Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18

Thread: [SOLVED] OpenLDAP Migration to Zimbra's LDAP Version

  1. #11
    hoahongdenH is offline Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    13
    Rep Power
    5

    Default

    @phoenix : Thask You ! I has been repaired problem! But GAL search don't result . i think problem by fliter of GAL. My fliter "(|(cn=%s*)(sn=%s*)(givenName=%s*)(mail=%s *))" . can You help me more !

    i'm form vietnames !

  2. #12
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,201
    Rep Power
    56

    Default

    What happens if you try an ldapsearch on your external LDAP with those settings?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #13
    hoahongdenH is offline Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    13
    Rep Power
    5

    Default

    --------------------------------------------------------------------------------------
    Code:
    my system : server1 (externalLDAP) <-----------> server2(zimbra suite)                
          * DOMAIN        "asianux.com"        ;        asianux.com IN A 192.168.1.40          
          * MAIL SERVER "mail.asianux.com"     ;        mail.asianux.com IN A 192.168.1.41
    --------------------------------------------------------------------------------------
    server1# ldapsearch -x -b "dc=asianux,dc=com" "(objectclass=*)"
    ........................................
    # root, Users, asianux.com
    dn: uid=root,ou=Users,dc=asianux,dc=com
    cn: root
    sn: root
    objectClass: top
    objectClass: person
    objectClass: organizationalPerson
    objectClass: inetOrgPerson
    objectClass: sambaSamAccount
    objectClass: posixAccount
    objectClass: shadowAccount
    gidNumber: 0
    uid: root
    uidNumber: 0
    homeDirectory: /home/root
    sambaLogonTime: 0
    sambaLogoffTime: 2147483647
    sambaKickoffTime: 2147483647
    sambaPwdCanChange: 0
    sambaHomePath: \\linuxpc\root
    sambaHomeDrive: H:
    sambaProfilePath: \\linuxpc\Profiles\root
    sambaPrimaryGroupSID: S-1-5-21-2475993415-691327342-2526492752-512
    ....................................
    this is detail
    http://i229.photobucket.com/albums/e...gdenH/add2.png
    http://i229.photobucket.com/albums/e...gdenH/add3.png
    http://i229.photobucket.com/albums/e...gdenH/add5.png
    http://i229.photobucket.com/albums/e...gdenH/add6.png
    http://i229.photobucket.com/albums/e...gdenH/add7.png
    http://i229.photobucket.com/albums/e...gdenH/add8.png
    Last edited by hoahongdenH; 10-16-2009 at 06:21 PM.

  4. #14
    hoahongdenH is offline Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    13
    Rep Power
    5

    Default

    @phoenix: sorry if i maked noise!
    I went to the Authentication Configuration Wizard to configure for external LDAP. I've entered search base, filter, and bind DN, and the Test at the end of the wizard succeeds.
    But, when I go to log in as the same user that I used for the test, login fails. Also, should the internal admin still be able to login. If not, how is the administrator determined? The internal admin cannot login in either when external authentication is enabled.
    I use to googling And step-by-step but i can't sucess!
    sorry for poor English ! sorry!

  5. #15
    tribear is offline Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    North Carolina, USA
    Posts
    58
    Rep Power
    5

    Default

    Bill,

    I set the external ldap server up and the "test" was sucessful - however when using the Web Client and searching the Global Contact List - I get no results and auto complete is failing to find local accounts nor contacts listed in the external ldap. Suggestions on a debug of this ?

    Steven

  6. #16
    hoahongdenH is offline Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    13
    Rep Power
    5

    Default

    Quote Originally Posted by tribear
    I set the external ldap server up and the "test" was sucessful - however when using the Web Client and searching the Global Contact List - I get no results and auto complete is failing to find local accounts nor contacts listed in the external ldap. Suggestions on a debug of this ?
    hi tribear ! I'm too do ! i guess this ploblem is filter LDAP and zimbra (wizard config external LDAP) But I unknow the solutions.
    Last edited by hoahongdenH; 10-19-2009 at 02:10 AM.

  7. #17
    ArcaneMagus's Avatar
    ArcaneMagus is offline Moderator
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Portland, OR
    Posts
    1,147
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by hoahongdenH View Post
    when I go to log in as the same user that I used for the test, login fails. Also, should the internal admin still be able to login. If not, how is the administrator determined? The internal admin cannot login in either when external authentication is enabled.
    Simply setting your server to external authentication does not magically configure accounts on the Zimbra server, it merely allows them to authenticate against an external server.

    If you can still log into the admin console you need to provision the accounts locally on the Zimbra server before they will be able to authenticate against the external server. For your admin account to login (to the web mail client?) it too would need to exist in the external authentication source.

    Since you are trying to do something entirely different from what tribear is doing, you might want to start your own thread.

    Quote Originally Posted by tribear View Post
    when using the Web Client and searching the Global Contact List - I get no results and auto complete is failing to find local accounts nor contacts listed in the external ldap.
    Tribear do you see anything in /var/log/mailbox.log that might relate to this?

  8. #18
    hoahongdenH is offline Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    13
    Rep Power
    5

    Default

    Thask all! I has a better Day ! I fixed pb ! I love everybody !

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 01-09-2013, 09:12 PM
  2. Replies: 5
    Last Post: 10-21-2010, 04:55 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 08-25-2009, 05:55 AM
  4. I Need use squirrel with zimbra's ldap
    By svega0 in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 01-15-2009, 08:25 AM
  5. Zimbra Install Problem - getDirectContext
    By bsimzer in forum Installation
    Replies: 27
    Last Post: 07-19-2007, 10:12 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •