Results 1 to 7 of 7

Thread: sbs-2003 -> ZCS failing with ZCS Exchange Migration Wizard

  1. #1
    rosch is offline Special Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    113
    Rep Power
    4

    Default sbs-2003 -> ZCS failing with ZCS Exchange Migration Wizard

    Hi there,

    so I'm on an Ubuntu 10.4 server with zimbra 6.0.10 trying to migrate existing MS exchange mailboxes from an sbs 2003 server.

    I'm using this guy here ZCSExchangeMigrationWizard-6.0.10_GA_2692.exe.
    But he's not making it easy so far..the error is:
    Code:
    RPC Error:- WinHttpSendRequest failed
    I don't consider the ssl certificate complainings as an error :-).

    The server is called mail (mail.mydomain.com) and I can send and receive mail (in and extern).
    I have a split dns setup on the same server since I am on a private network.
    The dig tests seem to work fine; I get similar results as here.

    The migration wizard fails at the very last step which is the actual conversion of the user's MS exchange mailbox.

    ps: this is my first try at ZCS.

    many thanks,
    rosch.
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,491
    Rep Power
    56

    Default

    I asked you in the other thread to read the post above yours and answer the question in there, namely:

    Quote Originally Posted by Amitabh Verma View Post
    Are you running the migration wizard from same machine where Exchange server is installed? If yes, please try to run it from some other workstation which is part of same exchange domain.
    What's the answer to that question?

    Please also note the following:

    Quote Originally Posted by Amitabh Verma View Post
    Microsoft Outlook and Exchange server is not a supported configuration on same machine and many times makes the MAPI system unstable.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    rosch is offline Special Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    113
    Rep Power
    4

    Default other XP client machine

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    I asked you in the other thread to read the post above yours ..
    I did
    What's the answer to that question?
    Nope I'm running the migration wizard on a XP client machine (running Outlook 2003) in the current domain (which is mydomain.local).

    cheers.

  4. #4
    rosch is offline Special Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    113
    Rep Power
    4

    Default

    Well I guess I'll try the second method then: the pst import.

    What puzzles me is that I am not finding any other threads on this issue..so that tells me that my setup is somewhat unique..but then again a split dns setup in a private network does not seem exotic.

    I'll hope for the best..

  5. #5
    rosch is offline Special Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    113
    Rep Power
    4

    Default not working yet

    Ok so I have tried many times, with different administrator accounts and on many different machines..but without any luck.

    It would be nice to have some list of groups the import administrator user should be part of in order to eliminate those "easy to cure" issues.

    Moreover if I understand correctly the exchange server has to be resolved from the zimbra machine..well while this is obvious it is not trivial for somebody relatively new to mail servers and domain administration.

    I thought I would get some more responses here one the forum..

    ..still hoping the best.

  6. #6
    rosch is offline Special Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    113
    Rep Power
    4

    Default

    In order to be complete I am updating this thread:
    I finally migrated all users manually with the pst migration wizard in the new version 7.0.0.
    I first tried again with the exchange wizard (version 7) but I got the same errors.

    I am not an exchange expert..and my best guess is that the exchange server has been setup in a way that does not allow the migration client to connect to it correctly, hence the RPC errors.

  7. #7
    apatosaur.9's Avatar
    apatosaur.9 is offline Active Member
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    South Africa
    Posts
    34
    Rep Power
    9

    Default

    FYI, I am experiencing a similar/the_same problem

    Also trying to migrate Microsoft Server 2003 Small Business Server (aka SBS 2003) with exchange to Zimbra 7, and the migration wizard also fails.

    PST import is going to be a real pain, because the mailboxes are 80,000 emails large.

    (I have a zimbra support case open: SF: Case 00068764
    Current specs:
    8.x NE + OSS KVM guests and Physical servers Ubuntu 12.04, RHEL 5 + 6 .
    on Dell server hardware.

    Previously: ZCS OSS and NE 7, 6, 5, 4, 3 variously on physical and virtual
    Twitter: @mciverza

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Exchange 2003 Migration Fails - What am I Missing?
    By paulhlee1967 in forum Migration
    Replies: 2
    Last Post: 11-23-2010, 07:23 AM
  2. ZCS Migration wizard for exchange freezes
    By freebsdboy in forum Migration
    Replies: 1
    Last Post: 03-14-2008, 02:50 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 09-09-2007, 04:27 PM
  4. Exchange 2003 Migration Issues
    By JordanPWilliams in forum Migration
    Replies: 10
    Last Post: 07-27-2007, 10:51 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 09-28-2005, 04:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •