Results 1 to 8 of 8

Thread: imapsync stops - please help!

  1. #1
    wfweaver is offline Trained Alumni
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Austin, TX
    Posts
    51
    Rep Power
    9

    Exclamation imapsync stops - please help!

    Working through a migration from cyrus to Zimbra and migrating the email with imapsync. Used the imapsync script. Followed all settings and recommendations found in forums and wikis. However when I do the sync, it only goes so far and then stops! When I turn on debug (or debugimap), I see that the Zimbra side suddenly logs out before the Cyrus side has stopped sending messages over. I've tried many different settings and I have no idea how to fix this but I've got to get it fixed as soon as possible. Please help!

  2. #2
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,569
    Rep Power
    57

    Default

    Some idea of the error messages produced might help, check the zimbra log files and post the errors here: Log Files - Zimbra :: Wiki
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    wfweaver is offline Trained Alumni
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Austin, TX
    Posts
    51
    Rep Power
    9

    Default

    That's just it though, I can find no errors in the logs! When I turn debugimap on for imapsync, what I see is that Zimbra simply says "BYE" and disconnects and then all subsequent sends from the source server have errors as a result. I don't find ANY errors in the logs, it's as if Zimbra times out the connection and closes it even though it is active. Note that when I do a --dry run, it will go end to end and say that it would have sent 1800 messages, but when I take --dry off, it disconnects before sending those messages. I REALLY need to get this solved today! Thanks!

  4. #4
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,569
    Rep Power
    57

    Default

    If you're hitting bug 27113 then the answer would be to upgrade to the current Zimbra release. Can you do that before the trying the migration with imapsync?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    wfweaver is offline Trained Alumni
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Austin, TX
    Posts
    51
    Rep Power
    9

    Unhappy

    That certainly sounds like the bug I'm hitting, though it is more than 1 minute before it happens. Unfortunately I cannot upgrade this weekend, perhaps next, but I have to finish the transition this weekend. The following statement from the bugzilla bug "stick it into timeout and proxy_timeout as
    necessary, and you're done" makes it sounds like there is some mechanism for setting it manually? If so, can you please provide me instructions on how to do that?

  6. #6
    p24t is offline Moderator
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Austin
    Posts
    441
    Rep Power
    8

    Default

    What version are you on? Your profile reads 4.5.9, but I've seen your post that you might be on 5.0.2? This bug seems specific to 5.0.5 - I'm on 5.0.2 and didn't have much issue with imapsync.

  7. #7
    wfweaver is offline Trained Alumni
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Austin, TX
    Posts
    51
    Rep Power
    9

    Default

    Sorry, haven't updated my profile. I'm on 5.0.5.

  8. #8
    mfvm is offline Active Member
    Join Date
    May 2008
    Location
    Germany
    Posts
    26
    Rep Power
    7

    Default

    This seems to be a problem with nginx, not with th imap component. I had the same issue today, using port 7993 and so ignoring nginx worked fine

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. imapsync and nginx
    By Rambo in forum Migration
    Replies: 3
    Last Post: 06-04-2008, 07:54 AM
  2. problems with imapsync from cyus
    By g8se in forum Migration
    Replies: 3
    Last Post: 02-22-2007, 07:52 PM
  3. imapsync & dovecot
    By PenguinWrangler in forum Migration
    Replies: 3
    Last Post: 01-18-2007, 03:36 PM
  4. imapsync "out of memory"
    By EFSNetworks in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 10-13-2006, 01:51 PM
  5. imapsync and mail filters
    By Coilcore in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 08-10-2006, 08:21 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •