Results 1 to 3 of 3

Thread: Migration from Mac OS X to Centos - LDAP Problem

  1. #1
    harreaic is offline Starter Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    2
    Rep Power
    4

    Default Migration from Mac OS X to Centos - LDAP Problem

    Hi All - I really need your help here.
    Current server: ZCS 5.0.11 on Mac 10.5 OS X
    New server: zcs 5.0.11 on Centos 5.5
    Procedure so far:
    1. New server: Installed with install.sh -s
    2. Removed the dummy install and deleted /opt/zimbra dir
    3. Put the backup on the new server
    4. Ran zmfixperms and got error " Cannot access /opt/zimbra/clamav/db - not such file or directory.
    5. Ran zmfixperms --extended and the process completed.
    6. Ran install.sh and said yes to upgrade

    Here is the error:

    ERROR: service.FAILURE (system failure: ZimbraLdapContext) (cause: javax.naming.AuthenticationException [LDAP: error code 49 - Invalid Credentials])

    Then the main menu appears asking for many items:

    Main menu
    1) Common Configuration:
    +Hostname: mail.karepartners.com
    +Ldap master host: mail.karepartners.com
    +Ldap port: 389
    +Ldap Admin password: set
    +Require secure interprocess communications: yes
    ******* +TimeZone: UNSET

    2) zimbra-ldap: Enabled
    3) zimbra-store: Enabled
    +Create Admin User: no
    +Enable automated spam training: yes
    ******* +Spam training user: UNSET
    ******* +Non-spam(Ham) training user: UNSET
    +Global Documents Account: wiki@mail.karepartners.com
    +SMTP host: mail.karepartners.com
    ******* +Web server HTTP port: UNSET
    ******* +Web server HTTPS port: UNSET
    +Web server mode: http
    ******* +IMAP server port: UNSET
    ******* +IMAP server SSL port: UNSET
    ******* +POP server port: UNSET
    ******* +POP server SSL port: UNSET
    +Use spell check server: yes
    +Spell server URL: http://mail.karepartners.com:7780/aspell.php

    4) zimbra-mta: Enabled
    5) zimbra-snmp: Enabled
    6) zimbra-logger: Enabled
    7) zimbra-spell: Enabled
    8) Default Class of Service Configuration:
    ******* +Enable Instant Messaging Feature: UNSET
    ******* +Enable Briefcases Feature: UNSET
    ******* +Enable Tasks Feature: UNSET
    ******* +Enable Notebook Feature: UNSET

    r) Start servers after configuration yes
    s) Save config to file
    x) Expand menu
    q) Quit

    Address unconfigured (**) items or correct ldap configuration (? - help)

    Here is my hosts file:
    # Do not remove the following line, or various programs
    # that require network functionality will fail.
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    192.168.1.49 mail.karepartners.com mail
    ::1 localhost6.localdomain6 localhost6

    More info:
    [root@mail log]# dig mx karepartners.com

    ; <<>> DiG 9.3.6-P1-RedHat-9.3.6-4.P1.el5_4.2 <<>> mx karepartners.com
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 10688
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 2

    ;; QUESTION SECTION:
    ;karepartners.com. IN MX

    ;; ANSWER SECTION:
    karepartners.com. 3600 IN MX 10 mail.karepartners.com.

    ;; AUTHORITY SECTION:
    karepartners.com. 3600 IN NS karepartners.com.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    mail.karepartners.com. 3600 IN A 192.168.1.49
    karepartners.com. 3600 IN A 1.192.168.49

    ;; Query time: 4 msec
    ;; SERVER: 192.168.1.49#53(192.168.1.49)
    ;; WHEN: Wed Oct 20 13:58:39 2010
    ;; MSG SIZE rcvd: 101

    This is from the zmsetup.log
    Wed Oct 20 13:55:29 2010 Unable to bind to ldap://mail.karepartners.com:389 with user uid=zimbra,cn=admins,cn=zimbra and password xxxxxxx:
    (I changed the password to x's for obvious reasons, and I checked it and the other parameters against the old server with zmlocalconfig -s)

    Please let me know what I am doing wrong - and thanks !!!

  2. #2
    quanah is offline Zimbra Employee
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,265
    Rep Power
    10

    Default

    Did you import your old database for LDAP via slapadd? I don't think the BDB files are compatible between BSD and Linux.
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  3. #3
    harreaic is offline Starter Member
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    2
    Rep Power
    4

    Default Migration to Centos from Mac OS X - GAL Error

    Thank you for your reply.
    Yes, I did import LDAP and I did come to the same conclusion.
    We went a different path and have run into what looks like a bug in GAL.
    I did a clean install of 6.0.8 on Centos then imported data as follows:
    1. Created the 5 domains manually via the gui
    2. Exported accounts from 5.0.11
    3. Imported accounts using zmprov
    4. Set up external LDAP to a Mac DC
    All works fine so far - send, receive, all logins
    5. Set up external GAL
    Search tests are successful.
    Sync tests are successful
    Accessing GAL from client throws the following error:
    ldap search failed
    ExceptionID:btpool0-20://domain.com/service
    I attached the actual error.
    Here is my external Gal config:
    Gal mode: External
    Most results returned: 100
    Gal sync account name: galsync@domain.com
    Data source name for External Gal: ExternalGal
    External Polling Interval: 1
    Server Type: LDAP
    LDAP Filter: uid=%u
    AutoCompleteFilter: externalLdapAutoComplete
    LDAP Search base: dc=server,dc=domain,dc=com
    LDAP URL: ldap://192.xx.xx.xx:389
    Bind DN: skipped (Perhaps I cannot skip this?)

    What I do not understand is why the search and sync tests are successful but the client throws the soap error?

    Thanks - as a newb I could sure use your help!!
    Attached Images Attached Images

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 11-28-2007, 11:44 PM
  2. Replies: 1
    Last Post: 11-19-2007, 06:32 AM
  3. Zimbra startup hangs after install CentOS 4.2
    By eger in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 02-10-2006, 11:08 PM
  4. LDAP & spam classification problem?
    By phoenix in forum Users
    Replies: 3
    Last Post: 09-29-2005, 11:37 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •