Results 1 to 7 of 7

Thread: upgrade issue from 4.5.4 to 4.5.5

  1. #1
    langs's Avatar
    langs is offline Special Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Brisbane
    Posts
    132
    Rep Power
    8

    Default upgrade issue from 4.5.4 to 4.5.5

    I've just run the upgrade and have come to some unfamiliar output;


    Main menu

    1) Hostname: grange.xxxx.net.au
    ** 2) Ldap master host: UNSET
    3) Ldap port: 389
    ** 4) Ldap password: UNSET
    5) zimbra-ldap: Disabled
    6) zimbra-store: Disabled
    7) zimbra-mta: Disabled
    8) zimbra-snmp: Disabled
    9) zimbra-logger: Disabled
    10) zimbra-spell: Disabled
    11) Enable default backup schedule: yes
    r) Start servers after configuration yes
    s) Save config to file
    x) Expand menu
    q) Quit

    Address unconfigured (**) items or correct ldap configuration (? - help)

    whats the go here?? last 4 upgrades I've done I've never seen anything like this. Atm my mail server is now offline, I see nothing in the docs about this new output, and since my mail server if borked I can't communicate to Zimbra via the support system. This is the Network edition on RHEL.

    if I set the 2 that are marked unset I get;

    [zimbra@grange bin]$ zmcontrol start
    Host grange.langs.net.au
    Starting ldap...Done.
    [zimbra@grange bin]$ zmcontrol status
    Cannot determine services - exiting
    [zimbra@grange bin]$
    Last edited by langs; 06-04-2007 at 01:32 AM.

  2. #2
    langs's Avatar
    langs is offline Special Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Brisbane
    Posts
    132
    Rep Power
    8

    Default

    fixed it.. but still getting;

    logger Stopped
    logmysql.server is not running
    zmlogswatchctl is not running

    zmcontrol status.

    but atleast the server is operating again.. would be nice to get some warning about the upgrade procedure changing.

  3. #3
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,566
    Rep Power
    57

    Default

    The upgrade procedure hasn't changed, the usual reason for that error is a DNS problem. What was it you did to fix it? What happens if you try to start those services manually.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  4. #4
    langs's Avatar
    langs is offline Special Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Brisbane
    Posts
    132
    Rep Power
    8

    Default

    DNS has not changed on that machine since it was installed, and it has a current uptime of 246 days.

    I had to go through all the items on the new output and setup a heap of settings again, most had nothing to do with dns, just as the LDAP password, spam / ham accounts etc etc.

  5. #5
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,566
    Rep Power
    57

    Default

    I did not say your DNS had changed I said a DNS 'problem' which can also mean it was not contactable during the upgrade.

    If you had to enter all the items again, did you run the installer more than once?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    langs's Avatar
    langs is offline Special Member
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Brisbane
    Posts
    132
    Rep Power
    8

    Default

    nope didn't run it more then once, ran it exactly as I have the last 5 upgrades.

  7. #7
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,566
    Rep Power
    57

    Default

    As you already have a support case active I'll leave you with that for the moment instead of duplicating the questions/answers.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. 4.5.4 -> 4.5.5 (Networkd Edition) Upgrade problems
    By spector@zeitgeist.com in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 10-18-2007, 05:06 AM
  2. Replies: 6
    Last Post: 07-04-2007, 08:36 AM
  3. Upgrade from 4.5.4 to 4.5.5, missing prerequisite
    By ThorGoLucky in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 05-17-2007, 03:22 PM
  4. Upgrade (4.5.4 to 4.5.5)
    By SpEnTBoY in forum Zimbra Success Stories
    Replies: 0
    Last Post: 05-14-2007, 06:43 AM
  5. Upgrade 4.5.4 to 4.5.5 questions
    By dlochart in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 11
    Last Post: 05-14-2007, 02:44 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •