Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20

Thread: installed, but won't run FC3

  1. #1
    exothermic is offline Intermediate Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    20
    Rep Power
    9

    Default installed, but won't run FC3

    I installed the server but durring config I get the following:

    Adding zimbra.example.com to zimbraMailHostPool in default COS
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException zimbra.example.com:389)
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException zimbra.example.com:389)
    Done

    ....

    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmcontrol start
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException zimbra.example.com:389)

    Also when I try to start zimbra I get this:

    [root@zimbra zcs]# /etc/init.d/zimbra start
    Host zimbra.example.com
    Starting ldap...Done.
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException zimbra.example.com:389)

    Let me know what I need to look at next.

    Thanks

    Miles
    Last edited by exothermic; 11-25-2005 at 12:06 AM.

  2. #2
    goetzi is offline Project Contributor
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Austria
    Posts
    223
    Rep Power
    9

    Default

    Just search for "getDirectContext". There are a few people who also had this problem.

  3. #3
    agnOstos is offline Loyal Member
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    96
    Rep Power
    9

    Default

    Did you run 'yum update' ?

    If not run that. If you still have problems after that run 'yum install bind-libs'

    That's what fixed that problem for me.

  4. #4
    exothermic is offline Intermediate Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    20
    Rep Power
    9

    Default

    I have now looked at the various posts regarding: "getDirectContext" and they talked about two things:

    1.) hosts, which for me now shows:

    [root@zimbra zcs]# host localhost
    localhost has address 127.0.0.1

    2.) bind-libs which now shows as:

    [root@zimbra zcs]# rpm -qf /usr/lib/libbind.so.3
    bind-libs-9.2.5-3
    bind-libbind-devel-9.2.5-3

    So why am I still getting the exact same errors?

    Thanks

    Miles

  5. #5
    marcmac is offline Expert Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    13

    Default reinstall?

    Did you reinstall after making those changes?

    WHat does
    host localhost
    return?

  6. #6
    exothermic is offline Intermediate Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    20
    Rep Power
    9

    Default

    hmm are you reading my posts? #1 is exactly what host localhost returns.

    Also yes, I'm reinstalling after each change, from a complete uninstal (not upgrade) The pasted error is from the configuration applying that comes from the end of the install.

    Miles

  7. #7
    marcmac is offline Expert Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    13

    Default ldap errors

    Sorry about the duplicate questions.

    After the failed install
    su - zimbra
    ldap start

    Did it start? Any errors?

    /opt/zimbra/libexec/zmldapinit - any errors?

  8. #8
    exothermic is offline Intermediate Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    20
    Rep Power
    9

    Default

    [root@zimbra zcs]# su zimbra
    [zimbra@zimbra zcs]$ ldap start
    db_recover: Finding last valid log LSN: file: 1 offset 28
    Started slapd: pid


    [zimbra@zimbra zcs]$ /opt/zimbra/libexec/zmldapinit
    db_recover: Finding last valid log LSN: file: 1 offset 28

    Started slapd: pid
    ldap_bind: Can't contact LDAP server (-1)
    ldap_bind: Can't contact LDAP server (-1)
    ls: /opt/zimbra/lib/conf/*ldif: No such file or directory

    What does this mean?

  9. #9
    marcmac is offline Expert Member
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    13

    Default ldap not starting

    Ldap is refusing to start.

    edit /opt/zimbra/conf/slapd.conf, comment out the line with loglevel 0

    ldap start

    send me the bottom of /var/log/zimbra.log

  10. #10
    exothermic is offline Intermediate Member
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    20
    Rep Power
    9

    Default

    [root@zimbra zcs]# tail /var/log/zimbra.log
    Nov 23 17:17:52 zimbra slapd[21162]: bdb_db_init: Initializing BDB database
    Nov 23 17:17:52 zimbra slapd[21169]: bdb(): unable to initialize mutex: Function not implemented
    Nov 23 17:17:52 zimbra slapd[21169]: bdb(): /opt/zimbra/openldap-data/__db.001: unable to initialize environment lock: Function not implemented
    Nov 23 17:17:52 zimbra slapd[21169]: bdb_db_open: dbenv_open failed: Function not implemented (38)
    Nov 23 17:17:52 zimbra slapd[21169]: backend_startup: bi_db_open failed! (38)
    Nov 23 17:17:52 zimbra slapd[21169]: bdb(): DB_ENV->lock_id_free interface requires an environment configured for the locking subsystem
    Nov 23 17:17:52 zimbra slapd[21169]: bdb(): txn_checkpoint interface requires an environment configured for the transaction subsystem
    Nov 23 17:17:52 zimbra slapd[21169]: bdb_db_destroy: txn_checkpoint failed: Invalid argument (22)
    Nov 23 17:17:52 zimbra slapd[21169]: slapd stopped.
    Nov 23 17:17:52 zimbra slapd[21169]: connections_destroy: nothing to destroy.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 23
    Last Post: 01-24-2013, 03:44 PM
  2. [SOLVED] Yahoo Maps Zimlet not installed
    By crankin in forum Zimlets
    Replies: 2
    Last Post: 04-17-2007, 10:46 AM
  3. Migration problem from FC3 to Centos 4.3
    By kibo in forum Migration
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 07:34 PM
  4. Problems when making and installing Perl
    By wildhuman in forum Developers
    Replies: 10
    Last Post: 09-08-2006, 05:36 AM
  5. antispam not working?
    By moebis in forum Installation
    Replies: 16
    Last Post: 12-03-2005, 08:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •