe --syncinternaldates --host1 oldmailserver --user1 myusername --password1 mypassword --host2 myzimbraserver --user2 myusername --password2 mypassword --authmech1 LOGIN --authmech2 LOGIN $RCSfile: imapsync,v $ $Revision: 1.201 $ $Date: 2007/01/03 23:49:10 $
    Mail::IMAPClient version used here is 2.2.9
    will try to use LOGIN authentication on host1
    will try to use LOGIN authentication on host2
    From imap server [oldmailserver] port [143] user [myusername]
    To imap server [myzimbraserver] port [143] user [myusername]
    Banner : * OK [CAPABILITY IMAP4rev1 UIDPLUS CHILDREN NAMESPACE THREAD=ORDEREDSUBJECT THREAD=REFERENCES SORT QUOTA IDLE ACL ACL2=UNION STARTTLS] Courier-IMAP ready. Copyright 1998-2004 Double Precision, Inc. See COPYING for distribution information.
    Host oldmailserver says it has NO CAPABILITY for AUTHENTICATE LOGIN
    Banner : * OK myzimbraserver Zimbra IMAP4rev1 service ready
    Host myzimbraserver says it has NO CAPABILITY for AUTHENTICATE LOGIN
    Error login : [myzimbraserver] with user [myusername] : 3 NO cleartext logins disabled


    Here is what i get WITH --ssl2 in addition to that stuff.

    Can't locate IO/Socket/SSL.pm in @INC (@INC contains: /usr/lib/perl5/5.8.5/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/5.8.5 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.5/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.4/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.3/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.2/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.1/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.0/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.5 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.4 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.3 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.2 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.1 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.0 /usr/lib/perl5/site_perl /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.5/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.4/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.3/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.2/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.1/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.0/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.5 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.4 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.3 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.2 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.1 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.0 /usr/lib/perl5/vendor_perl .) at ./imapsync line 595.

  9. #9
    Klug's Avatar
    Klug is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,316
    Rep Power
    13

    Default

    It seems the perl SSL package is missing (or badly setup).
    I can not help on the Exchange part as I have no clue how to set the auth to it.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 23
    Last Post: 01-24-2013, 03:44 PM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. M3 problem with shares
    By titangears in forum Users
    Replies: 4
    Last Post: 01-12-2006, 01:01 PM
  4. Replies: 14
    Last Post: 12-22-2005, 04:59 PM
  5. Building native libraries on MacOS X
    By ajmas in forum Developers
    Replies: 3
    Last Post: 10-14-2005, 11:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •