Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 33

Thread: multi-domain configuration - mail loops back

  1. #21
    segleaur is offline Active Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Somewhere south of the border at this point... nice and sunny
    Posts
    47
    Rep Power
    9

    Default

    hmmmmm, ok. so i checked the hosts file to see if i was going insane or something, but the hosts file is:

    Code:
    ##
    # Host Database
    #
    # localhost is used to configure the loopback interface
    # when the system is booting.  Do not change this entry.
    ##
    127.0.0.1       localhost
    255.255.255.255 broadcasthost
    ::1             localhost
    
    # Local IPs
    192.168.13.13   sigil.mechanus.org
    looks kosher. made sure it wasn't a space between the IP and the FQDN. changed the webmail MTA and the external MTA to match sigil.mechanus.org (which is the hostname as far as OS X is concerned), but no dice. mail is still stuck in the deferred queue.

    Oh, and yes, the "enable DNS lookups" is checked.
    Last edited by segleaur; 05-21-2007 at 04:25 PM.
    cheers,

    rodolfo

  2. #22
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    changed the webmail MTA and the external MTA to match sigil.mechanus.org
    good, your initial cname pointing at an A name is not the perfect solution.

    However when your sending from the mta at sigil.mechanus.org to gmail -they probably perform a reverse dns lookup to verify identities (to make sure you didn't fake the domain name)

    When they do so: (at least from what I can see)

    nslookup sigil.mechanus.org
    UnKnown/Non-existent domain/can't find sigil.mechanus.org
    Or a zone check:
    "We did not find any name server records for 'sigil.mechanus.org'. The closest match was 'mechanus.org.' and that name server did not have any records for 'sigil.mechanus.org'. So that domain does not appear to be valid."


    nslookup mechanus.org
    Non-authoritative answer:
    Address: 200.122.157.139

    nslookup smtp.mechanus.org
    Non-authoritative answer:
    Name: mechanus.org
    Address: 200.122.157.139
    Aliases: smtp.mechanus.org

    mx2.mechanus.org: 216.110.36.4 where the heck is this going?
    Last edited by mmorse; 05-21-2007 at 11:45 PM.

  3. #23
    segleaur is offline Active Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Somewhere south of the border at this point... nice and sunny
    Posts
    47
    Rep Power
    9

    Default

    sigil.mechanus.org should now be an A record. mx2 is a backup mx hosted on a separate network. The priority is set 5 for sigil, 10 for mx2. really is was set up while i was migrating servers (from cyrus to zimbra) and we've left it there, since the blackouts we've had in costa rica last longer than my UPS, so that way they get stored somewhere in the meanwhile.
    Last edited by segleaur; 05-22-2007 at 08:10 AM.
    cheers,

    rodolfo

  4. #24
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    can u make it an mx record...

    $ dig mx sigil.mechanus.org
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 39046
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0
    ;; QUESTION SECTION:
    ;sigil.mechanus.org. IN MX
    ;; AUTHORITY SECTION:
    mechanus.org. 1714 IN SOA ns1.mydyndns.org. zone-admin.dyndns.org. 2004062554 10800 1800 604800 1800
    ;; Query time: 7 msec
    ;; SERVER: (mine)
    ;; WHEN: Tue May 22 08:50:42 2007
    ;; MSG SIZE rcvd: 103

    "dig sigil.mechanus.org" returns 200.122.157.139-it does show up as an A
    (notice this is without using mx in the command)

    and "dig mx mechanus.org" returns:
    ;; ANSWER SECTION:
    mechanus.org. 43008 IN MX 10 mx2.mechanus.org.
    mechanus.org. 43008 IN MX 5 mechanus.org.
    Last edited by mmorse; 05-22-2007 at 06:58 AM.

  5. #25
    segleaur is offline Active Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Somewhere south of the border at this point... nice and sunny
    Posts
    47
    Rep Power
    9

    Default

    sigil.mechanus.org is now defined as a mx as well.

    update: with these last changes in DNS, mail is still being placed in the deferred queue. Webmail MTA is webmail.mechanus.org and external MTA is sigil.mechanus.org.
    Last edited by segleaur; 05-22-2007 at 08:01 AM.
    cheers,

    rodolfo

  6. #26
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    give it an hr to propagate...as i still don't get an answer when I 'dig mx sigil.mechanus.org'

  7. #27
    segleaur is offline Active Member
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Somewhere south of the border at this point... nice and sunny
    Posts
    47
    Rep Power
    9

    Default

    hmmmmm, interesting. I get the following output from dig:

    Code:
    ; <<>> DiG 9.2.3 <<>> @dns1.menandmice.com mechanus.org MX
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 16003
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 5, ADDITIONAL: 2
    ;; QUESTION SECTION:
    ;mechanus.org. IN MX
    ;; ANSWER SECTION:
    mechanus.org. 	42977 	IN 	MX 5 sigil.mechanus.org.	
    mechanus.org. 	42977 	IN 	MX 10 mx2.mechanus.org.	
    ;; AUTHORITY SECTION:
    mechanus.org. 	86394 	IN 	NS ns1.mydyndns.org.	
    mechanus.org. 	86394 	IN 	NS ns2.mydyndns.org.	
    mechanus.org. 	86394 	IN 	NS ns3.mydyndns.org.	
    mechanus.org. 	86394 	IN 	NS ns4.mydyndns.org.	
    mechanus.org. 	86394 	IN 	NS ns5.mydyndns.org.	
    ;; ADDITIONAL SECTION:
    sigil.mechanus.org. 	21377 	IN 	A 200.122.157.139	
    mx2.mechanus.org. 	21377 	IN 	A 216.110.36.4	
    ;; Query time: 191 msec
    ;; SERVER: 217.151.171.7#53(dns1.menandmice.com)
    ;; WHEN: Tue May 22 15:30:13 2007
    ;; MSG SIZE rcvd: 203
    if i use mx mechanus.org as the query. sigil.mechanus.org doesn't have an answer section, using mx sigil.mechanus.org
    cheers,

    rodolfo

  8. #28
    jholder's Avatar
    jholder is offline Former Zimbran
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    20

    Default

    From the outside world, I see:
    Code:
    ; <<>> DiG 9.3.4 <<>> mx sigil.mechanus.org
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 50026
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;sigil.mechanus.org.            IN      MX
    
    ;; Query time: 350 msec
    ;; SERVER: 10.0.3.3#53(10.0.3.3)
    ;; WHEN: Tue May 22 10:26:33 2007
    ;; MSG SIZE  rcvd: 36

  9. #29
    mmorse's Avatar
    mmorse is offline Moderator
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Same-it's finally propagated
    fill us in on your tests!

  10. #30
    phoenix is online now Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,486
    Rep Power
    56

    Default

    Quote Originally Posted by segleaur View Post
    hmmmmm, ok. so i checked the hosts file to see if i was going insane or something, but the hosts file is:

    Code:
    ##
    # Host Database
    #
    # localhost is used to configure the loopback interface
    # when the system is booting.  Do not change this entry.
    ##
    127.0.0.1       localhost
    255.255.255.255 broadcasthost
    ::1             localhost
    
    # Local IPs
    192.168.13.13   sigil.mechanus.org
    looks kosher. made sure it wasn't a space between the IP and the FQDN. changed the webmail MTA and the external MTA to match sigil.mechanus.org (which is the hostname as far as OS X is concerned), but no dice. mail is still stuck in the deferred queue.

    Oh, and yes, the "enable DNS lookups" is checked.
    Actually, looking at your hosts file - it doesn't look kosher to me and it doesn't even match the Quick Start Guide.

    It should read as follows:
    Code:
    127.0.0.1       localhost.localdomain localhost
    255.255.255.255 broadcasthost
    ::1             localhost
    
    # Local IPs
    192.168.13.13   sigil.mechanus.org sigil
    and based on that your domain is, I guess, mechanus.org and returns this
    Code:
    dig mechanus.org mx
    
    ; <<>> DiG 9.3.2 <<>> mechanus.org mx
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 10170
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 2, AUTHORITY: 5, ADDITIONAL: 4
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;mechanus.org.                  IN      MX
    
    ;; ANSWER SECTION:
    mechanus.org.           38614   IN      MX      10 mx2.mechanus.org.
    mechanus.org.           38614   IN      MX      5 sigil.mechanus.org.
    
    ;; AUTHORITY SECTION:
    mechanus.org.           74691   IN      NS      ns1.mydyndns.org.
    mechanus.org.           74691   IN      NS      ns2.mydyndns.org.
    mechanus.org.           74691   IN      NS      ns3.mydyndns.org.
    mechanus.org.           74691   IN      NS      ns4.mydyndns.org.
    mechanus.org.           74691   IN      NS      ns5.mydyndns.org.
    
    ;; ADDITIONAL SECTION:
    sigil.mechanus.org.     9891    IN      A       200.122.157.139
    mx2.mechanus.org.       17014   IN      A       216.110.36.4
    ns2.mydyndns.org.       85921   IN      A       204.13.249.82
    ns5.mydyndns.org.       85921   IN      A       63.208.196.93
    
    ;; Query time: 1 msec
    ;; SERVER: 192.168.1.15#53(192.168.1.15)
    ;; WHEN: Tue May 22 19:44:33 2007
    ;; MSG SIZE  rcvd: 235
    from the outside world. Does it return the correct info if you use mechanus.org as the domain name in your dig commands on the LAN?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 01:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  3. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM
  4. DynDNS and Zimbra
    By afterwego in forum Installation
    Replies: 30
    Last Post: 04-01-2007, 03:34 PM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •