Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 35

Thread: IMAP Sync and "received" date

  1. #1
    Zenitram is offline Starter Member
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    2
    Rep Power
    9

    Question IMAP Sync and "received" date

    I successfully installed Zimbra 4.03 on Ubuntu 6.06.
    After installation, I tried to migrate my old mails in Zimbra with IMAP (I used Thunderbird to copy from my old IMAP server to the IMAP server of my Zimbra installation).

    With thunderbird (or a webmail as Horde IMP), the "date" of the mail is OK (from my first mail in 1996 to today), but in Zimbra webmail, the "received" column shows only the date of today (the exact date of the copy of the mails on the Zimbra server). I didn't find how to show the real date of the mail.

    How to have the date of the mail instead of the date of the copy? I don't want to have a mail from 1996 with the date of today in Zimbra!

  2. #2
    dkarp is offline Zimbra Employee
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    11

    Default Thunderbird's broken

    Thunderbird has a bug whereby it doesn't set the INTERNALDATE when using APPEND to copy messages. You can work around this by putting "/tb" at the end of your login username (e.g. user@domain.com/tb or user/tb), which throws the Zimbra IMAP server into "Thunderbird hack mode" for your session and works around this issue by setting INTERNALDATE to the Date header of APPENDed messages.

    Nothing can be done about the messages you've already copied over, however.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  3. #3
    Zenitram is offline Starter Member
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    2
    Rep Power
    9

    Smile

    Quote Originally Posted by dkarp
    You can work around this by putting "/tb" at the end of your login username
    Excellent, that works well!!! Dates are good now.
    Thanks for the quick reply.

  4. #4
    Arura is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    8
    Rep Power
    8

    Default

    This does not seem to work anymore.

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,505
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by Arura View Post
    This does not seem to work anymore.
    That's not a very good problem description. What exactly if the problem? Which version of Zimbra is installed? What were you trying to do?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    Arura is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    8
    Rep Power
    8

    Default

    Trying to login with TB hack mode by putting /tb after the username, but can not gain access to server. Latest stable Zimbra build I think, I am on a shared Zimbra hosting account.

  7. #7
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,505
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by Arura View Post
    Trying to login with TB hack mode by putting /tb after the username, but can not gain access to server. Latest stable Zimbra build I think, I am on a shared Zimbra hosting account.
    I suggest that you contact your provider and give them the details of your problem, they can contact Zimbra support for you. It seems (to me) that the "/tb" hack has stopped working, there is an outstanding bug entry in bugzilla here. When you contact your provider can you get them to mention whether they're using an external LDAP for authentication or whether it's Zimbra internal authentication.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,505
    Rep Power
    57

    Default

    Sorry, just another question before you report it as a problem. Is this on the web UI or an IMAP client? If you're using the web UI can you try with an IMAP client and see if it still doesn't work.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  9. #9
    Arura is offline Junior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    8
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Sorry, just another question before you report it as a problem. Is this on the web UI or an IMAP client? If you're using the web UI can you try with an IMAP client and see if it still doesn't work.
    I tried with the email client.

  10. #10
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,505
    Rep Power
    57

    Default

    Which email client are you using? I've just tried it and it's working. Can you confirm the actual version of Zimbra you're using?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. How to display time and date in "Received" column
    By celeron in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 01-28-2009, 02:26 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •