Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Your server's license has expired - open source version

  1. #1
    sergiumartin is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    68
    Rep Power
    7

    Question Your server's license has expired - open source version

    Hi ,

    So , I had installed the network edition version of Zimbra and the license expired (i was out of country for a while ) . I then installed the open source version over the expired network edition one because i didn't want to lose all the accounts and distribution lists i was already having there . (lots of them!) Everything went well (i can connect to the new installed server (send/receive also works), the "license has expired" message dissaperead from the admin console , but i'm getting this message "your server's license has expired" everytime i'm logging into a user's account with the ajax client . (from my browser) .
    I would really need to get rid of that message . any suggestions ?
    Last edited by sergiumartin; 06-05-2007 at 09:34 AM.

  2. #2
    sergiumartin is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    68
    Rep Power
    7

    Angry

    this is really annoying ..i'm pretty sure this is a bug..i already installed two others zimbra servers (one is open source version and one is network edition version) and everything went good..but this thing (message) is driving me crazy..i event tried to overwrite the .jps pages..and still nothing..i would really appreciate some help asap..thanks .

  3. #3
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    Run the installer again, and then please post your installation log.

  4. #4
    sergiumartin is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    68
    Rep Power
    7

    Default

    you mean , to run the installer over my actual version (open source ) . i tried to run the installer again over my backed up network edition version and i had lots of ldap problems , that didn't happen before .. now i'm in the same state i was yesterday..everything is runnnig well but i'm getting that message everytime a "regular" user logs in to check his emails .

  5. #5
    sergiumartin is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    68
    Rep Power
    7

    Question

    how could i backup only my email accounts and distribution lists ? i'm thinking of making a fresh zimbra open source install and then import the accounts , domains , and distribution lists i'm already having in my current installation.

  6. #6
    sergiumartin is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    68
    Rep Power
    7

    Default

    one more thing..i just run the installer over my current version . everything went ok , except the fact that at the end i have to set the license filename location , like i've installed the network edition not the open soruce one .. i'm still getting that message ...

    here is the install.log content :

    COMMAND: zmcontrol shutdown
    Host suse.computervoice.ro
    Stopping mta...Done
    Stopping spell...Done
    Stopping snmp...Done
    Stopping antivirus...Done
    Stopping antispam...Done
    Stopping imapproxy...Done
    Stopping mailbox...Done
    Stopping logger...Done
    Stopping ldap...Done
    Preparing packages for installation...
    zimbra-core-4.5.5_GA_838.SuSEES9-20070503173634
    zimbra 0:off 1:off 2:off 3:on 4:off 5:on 6:off
    mkdir: cannot create directory `/opt/zimbra/ssl': File exists
    mkdir: cannot create directory `/opt/zimbra/.ssh': File exists
    Loading classes to share ... done.
    Rewriting and unlinking classes ... done.
    Calculating hash values for String objects .. done.
    Calculating fingerprints ... done.
    Removing unshareable information ... done.
    Moving most read-only objects to shared space at 0x6d9f0000 ... done.
    Moving common symbols to shared space at 0x6dd6c4f0 ... done.
    Moving remaining symbols to shared space at 0x6de98280 ... done.
    Moving string char arrays to shared space at 0x6de98d10 ... done.
    Moving additional symbols to shared space at 0x6df1a7b8 ... done.
    Read-only space ends at 0x6df6eaf8, 5761784 bytes.
    Moving read-write objects to shared space at 0x6e1f0000 ... done.
    Moving String objects to shared space at 0x6e779c50 ... done.
    Read-write space ends at 0x6e7b9d78, 6069624 bytes.
    Updating references to shared objects ... done.

    Preparing packages for installation...
    zimbra-ldap-4.5.5_GA_838.SuSEES9-20070503173634
    Preparing packages for installation...
    zimbra-logger-4.5.5_GA_838.SuSEES9-20070503173634
    Preparing packages for installation...
    zimbra-mta-4.5.5_GA_838.SuSEES9-20070503173634
    umount2: Invalid argument
    umount: /opt/zimbra/amavisd/tmp: not mounted
    Preparing packages for installation...
    zimbra-snmp-4.5.5_GA_838.SuSEES9-20070503173634
    Preparing packages for installation...
    zimbra-store-4.5.5_GA_838.SuSEES9-20070503173634
    Preparing packages for installation...
    zimbra-apache-4.5.5_GA_838.SuSEES9-20070503173634
    Preparing packages for installation...
    zimbra-spell-4.5.5_GA_838.SuSEES9-20070503173634
    Last edited by sergiumartin; 06-19-2007 at 05:51 AM.

  7. #7
    sergiumartin is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    68
    Rep Power
    7

    Default

    and here is the zmsetup.log content :


    *** Running as zimbra user: zmlicense -c
    license is expired
    Last edited by sergiumartin; 06-19-2007 at 05:52 AM.

  8. #8
    sergiumartin is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    68
    Rep Power
    7

    Unhappy

    can anybody please give me a little help here...i'm kind of running out of time..
    any ideas how i could get rid of that message ? it's only appearing when a normal user logs in..in the administrator console the message does not appear and all operations are ok..(connect to server - from outlook- , send / receive , adding new accounts..etc) .
    any ideas ?

  9. #9
    brian is offline Project Contributor
    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    623
    Rep Power
    9

    Default

    You'll need to manually undeploy the following zimlets with

    Code:
    zmzimletctl undeploy com_zimbra_license
    zmzimletctl undeploy com_zimbra_mobilesync
    zmzimletctl undeploy com_zimbra_domainadmin
    zmzimletctl undeploy com_zimbra_backuprestore
    This is bug 14407
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  10. #10
    sergiumartin is offline Senior Member
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    68
    Rep Power
    7

    Question

    brian..thanks for the help...but the message is still there..everytime a user logins into his account , a warning dialog box says "Your server's license has expired" .
    I'm on open Suse 9.3 (not on MAC , as in the bug you told me about) and also i'm not getting any other message (in the admin console) except this one . In fact , as i mentioned before , everything is working fine except this thing .(and this is what's driving me crazy )
    i'm thinking very seriously of making a fresh install .. is there a way to quickly save all the accounts , domains and distribution lists i'm having now (on a cd/dvd maybe) and then just restore them in the new installed server.. ?

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Installation Problem
    By Ju-Pao in forum Installation Help
    Replies: 39
    Last Post: 05-15-2007, 02:54 PM
  2. Error message in Server status
    By Max Ma in forum Installation
    Replies: 20
    Last Post: 04-19-2007, 08:55 AM
  3. Archiving Mails in Open source version
    By jeemeekay in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 11-14-2006, 08:42 AM
  4. M3 problem with shares
    By titangears in forum Users
    Replies: 4
    Last Post: 01-12-2006, 01:01 PM
  5. m2 open source installation does not include servers
    By mcgaffin in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 11-17-2005, 09:26 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •