Results 1 to 3 of 3

Thread: [SOLVED] Moving server: zmmailboxd won't start

  1. #1
    maxxer's Avatar
    maxxer is offline Trained Alumni
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Lecco, Italy
    Posts
    552
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] Moving server: zmmailboxd won't start

    I'm migrating a server from 32 to 64 as described here:
    Network Edition: Moving from 32-bit to 64-bit Server - Zimbra :: Wiki

    I followed all steps, but on the new server zmmailboxd is not starting.
    At first, with some IRC help, I thought it was an ldap_root_password problem, because
    Code:
    /opt/zimbra/openldap/bin/ldapwhoami -x -D "cn=config" -H ldapi:/// -W
    was failing with the old server password.

    Then I restored ldap data once more, and now ldapwhoami is working fine with the old password, but yet zmmailboxd isn't starting!

    The only infos I find in syslog is:
    Code:
    Mar 21 22:25:09 srv01 zmmailboxdmgr[2309]: status requested
    Mar 21 22:25:09 srv01 zmmailboxdmgr[2309]: stale pid 31663 found in /opt/zimbra/log/zmmailboxd_manager.pid: No such process
    Mar 21 22:25:09 srv01 zmmailboxdmgr[2309]: assuming no other instance is running
    Mar 21 22:25:09 srv01 zmmailboxdmgr[2309]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd.pid does not exist
    Mar 21 22:25:09 srv01 zmmailboxdmgr[2309]: assuming no other instance is running
    Mar 21 22:25:09 srv01 zmmailboxdmgr[2309]: no manager process is running
    Mar 21 22:25:09 srv01 zmmailboxdmgr[2378]: status requested
    Mar 21 22:25:09 srv01 zmmailboxdmgr[2378]: stale pid 31663 found in /opt/zimbra/log/zmmailboxd_manager.pid: No such process
    Mar 21 22:25:09 srv01 zmmailboxdmgr[2378]: assuming no other instance is running
    Mar 21 22:25:09 srv01 zmmailboxdmgr[2378]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd.pid does not exist
    Mar 21 22:25:09 srv01 zmmailboxdmgr[2378]: assuming no other instance is running
    Mar 21 22:25:09 srv01 zmmailboxdmgr[2378]: no manager process is running

    I'm having also some other difficulties, because the original server acts as Samba domain (as per UNIX and Windows Accounts in Zimbra LDAP and Zimbra Admin UI 6.0 - Zimbra :: Wiki ), and on the document above there is no indication on how to deal with those LDAP infos, or with installed extensions.
    YetOpen S.r.l. ~ Your open source partner
    Lecco (LC) - ITALY
    http://www.yetopen.it

  2. #2
    ArcaneMagus's Avatar
    ArcaneMagus is offline Moderator
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Portland, OR
    Posts
    1,147
    Rep Power
    10

    Default

    Well since the zmmailboxdmgr is the process logging the errors, I doubt that it isn't running

    Have you tried manually deleting that .pid file? It seems like it is failing to delete it for some reason. (Maybe try a lsof to see if anything has it open?)

    The LDAP info on the accounts should have been migrated over in the LDAP database, you probably need to install the schema files though. When installing the admin extensions make sure to set the correct current uid's so that new accounts will not try to overwrite older ones.

    You might also want to look at some of the logs in /opt/zimbra/log (like mailbox.log).

  3. #3
    maxxer's Avatar
    maxxer is offline Trained Alumni
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Lecco, Italy
    Posts
    552
    Rep Power
    7

    Default

    I found out in zmmailboxd.out that it was failing to bind ssl ports, this because after the migration I had to regenerate SSL certs.
    YetOpen S.r.l. ~ Your open source partner
    Lecco (LC) - ITALY
    http://www.yetopen.it

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. [SOLVED] can't start zimbra server
    By silbro in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 09-12-2011, 01:05 AM
  2. failed to install zimbra cos of zmmailboxd
    By aljoshab in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 12-09-2008, 02:33 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 11-07-2008, 11:05 AM
  4. [SOLVED] Why my MTA Cross???
    By fsloke in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 07-30-2008, 08:55 PM
  5. Moving Zimbra to New Server
    By Jazzhands in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 08-03-2007, 06:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •