Results 1 to 4 of 4

Thread: Dumping Opensuse. Now the journey with Ubuntu

  1. #1
    fajarpri's Avatar
    fajarpri is offline Loyal Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    98
    Rep Power
    8

    Cool Dumping Opensuse. Now the journey with Ubuntu

    Hello all,
    After many hours troubleshooting Zimbra + Samba PDC on Opensuse10.2, I'm dumping it for a moment.

    I'm now working on Ubuntu 6.10 and so far so good.

    However I've got this message with restarting Samba:
    Code:
    fajar@ubuntu07:~$ sudo /etc/init.d/samba restart
     * Stopping Samba daemons...                                            [ ok ] 
     * Starting Samba daemons...                                                   /usr/sbin/nmbd: /opt/zimbra/cyrus-sasl/lib/libsasl2.so.2: no version information available (required by /usr/lib/libldap_r.so.2)
    /usr/sbin/smbd: /opt/zimbra/cyrus-sasl/lib/libsasl2.so.2: no version information available (required by /usr/lib/libldap_r.so.2)
    Samba is starting though. Is it ok?
    Thanks

  2. #2
    fajarpri's Avatar
    fajarpri is offline Loyal Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    98
    Rep Power
    8

    Default

    Looks like it's not OK:
    Code:
    root@ubuntu07:~# smbclient -U adminsmb //ubuntu07.terran.com/adminsmb
    smbclient: /opt/zimbra/cyrus-sasl/lib/libsasl2.so.2: no version information available (required by /usr/lib/libldap_r.so.2)
    Password: 
    session setup failed: NT_STATUS_LOGON_FAILURE
    Code:
    Jul  5 03:15:27 ubuntu07 smbd[4279]:   check_ntlm_password:  Authentication for user [adminsmb] -> [adminsmb] FAILED with error NT_STATUS_NO_SUCH_USER

  3. #3
    philipp is offline Starter Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    1
    Rep Power
    8

    Default Same message - different issue

    I'm getting the same message on debian 4.0 with zimbra installed together with a running apache installation (zimbra webmail just listens to a port other than 80 and it works fine)

    when I start apache, I'm getting that message...

    now, I have a php application trying to connect over IMAP to the zimbra server and it fails.. IMAP is working, as I've tested it on a different machine with thunderbird...

    It seems like IMAP access for php is screwed..

  4. #4
    dijichi2 is offline OpenSource Builder & Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,176
    Rep Power
    11

    Default

    same fix here:
    Using Apache with Zimbra
    will apply to samba, same problem. shouldn't actually affect running, just annoying warning.

    now, I have a php application trying to connect over IMAP to the zimbra server and it fails.. IMAP is working, as I've tested it on a different machine with thunderbird...
    for debian-4, make sure you have php5-imap package installed:
    apt-get install php5-imap

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. I got Ubuntu and Zimbra working
    By pacsteel in forum Installation
    Replies: 73
    Last Post: 06-23-2008, 11:41 AM
  2. Smooth install of Zimbra in Ubuntu 6.10 (Edgy Eft)
    By martinfst in forum Zimbra Success Stories
    Replies: 11
    Last Post: 05-01-2007, 01:15 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 11-07-2006, 07:12 AM
  4. Network edition on openSuse 10.1
    By mjfleck2000 in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 10-29-2006, 02:20 PM
  5. Ubuntu Dapper Drake
    By nder in forum Users
    Replies: 0
    Last Post: 04-24-2006, 10:12 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •