Results 1 to 6 of 6

Thread: zmmailbox + getRestURL + not implemented yet?

  1. #1
    mrjohnsen is offline Senior Member
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    60
    Rep Power
    6

    Default zmmailbox + getRestURL + not implemented yet?

    Hi,
    I'm trying to migrate some users from a zimbra open source server to zimbra network edition.

    Following this post about the subject: ZCS-to-ZCS Migrations » Zimbra :: Blog

    I should be able to use this command to export a mailbox from the open source server:
    /opt/zimbra/bin/zmmailbox -z -m user@domain.com getRestURL “//?fmt=tgz” > /tmp/account.tgz

    When using trying that I get this error:
    ERROR: service.FAILURE (system failure: GET from https://zimbra.url.com:443/home/user....com/.?fmt=tgz. failed, status=501. not implemented yet)

    How can i fix this? When i'm logged in on the user with web interface I can get the .tgz file of the user without a problem with this url:
    http:// server.domain.com/home/user/?fmt=tgz

    Need to do it from CLI because of automation.

    Thanks in advance

  2. #2
    ArcaneMagus's Avatar
    ArcaneMagus is offline Moderator
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Portland, OR
    Posts
    1,147
    Rep Power
    10

    Default

    Please put the output of
    Code:
    zmcontrol -v
    in your profile.

    The error you posted has an extra "." between the / and the ?
    Are you sure you put in the command exactly like this?
    Code:
    /opt/zimbra/bin/zmmailbox -z -m user@domain.com  getRestURL “//?fmt=tgz” > /tmp/account.tgz
    ?

  3. #3
    veronica is offline Outstanding Member
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    594
    Rep Power
    8

    Default

    If you really click on https://zimbra.url.com:443/home/user....com/.?fmt=tgz It does not show extra '.' . As per the error it seems to me :-

    ERROR: service.FAILURE (system failure: GET from https://zimbra.url.com:443/home/user....com/.?fmt=tgz. failed, status=501. not implemented yet)

    https has the issue. Does the server have https enabled ? You tried accessing with http as per your manual test but if you see it gets redirected to https . Seems you have both/redirect enabled. You might want to research on this.

  4. #4
    redcr3 is offline Starter Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2
    Rep Power
    4

    Default

    Was this issue ever solved? I'm having the exact same problem. Please help.

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,581
    Rep Power
    57

    Default

    Quote Originally Posted by redcr3 View Post
    Was this issue ever solved? I'm having the exact same problem. Please help.
    You need to give more information than a 'me too' post. There's a post above yours that asks some questions of the original poster, what are your answers to those questions? What errors are you seeing on the log files (post them here so it can be confirmed you have the same problem).
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    redcr3 is offline Starter Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    2
    Rep Power
    4

    Default

    HTTP is not redirected to HTTPS on my server. I tried switching back and forth and the error was always the same. One difference with my issue than the original poster is that I'm also getting the error from the brower.

    From the command line:
    /opt/zimbra/bin/zmmailbox -z -m user@hostname.domain.com getRestURL "//?fmt=tgz" > /backup/accounts/user.tgz
    ERROR: service.FAILURE (system failure: GET failed, status=501 not implemented yet)

    From a web browser login as the user and go to http://server.domain.com/home/user/?fmt=tgz
    but I basically get the same error:
    HTTP ERROR: 501
    not implemented yet
    RequestURI=/service/home/user/

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Character Encoding and zmmailbox getRestURL
    By pornsakb in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 10-20-2010, 11:04 AM
  2. ZCS-to-ZCS with zmmailbox and RestURL
    By jummo in forum Migration
    Replies: 5
    Last Post: 09-23-2009, 08:21 PM
  3. zmmailbox addMessage - Error: remote timeout
    By nunesvn in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 05-25-2009, 08:23 AM
  4. zmmailbox and spaces in folder names
    By badrian in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 06-28-2007, 11:26 AM
  5. zmmailbox command help
    By markpr in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 03-19-2007, 09:13 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •