Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: [SOLVED] Upgrade 5.16 to 6.00

  1. #1
    lorenzaccio is offline Active Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    27
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] Upgrade 5.16 to 6.00

    Hello Forum,

    I have recently upgrade my zimbra from version 5.16 to 6.00. Simbra is installed on Ubuntu 8.04 TLS 2 GB RAM
    I have noticed very slow performance and attempting to troubleshoot the issue I realised that there was an intense activity of CLAMAV in coincidence with the server unresponsiveness..

    Services are all up and running.

    I have checked on the forum and I saw some similar issue whci guided to the following articles

    ClamAV - Reset Defs DB - Zimbra :: Wiki
    ClamAV - Reset Defs DB - Zimbra :: Wiki


    ClamAV - Updating Version - Zimbra :: Wiki
    ClamAV - Updating Version - Zimbra :: Wiki

    I would like to know if there is a known issue with CLAMAV version on the new Zimbra 6.00 6.01

    thanks very much

    L.

  2. #2
    uxbod's Avatar
    uxbod is offline Moderator
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    How much mail load was the server handling at the time ?

  3. #3
    lorenzaccio is offline Active Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    27
    Rep Power
    6

    Default

    Not much at all.
    in our system we have about ten mailboxes, three of them activily used...
    and there was a bunch of mails alert ( 10 mails ) coming from our Groundwork Monitor Server
    We are testing at present the new Zimbra version

    Thx
    L.

  4. #4
    lorenzaccio is offline Active Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    27
    Rep Power
    6

    Default

    one more thing, if I may:
    I disable the AV for test and it's faster definetely!

    l.

  5. #5
    lorenzaccio is offline Active Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    27
    Rep Power
    6

    Default

    Hi forums,

    is there any more advice?

    thx
    l.

  6. #6
    ArcaneMagus's Avatar
    ArcaneMagus is offline Moderator
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Portland, OR
    Posts
    1,147
    Rep Power
    10

    Default

    I would first upgrade the server to 6.0.2 if I were you.

    How do the queues look? Are emails being processed quickly? Is ClamAV putting any errors in the logs?

  7. #7
    lorenzaccio is offline Active Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    27
    Rep Power
    6

    Default

    Hi ArcaneMagus,

    OK, I will upgrade and will let you knows if it has woked.

    Thanks

    L.

  8. #8
    lorenzaccio is offline Active Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    27
    Rep Power
    6

    Default

    HI I have upgraded and the I cannot verify the problem because I got some other issue like :
    warning: not owned by root: /opt/zimbra/data/postfix/spool
    warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.5.2z/conf/main.cf
    warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.5.2z/conf/master.cf
    warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.5.2z/conf/master.cf.in

    I cannot access my mailbox right now and I need to fix those first

    Thanks
    Lorenzo

  9. #9
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,486
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by lorenzaccio View Post
    HI I have upgraded and the I cannot verify the problem because I got some other issue like :
    warning: not owned by root: /opt/zimbra/data/postfix/spool
    warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.5.2z/conf/main.cf
    warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.5.2z/conf/master.cf
    warning: not owned by root: /opt/zimbra/postfix-2.6.5.2z/conf/master.cf.in

    I cannot access my mailbox right now and I need to fix those first
    Those messages are not a problem, they are only warnings and will not stop Zimbra from functioning. If you have a problem then look further in the log files for some other errors.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  10. #10
    lorenzaccio is offline Active Member
    Join Date
    May 2009
    Posts
    27
    Rep Power
    6

    Default

    I have one mailbox that does not load and hangs !
    All the rest of the mailboxes seems working fine
    What would you suggest to verify? Whci logs?
    Thanks very much

    Lorenzo

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Upgrade instructions in 5.0.10 too muddy to understand
    By johnshen in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 12-06-2008, 06:19 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 10-04-2007, 03:20 PM
  3. M1 -> M2 Upgrade Scripts
    By KevinH in forum Announcements
    Replies: 57
    Last Post: 12-15-2005, 10:10 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •